Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Mam w dobrej cenie pro.....z. A mam już kupione trochę protiokonazolu 300 i fenopropidyny. Po ile byś tego zmieszał? Zboże po zbożu.

Opublikowano

Nie zrozumieliśmy się. Protiokonazolu 0.4 fen 0.4 a zamiast cyprodynil mam w dobrej cenie proch...z i ile go dać? 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał:

To jest latwizna? Praxior ok tylko drogi

To zależy, jak siejesz zboże po zbożu to trzeba większą dawkę dać i wyjdzie drogo, a jak bogaty płodozmian to te 0,7 wystarczy

Opublikowano

Na pszenzyto dawałem tebu i azoksy też fajnie wyglądało.

Opublikowano

Specyfiką nawożenia azotem.

Sztuką jest tak go nakarmić by białko pozostało niskie.

Opublikowano
28 minut temu, GRZES1545 napisał:

Chłopaki, jęczmień browarny...czym się różni od zwykłego? Jakie różnice w uprawie, plony podobne ?

Wczesny siew, mało azotu żeby białko było odpowiednią odmiana

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Aroo22 napisał:

Białko do 11% w browarnym. Mniejsze nawożenie azotem od pastewnego. W związku z tym mniejszy plon lecz cena większa. 

Nie planuje go sprzedawać typowo pod browar, lecz do integrowanej może zgłoszę,  tak żeby miec 2 uprawy w tym systemie . A z azotem to i tak nie szaleje🤭 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Witam chce rozsiać rozsiewaczem 60kg grochu i na to agregat talerzowy i sew jęczmienia około 140kg na ha . Pytanie do was jak to odchwascic ?? Po siewie dać z 3.5l boxsera czy mustangiem jak jęczmień będzie miał 2 liście i liczyć  że groch jeszcze nie powschodzil 

Opublikowano (edytowane)

boxer z pendimentaliną jak będzie wilgotna ziemia albo basagran później jak powschodzi będzie bezpieczniej

Edytowane przez jaffa
Opublikowano
25 minut temu, Ma3ciej napisał:

Witam chce rozsiać rozsiewaczem 60kg grochu i na to agregat talerzowy i sew jęczmienia około 140kg na ha . Pytanie do was jak to odchwascic ?? Po siewie dać z 3.5l boxsera czy mustangiem jak jęczmień będzie miał 2 liście i liczyć  że groch jeszcze nie powschodzil 

Żaden Mustang, bo zniszczy cały groch, Boxer i to do 5 dni po siewie, groch zasiany na głębokość 3-5 cm.

Opublikowano

Jak głęboko groch pujdzie to nie wiem ponieważ jak pisałem chce go rozrzucić na górę i na to pujdzie agregat uprawowo-siewny talerzowka z siewnikiem . W grę chyba wchodzą środki typowo doglebowo bo po wschodach raczej nie ma czym pryskać . Boxser nie uszkodzi jęczmienia jarego?? Na oziminy ma rejestrację 

Opublikowano

Kolanko 1-1.5 cm nad węzłem, trzeba się szykować do t1 i regulacji.

A sąsiedzi jeszcze z azotem nie ruszają... 

Muszę sprawdzić co tam zostało i coś umieszac.

Odmiana Carmina, stanowisko po grochu🤔 regulować modusem czy medaxem ? Nigdy medaxa nie stosowałem 

Opublikowano
3 godziny temu, Ma3ciej napisał:

Jak głęboko groch pujdzie to nie wiem ponieważ jak pisałem chce go rozrzucić na górę i na to pujdzie agregat uprawowo-siewny talerzowka z siewnikiem . W grę chyba wchodzą środki typowo doglebowo bo po wschodach raczej nie ma czym pryskać . Boxser nie uszkodzi jęczmienia jarego?? Na oziminy ma rejestrację 

nalistnie chwastox ekstra + basagram