Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wracając do tematu, nadal sucho, niby tak zlało u mnie a gdy wczoraj robiłem podorywkę po skoszonym zbożu to w miejscami na polu pług wysadzało w górę . Coś jest tej wilgoći ale na takie upały jakie są teraz to pare dni i susza.

Opublikowano

Piotrek zazdrościmy tobie według telewizji cała Polska w deszczu nawałnicach gradobiciach u mnie odpukać tylko burze z deszczem ale zboża leżą łąki czekają 2 pokos do żniw jakby się poprawiła pogoda 2 tygodnie tylko nie ma widoku na poprawę pogody wielkopolska

Opublikowano

Piotrek zazdrościmy tobie według telewizji cała Polska w deszczu nawałnicach gradobiciach u mnie odpukać tylko burze z deszczem ale zboża leżą łąki czekają 2 pokos do żniw jakby się poprawiła pogoda 2 tygodnie tylko nie ma widoku na poprawę pogody wielkopolska

u mnie też piękna słoneczna pogoda. To kolego teraz viagrą podsypać trzeba może się podniesie, za dużo nawozu i efekt odwrotny.

Opublikowano

okolice Jarocina trzy noce burze ale na szczęście w miarę spokojne bez silnego wiatru i bez gradu i średnio przy każdej burzy spadło ok. 10l/m.

Opublikowano

Ja tego nie rozumiem jak mogą mówić w telewizji, że w całym kraju przechodzą ulewne deszcze i nawałnice a u was susza. Doszedłem do wniosku, że cały kraj to tylko Warszawa no i okolice. Jak u mnie w wielkopolsce lało to w całym kraju była piękna pogoda a jak doszło do warszawy to w całym kraju ulewy mimo, że u mnie już słoneczko świeciło. Chyba najgorsze załamanie już przeszło, w nocy lekko popadało ale dzisiaj była przepiękna aura - dużo słońca i wiatr.

Opublikowano

no u mnie od tygodnia co noc burza i obfite opady. seler stoi pod wodą na dołku tak samo ziemniaki. zboża zieloniutkie. teraz trzeba by temat zmienic na "anomalia pogodowe 2012"

Zgadzam sie, taki tytuł obecnie bardziej pasuje.

Opublikowano

U mnie dziś w nocy spadło tyle deszczu że wszystko leży pszenica około 40% jęczmień można powiedzieć że 100% przybity do ziemi i weź to teraz koś ;/

Opublikowano

Moje zboża stoją jak żołnierze przy Grobie Nieznanego Żołnierza. Jęczmień ozimy się odpamłodził i część czasna, a część zielona, burze chodzą bokiem a słońce praży, teraz 35'C.

Opublikowano

U mnie w okolicach Drobina czyli zachodnie Mazowsze burze prawie codziennie, lecz deszcz rzadziej, a gdy popada to i tak po południu niema po tym śladu. Dobrze że chociaż niema gradu, najgorzej jest chyba w okolicach śląska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v