Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

klemy łączą dobrze bo zwracalem na to uwage..

akumulator chodzil eleganco tylko z racji tego ze ciagnik mial przerwe i stal w mrozy w garazu to akumulator byl wyciagniety aby podladowac.. sprawdzalem miernikiem..

teraz akumulator znow jest naladowany pokazuje 12,6 na mierniku wiec jutro wstawie do drugiego ciagnika i zobacze, jesli bedzie nadal to samo sie robilo to czyli w akumulatorze cos sie narobilo..

akumulator ma jakos z nie cale 5 lat...wiec raczej chyba nie czas jeszcze na niego..hehe :)

Opublikowano

przekladałem do drugiego ciagnika i wszystko w porządku, bez problemu kreci rozrusznik i nic sie zlego nie dzieje...

cos musi byc w instalacji w ciagniku bo tak jak napisalem akumulator w porzadku..

Gość Profil usunięty
Opublikowano

I po co było upierać się, że rozładowuje akumulator skoro tak nie było?

Opublikowano

Nie upierałem się tylko pisałem jak było, po wcisniecu wlacznika rozrusznika, mometalnie akumulator padl.

Ale juz po sprawie wczoraj chcialem wyciagnac rozrusznik i sprawdzic czy wszystko ok ale sie powstrzymalem i wlorzylem inny akumulator i w ciagnik 1014 w ktorym byl problem juz normalnie zakrecil..:)

moj znajomy mowil ze moglo sie zrobic jakies zwarcie w akumulatorze na polaczeniu pomiedzy celami..nie wiem czy to mozliwe ale mowil ze u siebie tez kiedys tak mial i jakis fachowiec mu tak powiedzial ze tak sie mogo zrobic..wiec dziekuje za pomoc, problem sam sie rozwiazał.. :)

pozdrawiam

Opublikowano

Witam, mam taki problem, wymieniłem instalację elektryczną w 60-ce i po załączeniu świateł mijania zapala się kontrolka od świateł drogowych,przełączam na drogowe dalej się pali, a klakson działa mimo wyjętego kluczyka, wszystko inne działa poprawnie,trzeci dzień wychodzę z siebie i nic. Co może byc przyczyną?

Opublikowano

nie ten kabel podpiołes pod lampke od drogowych , ja u siebie tak wlasnie zrobilem ze jak nawet krotkie swiatla sa to ta lampeczka w zegarze sie swieci co do klaksonu to moze kabel od czujnika oleju podpiołeś ,

Opublikowano

Instalacja jest nowa i podpinałem według schematu, tyle że schemat od tej instalacji miał błąd więc kierowałem się schematem z instrukcji napraw i powinno być git ale nie jest.

wodnik co do klaksonu to ojciec też mi tak mówił ale wolałem spytać dzięki.

Opublikowano

Jak bym kabel czujnika oleju podpioł, to gasła by kontrolka po uruchomieniu silnika, a ona zapala sie dopiero jak włączę światła mijania i drogowe i to obojętnie czy silnik uruchomiony czy nie.

Opublikowano

Zile podłączyłeś kabelki w stacyjce :)

Co do klaksonu to w każdej tito po wyjęciu kluczyka :D

Sam niedawno zrobiłem cała instalację w c-360 tyle że starą bo jak zobaczyłem te nowe to mnie krew zalała, kabelki grubości włosa niech będzie tylko zwarcie to wszystko się stopi...

Opublikowano (edytowane)

W stacyjce złącze 56a i 56b odpowiada za światła drogowe i mijania, tak właśnie podłączyłem, na odwrót też próbowałem i zmienia się tylko pozycja kluczyka na poszczególnych światłach, tak samo kontrolka drogowych świeci na jednych i na drugich światłach, kabel z lamp przednich od świateł drogowych dochodzi do bezpieczników, stąd wychodzi do kontrolki a następnie idzie do złącz 56b w stacyjce. Z kontrolki wychodzi drugi kabel i jest to masa. To nie jest wina stacyjki bo sprawdzałem to już na 3 poprawnie działających i z tym samym skutkiem.

Edytowane przez mikel667
Opublikowano

To weź całkowicie wyjmij tą żaróweczkę z oprawką od długich odetnij ją i daj mase gdzieś pod jakąś śrubkę a plus do stacyjki tam gdzie masz drogowe i sprawa rozwiązana :)

Opublikowano

Nie ciągle trąbi tylko działa pomimo wyjętego kluczyka, a kontrolka czujnika oleju działa poprawnie jak wszystko inne oprócz kontrolki świateł drogowych.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, już się uporałem, kabel z masy w lampie nie łączył. MafiaKotulin w instrukcji napraw masz schemat poprawny i nim szię powinieneś kierować i powinno być ok. Pozdrawiam