Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Janeczko napisał:

No to podaj azot większość kraju ma taką możliwość 

po pierwsze w polu topiel jak się wjedzie początkiem marca to będzie dobrze.

po drugie promocyjny nawóz dopiero dzisiaj dojechał !

20240216_120911.jpg

Opublikowano
28 minut temu, k16mk napisał:

po pierwsze w polu topiel jak się wjedzie początkiem marca to będzie dobrze.

po drugie promocyjny nawóz dopiero dzisiaj dojechał !

20240216_120911.jpg

To pochwal się, po ile ten promocyjny beznadziejny saletrzak udało ci się wyciągnąć?

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Z ciekawości...

Że czemu beznadziejny?

Nierówna granula, dużo pyłu, bardzo duża podatność na brylenie pomimo przechowywania pod dachem. Saletrzak z azotów nie ma polotu do węgierskiego, czy nawet do canvilu.

• Like 3
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem Polski jest lepszy o Węgierskiego. Kupiłem w tamtym roku, bo mi trochę brakło a Polskiego nie było na składzie. Więcej razy go nie kupię. 

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie jeden śmok czy polski czy węgierski Genesis, ale faktycznie polski potrafił się troszkę zbrylić, granula na korzyść naszego. Canvil to granula jak w Salmagu.

@k16mk ile azotu dostanie król Tadeus? 😉

Edytowane przez tytanowyJanusz
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacor73 napisał:

To pochwal się, po ile ten promocyjny beznadziejny saletrzak udało ci się wyciągnąć?

Potwierdzam, Saletrzak z Tarnowa to obecnie dno. Bryli się, a jego granulacja to nieporozumienie.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacor73 napisał:

raczej bez chwalenia a dla ogólnej wiadomości 😉 1370zł 😉

a u ciebie po ile ta beznadzieja ?

2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Dla mnie jeden śmok czy polski czy węgierski Genesis, ale faktycznie polski potrafił się troszkę zbrylić, granula na korzyść naszego. Canvil to granula jak w Salmagu.

@k16mk ile azotu dostanie król Tadeus? 😉

na tą chwilę całe 54kg a dalej się zobaczy.

Edytowane przez k16mk
Opublikowano
7 godzin temu, k16mk napisał:

raczej bez chwalenia a dla ogólnej wiadomości 😉 1370zł 😉

Saletrzak 1700 , canvil 1600, a saletra 1900, więc dość że jakość podła, to i cena azotu w saletrzaku kosmiczna.

Ilości bardziej w tonach niż na całe transporty.

Opublikowano (edytowane)

dlaczego kosmiczna ? to lekko ponad 2 zł różnicy a muszę dodać że u mnie nie wiedzieć czemu plon większy po saletrzaku i podobnych , ziemi nie zakwasi i zawsze trochę magnezu.

saletra u mnie 1646zł.

Edytowane przez k16mk
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Testowałem różne nawozy azotowe i jedno jest pewne, na moich piaskach nie ma lepszego nawozu jak saletrzak. Żaden mu nie dorówna, sypałem na tym samym polu po pół saletrzak i saletre na innym mocznik na jeszcze innym yara, węgierski itp. Plonowanie największe na saletrzaku dlatego choćby wychodził bardzo drogo to nigdy go nie zmienię. U kogoś może być inaczej ale nie wiedzieć czemu u mnie tak jest. 

• Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, MalyRolnik18 napisał:

Testowałem różne nawozy azotowe i jedno jest pewne, na moich piaskach nie ma lepszego nawozu jak saletrzak. Żaden mu nie dorówna, sypałem na tym samym polu po pół saletrzak i saletre na innym mocznik na jeszcze innym yara, węgierski itp. Plonowanie największe na saletrzaku dlatego choćby wychodził bardzo drogo to nigdy go nie zmienię. U kogoś może być inaczej ale nie wiedzieć czemu u mnie tak jest. 

A co waga na pole przyjeżdżała? 

Opublikowano
20 godzin temu, k16mk napisał:

dlaczego kosmiczna ? to lekko ponad 2 zł różnicy a muszę dodać że u mnie nie wiedzieć czemu plon większy po saletrzaku i podobnych , ziemi nie zakwasi i zawsze trochę magnezu.

saletra u mnie 1646zł.

I co te ceny, to brutto?

Kurde u Ciebie to zawsze zboże najdroższe a nawozy najtańsze, chyba w czepku jesteś urodzony😃

8 godzin temu, MalyRolnik18 napisał:

A czym ten saletrzak sprawił, że te plony były najlepsze? Różnica między saletrzakiem a saletrą jest tak niewielka, że wpływu na plon nie ma żadnego i do tego jest jeszcze wiele innych czynników wpływających na plon

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

I co te ceny, to brutto?

Kurde u Ciebie to zawsze zboże najdroższe a nawozy najtańsze, chyba w czepku jesteś urodzony😃

A czym ten saletrzak sprawił, że te plony były najlepsze? Różnica między saletrzakiem a saletrą jest tak niewielka, że wpływu na plon nie ma żadnego i do tego jest jeszcze wiele innych czynników wpływających na plon

co z wami , jak 3 strony do tyłu podawałem cenę brutto to była wielka obraza majestatu ,  to podaję netto i też żle .

zboże zakontraktowałem po taniości 710zł , tylko jakoś zabrać nie chcą , przekładają terminy na później.

A z saletrzakiem jeszcze raz potwierdzam u mnie też jakoś lepszy plon.

Dnia 6.02.2024 o 16:09, k16mk napisał:

Panowie wiadomość dnia może komuś się przyda  azot staniał !

przykładowo saletra 1790zł , saletrzak 1480zł

Ja zamówiłem na 1 dawkę , na 2 może jeszcze stanieje.

Edytowane przez k16mk
Opublikowano
52 minuty temu, Janeczko napisał:

Po 710 ? Pod portem mieszkasz ? Takich cen to nawet w agrobiznesie nie ma

jak pisałem wcześniej kontrakt podpisany koło 15 stycznia , trzeba tu częściej zaglądać.