Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy ja narazie się tylko tak rizeznałem w cenach ale podejrzewam że trzeba będzie dołożyć do tej sumy jeszcze i plus nowa instalacja bo stara jest do wymiany i tak jak kolega pisał nowy komin bo nowa kotłownia jest dostawiona tylko zastanawiam się jaki by w mocne koszty nie wchodzić z kominem

Opublikowano
7 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Co wy z tym groszkiem ,on tylko z nazwy jest "eko" sezonowane 2lata drewno + odpowiedni kocioł by nie szło  w komin a eko groszek z podajnikiem jest nie do porównania.

Nazwa eko to tylko z nazwy , masz rację , bo tylko dla uśpienia i zaspokojenia  tych zielonych . Bo oni inaczej wszystko postrzegają . 

Dla mnie ekogroszek to zwykły węgiel , tak samo zanieczyszczający planetę jak orzech czy kostka.

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Koledzy ja narazie się tylko tak rizeznałem w cenach ale podejrzewam że trzeba będzie dołożyć do tej sumy jeszcze i plus nowa instalacja bo stara jest do wymiany i tak jak kolega pisał nowy komin bo nowa kotłownia jest dostawiona tylko zastanawiam się jaki by w mocne koszty nie wchodzić z kominem

jak kotłownia dostawiona to i komin pewnie był robiony

Opublikowano
13 minut temu, sumek666 napisał:

PJA i wszystko jasne :D

nie polecam.

PPL..... I wszystko jasne ;)

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Murowany i wkład z kwasu. 

Opublikowano
2 minuty temu, onyyy napisał:

Nazwa eko to tylko z nazwy , masz rację , bo tylko dla uśpienia i zaspokojenia  tych zielonych . Bo oni inaczej wszystko postrzegają . 

Dla mnie ekogroszek to zwykły węgiel , tak samo zanieczyszczający planetę jak orzech czy kostka.

teraz dzików się przypierdolili. jakby te normy we wszystkich krajach obowiązywały to miałoby to sens a tak jak ktoś mieszka na pograniczu to nawet jak będzie grzał najczystszym paliwem to i tak nie uniknie zanieczyszczęń od sąsiadów np z ukrainy

chronienie planety ma sens na całej planecie a nie na jej części

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

PJA ;) 

IC bo Ci jeb.ne. :D

Opublikowano
Przed chwilą, onyyy napisał:

stare też rozwiercają pod rury

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Jeszcze komina niema bo będzie na zewnątrz stawiany. Tylko pytanie jaki żeby było dobrze i najtaniej😁

to luzik nic nie trzeba rozbierać, kurzyć.

z telewizorków, kamionka w środku i będzie.

rura na zewnątrz to chałowo wygląda

Opublikowano
18 minut temu, racyl napisał:

bo pesudoekolodzy w tvn im powiedzieli to już tak ma być i koniec

Dziś podali że przez różne organizacje i nagonkę medialną na niehumanitarne traktowanie karpia, hodowcy nie sprzedali 1/4 odłowionego karpia. 

5 minut temu, onyyy napisał:

Tylko traf ten kwas dobry. U szwagra po roku szlag go trafił. Fakt że zwrócili kasę, ale za nerwy i czas nie zapłacą. Teraz wstawił ceramikę

-9.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Dziś podali że przez różne organizacje i nagonkę medialną na niehumanitarne traktowanie karpia, hodowcy nie sprzedali 1/4 odłowionego karpia.

słyszałem, słyszałem. mówią w tvn że karpia nie można głodzić bo to nie humanitarne😁

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

Jeszcze komina niema bo będzie na zewnątrz stawiany. Tylko pytanie jaki żeby było dobrze i najtaniej😁

Znajdź fachowca, bo dla różnego pieca i paliwa wymagana może być różna średnica i wysokość komina.

Parę tyśków pociągnie komin.

Opublikowano

Pellet jest i bio i Eko bo przeszedł przez cały łańcuch pośredników. Dziś nawet drewno spalane przez elektrownie jest w postaci brykietu czy pelletu. Paliwo nie może być tanie.

Opublikowano

5 minut temu, stempos1980 napisał:

Wiem o tym że komin lepiei zrobić z większym przepustem i puzniej niemieć problemów 

teraz to wygoda jest. budujesz z telewizorków wkładasz rurę w  środek

sam sobie zrobisz komin w mig

12 minut temu, Agrest napisał:

Znajdź fachowca, bo dla różnego pieca i paliwa wymagana może być różna średnica i wysokość komina.

Parę tyśków pociągnie komin.

no bez przesady

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

To jak to jest z tym drzewem jest bio paliwem czy nie? Palenie peletem z drzewa czy brykietem jest eko? Może wcale lasy nie będą gnić i zostaną przerabiane na opał ekologiczny.

od zarania dziejów drzewo było i jest paliwem a ludzie jak umierali tak dalej umierają

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v