Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, krilan06 napisał:

Raczej nie, co tu się stanęło?

Mokry piasek

Późny siew 

Ph jakieś tam jest, ale to pewnie koło 3

Zero obornika, pociętej słomy, poplonu

Pk brak, nawet jeśli by siał to nic nie da

Nawożenie samym mocznikiem, bo najtaniej

Ale ziele opryskane 

Kombajn wjedzie i zarobi tylko on

41 minut temu, misio3p napisał:

Ale badziew, do przesiania.

E tam

Co roku ma podobne 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Mokry piasek

Późny siew 

Ph jakieś tam jest, ale to pewnie koło 3

Zero obornika, pociętej słomy, poplonu

Pk brak, nawet jeśli by siał to nic nie da

Nawożenie samym mocznikiem, bo najtaniej

Ale ziele opryskane 

Kombajn wjedzie i zarobi tylko on

E tam

Co roku ma podobne 

A to nie Twoje? To po co takie sąsiadowe wstawiasz?

Opublikowano
46 minut temu, toooomaszewski napisał:

Dramat.
Chyba żeby własne morale podnieść.

Za Pokazywanie zboża sąsiada powinien być ban, jeszcze nikt nie pokazał zboża sąsiada, które zrobiłoby pozytywne wrażenie. Przykrą polską mentalność niestety 

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, toooomaszewski napisał:

Dla pokazania jak ludzie mają na polu

Tam można na tym piasku zbierać przyzwoity plon

Tylko trzeba zadbać 

Moje dziadostwo co poszło pod pług 

20240413_145337.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Miodek11500 napisał:

Za Pokazywanie zboża sąsiada powinien być ban, jeszcze nikt nie pokazał zboża sąsiada, które zrobiłoby pozytywne wrażenie. Przykrą polską mentalność niestety 

Pokazał.

Regularnie wrzucam zdjęcia jarego jęczmienia kolegi,który był siany w listopadzie 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Miodek11500 napisał:

Dramat.
Chyba żeby własne morale podnieść.

Bo widzisz ... tutaj na AF sama elyta. Nikt nie ma lepsiejszego od nas 😉

10 godzin temu, Agrest napisał:

To mój najpóźniejszy Tadeus. Siew 15 października.  

Na tym z września  wychodzi już flagowy

20240428_150905.jpg

I u mnie w lubelskim wychodzi flaga. 

Dziś, jak starczy czasu, pójdą witaminy na podreperowanie po tych przymrozkach 

Opublikowano

Podlasie.
Pszenżyto Rotondo C2, zaprawione konto plus + dr green, siew 20 września, jesienne odchwaszczanie, wiosna dwie dawki N, w sumie 130N, V klasa piachudry, spóźniony zabieg T1 (duet na start + 150ml cindo extra 50ew +siarczan+mikro). Nie podałem siarki w granuli na wiosnę i było widać braki. Wiele do poprawy, ale jest się od kogo uczyć. Rolą zajmuje się od 3 lat

IMG_3874.jpeg

• Like 1
Opublikowano

Panowie, czy w obecnej fazie pszenżyta tj liścia flagowego można jeszcze wykonać oprysk na miotłę ? Macie jakiś sprawdzony środek ? Mam Pumę, ale na nią to już chyba zbyt późno...

Opublikowano

Proszę o podpowiedź, na pszenżyto tam gdzie było ciut wcześniej siane i jest już flaga wczoraj jechałem 1L Priaxor + 125g protio. Był to zapas z zeszłego roku, na resztę siana ostatnie dni września zostało mi tebu, protio i azoksy. Ile dać najlepiej tej mieszanki, będzie to ostatni wjazd w pszenżyto.

Opublikowano

Planuje jechać T2 w sobotę i chciałem zacząć od 5 rano do 8 bo później muszę wyjechać. Będzie ok czy rosa będzie przeszkadzać?nigdy nie jechałem rano z fungicydem więc wolę spytać bardziej doświadczonych