Skocz do zawartości

Świeci błąd '-' oraz 'H' na podnośniku, nie działa podnośnik Case MX 135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Case MX 135 w czasie pracy padł podnośnik. Świeci się "-" oraz "H" tzn na początku jedno później H cały czas, podnośnik nie działa poprawnie. Proszę o pomoc i rady

Opublikowano

Kod błędu H to błąd sworznia sensorowego (dolne sworznie podnośnika) sprawdz kable lub wymień sworzeń i skalibruj podnośnik.

Można skonfigurować podnośnik tak, żeby korzystał tylko z jednego sworznia.

Jeszcze pytanie czy ta pozioma kreska "-" przed "H" jest na dole czy na górze wyświetlacza? bo to są dwa różne błędy albo potencjometra albo zmienionej konfiguracji.

Opublikowano

Już teraz wszystko jasne, w czasie pracy zerwała się obejma z frezami która jest na głównym tłoku, przy tym wyskoczyła dźwignia od potencjometra. Musiałem zdjąć cały tył ten plecak od podnośnika, rozebrać części kupiłem w Zalesiu od ręki i już złożyłem i jest ok

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam problem z EHR w moim Case mx 135, wyskoczył błąd "=" coś takiego tylko że jedna na dole a druga na środku i po pewnym czasie wyskakuje "H" czy ktoś już to analizował?

Edytowane przez Didko
Opublikowano (edytowane)

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tutaj.

Dziś zauważyłem że jak ruszę do przodu niezależnie z jakiego biegu to tylni tuz mi sie podnosi do góry i nie chce opaść dopiero jak ciągnik stanie w miejscu to opada. Dodam że na wyświetlaczu mam kod 4 bez żadnych znaczków i żadne lampki nie świecą. Kod 4 śweci mi juz od dawna ale wczesniej wszystko działało poprawnie. Liczę na szybką odpowiedź.

Jeśli sie nie myle to jest potrzebna kalibracja podnośnika. Czy ktoś zna procedure kalibracji?

Z góry dzięki,

Pozdrawiam.

Kod 4 pewnie jest od przepalonej żarówki.

Edytowane przez Ziel
Opublikowano

Mi mrugała 5 i był to bład lewego czujnika siły od tylnich wieszaków czujnik wymieniłem problem znikł. Ale sprawdz dla pewnosci styki rozepnij wtyczke przedmóchaj

Opublikowano (edytowane)

Po kolei:

- kod 5 to bład sworznia sensorowego numer przed 0 lub 1 oznacza ktory to sworzeń (0 - lewy 1 - prawy) .

- bład 4 to problem z kontrolka w przycisku od szybkiego podnoszenia podnośnika (przy dźwigni zmiany biegów) 

- dwie poziome kreseczki = jedna na dole druga w połowie wyswietlacza to "Fender remote switch has failed" - co jak rozumiem oznacza problem z przyciskiem na błotniku

Ogólnie literka H oznacza problem z podnośnikiem (Hitch)

Procedura kalibracji w załaczniku

hitch calibration.pdf

Edytowane przez Lukas85
Opublikowano (edytowane)

Podepne się do tematu. Mam to samo co ziel - więc potrzebna jest kalibracja? Czy u ciebie ziel pomogło? Na postoju podnośnik działa normalnie.

Próba kalibracji niepowiodła się ( sorki próby, duuuuuużo).

- chodzę  w tryb kalibracji,

-pokazuje się duże  "C"

- nastepnie małe "c" i teraz powinno nastepnę być "II"  według instrukcji ale u mnie pojawia się "9", a jak nacisne  Yes to pojawia się"o" i wychodzi z kalibracji.

Jak po dużym "C" przeszłem w tryb wyswietlania błędów pokazało mi: 0, n, 0, odwrócone 9 (lustrzane, P z kreska na dole), 0 i wychodzi z trybu.

Ne wiem co juz robić pomóżcie.

Edytowane przez rafyo
Opublikowano
Dnia 12.03.2018 o 09:48, Lukas85 napisał:

Po kolei:

- kod 5 to bład sworznia sensorowego numer przed 0 lub 1 oznacza ktory to sworzeń (0 - lewy 1 - prawy) .

- bład 4 to problem z kontrolka w przycisku od szybkiego podnoszenia podnośnika (przy dźwigni zmiany biegów) 

- dwie poziome kreseczki = jedna na dole druga w połowie wyswietlacza to "Fender remote switch has failed" - co jak rozumiem oznacza problem z przyciskiem na błotniku

Ogólnie literka H oznacza problem z podnośnikiem (Hitch)

Procedura kalibracji w załaczniku

hitch calibration.pdf

Dzięki. Bardzo pomogłes. 

Opublikowano
Dnia 12.03.2018 o 17:06, rafyo napisał:

Podepne się do tematu. Mam to samo co ziel - więc potrzebna jest kalibracja? Czy u ciebie ziel pomogło? Na postoju podnośnik działa normalnie.

Próba kalibracji niepowiodła się ( sorki próby, duuuuuużo).

- chodzę  w tryb kalibracji,

-pokazuje się duże  "C"

- nastepnie małe "c" i teraz powinno nastepnę być "II"  według instrukcji ale u mnie pojawia się "9", a jak nacisne  Yes to pojawia się"o" i wychodzi z kalibracji.

Jak po dużym "C" przeszłem w tryb wyswietlania błędów pokazało mi: 0, n, 0, odwrócone 9 (lustrzane, P z kreska na dole), 0 i wychodzi z trybu.

Ne wiem co juz robić pomóżcie.

Podstawowe pytanie zawieszałeś na ciegnach obciązenie? wyświetlane 9 jak piszesz to zapewne literka g co by sie zgadzało z instrukcją