Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie w zupełności starczyła butelka 1l na 2 ha,rano już było czysto na liściach,a jechałem wieczorem o 9

do końca nie wiem czy to ważne ale jak pryskam po takich upałach to staram sie wode nalać  w dzień żeby była cieplejsza po całym dniu ,bo kiedyś wydawało mi sie że pomimo że wieczorem pryskane to jak by liście szoku trochę dostały

• Thanks 1
Opublikowano

Panowie nie robiłem T2 w jęczmieniu bo jest strasznie goraco, do kiedy mogę stosować priaxor? Jak juz będą kłosy całe? Po 32 stopnie codziennie i boję się że mi przypali a grzyba narazie i tak nie ma bo pogody bez deszczu. Można z tydzień poczekać? Ości teraz wychodzą 

Opublikowano

Pryskacie na insekty gdy jęczmień kwitnie? Bo sam już nie wiem u mnie zaczyna kwitnąć a skrzypionka się pokazała ,można pryskać czy czekać aż przekwitnie?

Opublikowano
luki08 napisał:

Pryskacie na insekty gdy jęczmień kwitnie? Bo sam już nie wiem u mnie zaczyna kwitnąć a skrzypionka się pokazała ,można pryskać czy czekać aż przekwitnie?

możesz jechać ale sam insektycyd

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Famer21
      Witam, mam do sprzedania jęczmień ozimy 500kg, tydzień temu skoszony. Cena do uzgodnienia, woj opolskie.
    • Przez Paweł19
      Witam,
      Potrzebuję porady odnośnie zakupu kosiarki bijakowej do C330. Muszę wykosić nieużytki około 3ha, pola są dość zaniedbane i zachwaszczone występują też cienkie odrosty drzewek, krzaków. Czy ktoś może mi polecić jakąś sprawdzoną maszynę z którą da radę mój ciągnik? 
    • Przez Jakub6755
      Mam problem z wołkiem zbożowym który zalągł się w jęczmieniu i pszenicy. Przechowuję ziarno w drewnianych sąsiekach mam niewiele może 1t używam tylko dla siebie (dla kur,krów).
      Czym mogę to zwalczyć ? podobno świece dymne są dobre ale nie wiem czy można je stosować na zboże czy musi być puste pomieszczenie, moje sąsieki są w drewnianej stodole więc nie jest zbyt szczelnie. Proszę o pomoc i doradzenie czegoś
    • Przez MafiaLolek
      Witam mam 5 I 6 klase ziemi.
      I niewiem jaki jeczmien jest lepszy na te klase ziemi.
      Jeczmien dwurzedowy czy szesciorzedowy
    • Przez MafiaLolek
      Nabyłem Jęczmień ozimy jest w nim bardzo dużo ości i nie wiem co z tym zrobić Proszę o pomoc
  • Dodaj nową pozycję...
v