Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

ojejku, co z nim było nie tak???

a co przede wszystkim sypnął 4t gdy Tadeus dosłownie 2 miedze obok 6t , a corrado na lepszym ciut stanowisku , myślę że dużo bardziej słabszy na suszę .

Opublikowano (edytowane)

Tyle było tego lizania się po jajach, pisania jakie to same trafne decyzje się podejmowało, wrzucania fot pol sąsiadów aby podsmiechujki porobić, żeby na koniec napisać, ze dało 6t i 4t 🤦

Edytowane przez daron64
  • Like 2
  • Haha 5
Opublikowano
32 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

U mnie jedynie rzepak dopisał. Średnia ze zboża będzie w granicach 6 ton, a na kukurydzy byłem wczoraj ostatni raz, bo szkoda się wkur... U nas zresztą wszystkie jare liche- zboża, buraki, kukurydze...

Co powiesz na taką ziarnówkę?

Dodam tylko że nie jest to na piasku tylko na naprawdę mocnej glebie 

image_24.jpg

image000000_58.jpg

image_25.jpg

image_26.jpg

• Sad 2
Opublikowano
2 godziny temu, Kamil5996 napisał:

Stosowal ktos z was to?

Waszym zdaniem warto czy szkoda roboty?

Jezeli bedziesz zaprawiał ziarno sam to mozna dołożyć do zaprawy a jak chcesz tylko samym donasienny to szkoda roboty

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kamil5996 napisał:

Stosowal ktos z was to?

Waszym zdaniem warto czy szkoda roboty?

Ja stosuje ładne wschody po tym.Ale ogólnie i po zaprawie lepiej wschodzi rośnie nie tylko po nawozie donasiennym.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Bydlaki sołtysa zjedzą.

Co do Twojej kukurydzy sołtys, to jednak u nas więcej padało, aczkolwiek kukurydze po burakach i słabsze po innych przedplonach też znikają w oczach.

A kto ją 17km przywiezie na gospodarstwo?

Idzie na biogaz

Opublikowano

Meloman. Gwóźdź 3 calowy dla porównania. Mówicie, że drobny. Typ żytni to nie oczekujcie, że będzie pękaty jak pszenica, ale po mojemu nie jest zły. Górki trochę przypaliło to i trafia się chudy.

Zapisałem się na Tadeusa, zamówili, ale nie wiadomo czy dojedzie. Jak coś to meloman znowu będzie

IMG_20220818_113841.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Szron88 napisał:

Jezeli bedziesz zaprawiał ziarno sam to mozna dołożyć do zaprawy a jak chcesz tylko samym donasienny to szkoda roboty

Zaprawe mam kinto plus, chcialem cos dodac do lepszego efektu

37 minut temu, Janeczko napisał:

A czym zaprawiasz ?

Kinto plus, jak narazie tylko betoniarka do dyspozycji.

Opublikowano

@soltys48 Współczuję bo sam to przerabiałem w tym sezonie ale na szczęście w ostatnim momencie spadło 19l wody i można powiedzieć że ja to uratowało. Za to na dzierżawie 2 wioski dalej na 6 klasie nie spadła nawet kropka i kuku już nie do uratowania nawet na kiszonkę szkoda paliwa 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

A czym zaprawiasz ?

W tedy kinto plus ale teraz daje samo systive bez kinto ona jest znacznie lepsza a tego grena dam dubeltowo dawkę. Raz posiałem borowika przy lesie zaprawionego kinto a puł sistivą i pleśń śniegowa poradziła sobie z kinto, ta systiva jest dużo mocniejszą że nawet cionć dawki można ale też tania nie jest.

Edytowane przez Strongman