Skocz do zawartości

Nowy ciągnik z turem - najlepiej dobrana para :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to dobrze, a teraz moze jakies informacje o DFie. Wlasciciele moga mi cos powiedziec o Agrofarmach i cos czego sie nie dowiem z broszur np. jakie maja wady (jesli jakies posiadaja, z wyjatkiem ciasnej kabiny) jak to jest np z uciagiem, wrazliwe punkty itp.

Opublikowano

Cześć wam panowie szukam ciągniczka do ładowacza czołowego tylko mam kilka ograniczeń dla niego a mianowicie wyskokość 245cm i żeby miał dość wydajną pompe olejową i w przedziale 70-85km co byście mogli mi polecić z gury dziękuje

Opublikowano

Ja proponowałbym Ci Case Quantum 75C, jest niski (wys. 2335 mm), niewielkich rozmiarów, posiada niewielki promień zawracania (3,67m) i jest oszczędny w lekkiej pracy na niskich obrotach silnika.

Opublikowano

Na Agro-Show w Bednarach była fajna kubota 108S z ładowaczem firmy pomarol. Ładowacz całkiem nieźle wykonany. tylko szkoda że promień skrętu się trochę zmniejsza

Opublikowano

Też szukam ciągnika do ładowacza tylko że musi mieć max 250 cm wysokości, rewers elektro-hydr.

i musi kosztować z ładowaczem, łyżką, krokodylem i paleciakiem 160 tys netto

Opublikowano

Którego wybrać będzie pracować z turem Zetora Proxime Plus Z85 z rewersem mechanicznym (+skrzynia 40km/h), czy Zetora Proxime Power Z85 z rewersem elektro-hydraulicznym. Króry jest lepszy w pracy z turem i mniej się psuje. Doradźcie ;D (Może znacie ceny ich obu w standardzie z turem zetora)

Opublikowano

co sądzicie o tych cenach, wszystkie ceny netto wszystkie ciągniki z rewersem el.hydraulicznym

mf 3625 126.000

case quantum 65 130.000

same dorado 3 80 GS + przedni TUZ i WOM 126.400

i czy warto brać joystick elektroniczny EcoPro do stolla? ktoś ma coś takiego przy ładowaczu?

Opublikowano

musi byc taki mały ?? tzn o małych wymiarach ? bo w tej cenie masz jescze kutote 8540, case JXU, NHt50xx i 3 modele z rodziny DF typu agrofarm. tyle ze sa wyzsze ale za to ciezsze do ładowacza napewno lepsze

Opublikowano

W tej cenie masz Małą Wiedemann teleskopową, A roboty małym ciągnikiem nie wykonasz tego tak jak ładowarką roboty i tego nie zrobisz ładowaczem więc ładowarka jest bardziej uzasadniona i ma lepszy skręt co się sprawdza a małych pomieszczeniach a wys podnoszenia to 4.5m więc Tur się nawet nie równa

Opublikowano

df drozszy i lepiej wyposzaony zetor w podstawie to golas. mysle ze w tej sytuacji jaka jest na rynbku ciagników tzn podobne ceny w danym segmencie mozna pomyslec o zachodnich maszynach. ja rozawaz ciagniki o podobnej mocy i chyba bedze NH t5040+stoll. DF 410 cenowo wychodzi troszke drozej 5tys ale głownie boje sie podnosnika bo w nim nie ma cylindra tylko 2 siłowniczki jakby wspomagajace i nic wiecej. Kubota cenowo to co NH ale lekka.

Opublikowano

a orientuje się ktoś na czym bazują ładowacze czołowe new holland (chodzi mi czy jest to zapożyczone od jakiejś firmy czy to pomysł NH) szukam tura do T5050 i waham się czy brać orginał.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v