Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Świętokrzyskie/opatowskie ponoć standardowo jesienią podaję 0,6l Soligor

Jutro będę jechał od mszyc, został mi priaxior mogę go teraz zastosować? 

3 godziny temu, Agrest napisał:

A u mnie spadło aż 5mm. A i po 40 by na 3klasie po 24h spokojnie jechał.

20231022_122033.jpg

20231022_122104.jpg

Opatowskie b.dobre ziemię tam macie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Świętokrzyskie/opatowskie ponoć standardowo jesienią podaję 0,6l Soligor

Sławek tolurex 500 mówisz żeby dać 2l. Czy 2,5l +0,15 legato?

Opublikowano
5 godzin temu, krzysiek277 napisał:

Panowie jakie opinie o cezaro 574 ?

jutro jadę właśnie z cezaro :D 

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Ja w tym roku stosuje na calosci ozimin i narazie robi super robote. Zobaczymy na wiosne czy obedzie sie bez poprawek.

w jakiej dawce stosowałeś?

Opublikowano
9 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

U mnie dziś poszło na jęczmień

Jutro lecę na żyta 

Na etykiecie 400ml na hektara ale w sklepie mi mówili żeby dać 450ml i tak zrobiłem, ogólnie to chciałem bacare trio ale nie było, a tylko dziś i jutro pogoda a od środy deszcz 

A ty ile dasz ?

Opublikowano
ŻakowskiSławomir napisał:

5 godzin temu, krzysiek277 napisał:

Panowie jakie opinie o cezaro 574 ?

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Ja w tym roku stosuje na calosci ozimin i narazie robi super robote. Zobaczymy na wiosne czy obedzie sie bez poprawek.

Tak jak w etykiecie 0.4l na hektar.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, krzysiek277 napisał:

U mnie dziś poszło na jęczmień

Jutro lecę na żyta 

Na etykiecie 400ml na hektara ale w sklepie mi mówili żeby dać 450ml i tak zrobiłem, ogólnie to chciałem bacare trio ale nie było, a tylko dziś i jutro pogoda a od środy deszcz 

A ty ile dasz ?

tak jak pisałem, ja daje 0,6 l/ ha . Z tym że u  mnie standardowo jak ze wszystkim zabieg częściowo spóźniony, u ciebie pewnie idealnie trafiony w fazę więc nawet to 0,4 by sobie spokojnie poradziło

Edytowane przez ŻakowskiSławomir
  • Like 1
Opublikowano

jasne, najlepiej do 100, czytam czytam.

rozważam zejście do dawki 0,5 wtedy już mniej to jęczmień odchoruję, ale trzeba mieć z tyłu głowy że zabieg mógłby być robiony ciut wcześniej. Więc jeżeli koledze wyżej na zabieg terminowy polecili 0,45 to 0,5 u mnie to jest absolutne minimum.

Ale cenna uwaga, dzięki

Opublikowano
9 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

jasne, najlepiej do 100, czytam czytam.

rozważam zejście do dawki 0,5 wtedy już mniej to jęczmień odchoruję, ale trzeba mieć z tyłu głowy że zabieg mógłby być robiony ciut wcześniej. Więc jeżeli koledze wyżej na zabieg terminowy polecili 0,45 to 0,5 u mnie to jest absolutne minimum.

Ale cenna uwaga, dzięki

Kurna, ja też Sławomir,  ale jak mi coś z tyłu głowy kołacze to moment na przód przechodzi i realizacji się domaga🤣

Tobie kołacze minimum od dwóch tygodni. A jutro pewno znowu nie wjedziesz bo  się pogoda załamie albo ciul wie co jeszcze...

A zwiększenie dawki herbicydy o 50% bo faza spóźniona to super pomysł. Na nakładce to już dawka 1,2 zamiast 0,4. Pewno przeżyje, ale nie poto w badaniach ktoś ustala dawkę by ją bezsensownie podnosić.

Jak się przesypia termin to się zmienia herbicyd albo dodaje inny by wspomóc działanie.