Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Karollorak93 napisał:

Można lecieć po najbliższych przymrozkach duett star 1l i prochloraz 1 l razem z modusem 0,6 l i siarczan i mocznik albo jakiś kristalon? 300l/ha ?  

0,6 moddusa? Bardzo duża dawka chyba wody pod dostatkiem i gleba bardzo mocna. Ja bym odczekal  z jeden dzień po przymrozkach

Opublikowano

Ja nie rozumiem ludzi, którzy mają warunki jesienią do odchwaszczania i rezygnują z zabiegu bo "zawsze pryskali i będą pryskać na wiosnę". Przecież przy obecnych zimach to chwasty non stop praktycznie rosną i nigdy nie wiadomo kiedy będzie można wjechać z opryskiwaczem. O tym że zabieg jesienny jest tańszy już nawet nie wspominam

• Like 2
Opublikowano

U mnie expert plus chlorotoluron i również czyściutko , jedynie pszenice jechałem solo expertem i teraz pójdzie tribenuron

Opublikowano (edytowane)

Kto chce niech i w mróz pryska jak teraz przymrozki bywają do -7 .

Niema teraz odpowiednich warunków do oprysków bo nic nie zadział szkoda kasy , po niedzieli ma być ciepło .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przy takim planowanym przebiegu pogody, o ile nie zmieni się 5razy w ciągu tego tygodnia, myślałem w poniedziałek ruszyć z odpryskiem(axial). Na jesieni w tym roku nie opryskalem i pluje sobie w brodę.

Screenshot_20200331_162642.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Taką zapowiadają, a jaka będzie, to się okaze. Ale chyba trzeba opryskiwacz z garażu wyciągać :) MozMoze bym się tak nie spieszył i jeszcze poczekał, ale presją chwastów jest bardzo duza.

Opublikowano
23 godziny temu, michal_19 napisał:

0,6 moddusa? Bardzo duża dawka chyba wody pod dostatkiem i gleba bardzo mocna. Ja bym odczekal  z jeden dzień po przymrozkach

Gleba właśnie średnia azotu dostało na pierwszą dawkę 60 kg i na N2 planuję dać tyle samo. To ile tego moddusa dać? I czy ewentualnie potem jeszcze jakoś usztywniać czy on załatwi sprawe? Borowik, Probus i Trapero. ? 

Opublikowano
12 godzin temu, Karollorak93 napisał:

I można lecieć taką mieszankę jak podałem wszystkiego? Oki to dam na razie te 0,4 l. Jest sens dawać jeszcze mocznik dolistnie w tych zabiegach? 

Już kiedyś pisałem, jestem zdania że mocznik dolistnie możne więcej zaszkodzić niż przynieść dobrego . dla tego nie używam do zabiegów mocznika

Opublikowano
2 godziny temu, Axd529 napisał:

Co radzicie rozsiać N2 czy czekać? N1 dałem 29.02

pogoda.png

A w jakiej fazie twraz jest ? pada deszcz co jakiś czas ? Jaki wigor jest tej plantacji i obsada roślin