Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Klon kwitnąć zaczyna, brzoza wypuszcza liście.

Chyba dam 0,2 maks 0,3 moddusa. Narazie woda jest, ale wystarczy w maju czerwcu trochę upału i różnie może być.

Pierwszy raz mam rotondo I właśnie wydaje mu się blade,  fakt że non stop zimno.

N2 jeszcze chyba nie pociągnęło bo podane w środę 13 kwietnia

20220419_191011.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Rotondo po łubinie. Gleba od 4a do 6, uśredniając to przewaga 4b.

Dostało 135N. Skracać?

20220419_190854.jpg

20220419_190903.jpg

skracać

1 godzinę temu, krilan06 napisał:

To jest tak na krawędzi - niby nie tak dużo N, ale po łubinie. Z drugiej strony jest to odmiana bardzo niska

NIska ale z wiotką słomą, licho stoi przy pełnych kłosach

Opublikowano

To jak u mnie na słabsze dać te 0.3 a na ładne 0,5 l/ha ? A na całkiem słabe to się nie wybierać 🙃 .

A kiedy najlepiej zaraz jak pierwsze kolanko wyjdzie te 1 cm nad węzeł czy jak już całkiem wyjdzie a drugie dopiero się bedzie pojawiać ?

U nie na dziś to dużo do tyłu 4 liście dopiero 😶

Opublikowano (edytowane)

CCC nie dajecie na jęczmień? 

Przymierzam się do jęczmienia, ale nie wiem czy to aby na pewno dla mnie ;/

Pomyliłem tematy 🤣

Ale psiezyto też nie dla mnie :o

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Jęczmień ponoć nie reaguje na ccc.

Chyba że deptanie butami z CCC🤭

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

uważam ,ze lepiej ciut wyższej dawki sie trzymać zwłaszzca w Twoim przypadku

Mógłbyś wyczyścić skrzynkę miałbym pytanie na priv do Ciebie albo napisz do mnie wiadomość 

Opublikowano

Miejsce jest, próbuj

18 minut temu, szymon09875 napisał:

CCC nie dajecie na jęczmień? 

Przymierzam się do jęczmienia, ale nie wiem czy to aby na pewno dla mnie ;/

Pomyliłem tematy 🤣

Ale psiezyto też nie dla mnie :o

Nie

Opublikowano

A to wiem że nie zaszkodzi, jedynie na kieszeń gdyby mógł być zbędny.

Opublikowano

Zobaczymy co będzie z moim hektarem po litrze Moddusa , dostał 100 kg saletry. Już trzeci rok mam problemy z odmiana Gringo. Podczas strzelania w źdźbło żółkną i obumierają starsze liście ... Inne odmiany ok

Opublikowano

u was też po świętach zboża tak jakoś zdziadział , żółte , rzadkie , aż kłują w oczy i takich pól to 50% a reszta w sumie niewiele lepsza brak pola żeby było ciemno zielone ,  wychodzi na to że ludzie jednak nie dali nawozów co normalnie  będzie nieciekawie 🤔

IMG_20220420_093758.jpg

IMG_20220420_093407.jpg

Opublikowano

Wiele pól w okolicy głoduje i raczej one już azotu nie zobaczą.

Zbiory bezapelacyjnie będą w kraju niższe. Do tego masa areału pod motylki, grykę proso facelię. Owsa też nasiane

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Dawniej Chloropiryfos

A;e to pryskałeś po siewie jak wschodziło czy jak ? Bo u mnie opierdzielił pszenicę jak nawet jeszcze nie wzeszła. Jak przesiewałem to dodałem cyperkila do zaprawy i spokój.

Edytowane przez Krzysiukov