Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak ktoś chce typowo do transportu to tak. Koła 42 a wiec i moce są raczej zakładane do pracy w polu a nie jazdy po drogach większość maszyn do tych ciągników też raczej do transportu z prędkością 40 po drogach publicznych się nie nadaje. Bo są duże szerokie itd.  Zalezy kto do czego potrzebuje.

Opublikowano

Takie opony vf sa dobre dla uslugodawców . Jeden uzytkownik fendów chwali sobie to niskie cisnienie do pracy w polu, ale fend ma system do roznego cisnienia w oponach w drodze I w polu. Jest tutaj kolega uzytkownik fenda serii 700 to moze lepiej wytłumaczy

Opublikowano

Rozmawiałem z przedstawicielem trelleborga i polecał mi vf kosztem większego profilu. Komfort powinien być ten sam, był zaskoczony, że są tańsze.

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/trudny-poczatek-roku-dla-agco-koncern-notuje-spadek-sprzedazy-o-30-proc,161029.html

Nie ma co się dziwić: Massey ma kiepskie opinie, Fendt jest bardzo drogi, Valtra nie ma vario w mniejszych modelach i dalej uchodzi za wynalazek. Do tego gorsze finansowanie.
Ciekawe jak będzie wyglądała wyprzedaż placów, bo ostatnio obdzwonilem dealerów Fendt i placowe ciągniki wydawały się droższe od nowych zamówień.

Opublikowano
14 minut temu, slavik80 napisał(a):

Valtra 135 versu z 2024 roku

Przedni tuz

4 elekrozawiry z tyłu

Oswietlenie premium 

Amortyzacja osi

Opony continental r38 600

450 netto 

Dobra cena?

Za tyle to można mieć pumę 150 na multi i oponie 650 i 540 i jeszcze przedni wom. A ta puma zjada ta n-ke na każdej płaszczyźnie 

• Thanks 1
Opublikowano

To maxxum czy inny odpowiednik z cnh w 6 cyl i 150 km będzie w niższej cenie z lepszym promieniem skrętu niż valtra. A jednak silnik 6 cyl a nie 4. W przyszłości można dużo więcej podkręcić. Jest i moc i zwrotność. I cena niższa 

Opublikowano
3 godziny temu, Biedaczek napisał(a):

Rozmawiałem z przedstawicielem trelleborga i polecał mi vf kosztem większego profilu. Komfort powinien być ten sam, był zaskoczony, że są tańsze.

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/trudny-poczatek-roku-dla-agco-koncern-notuje-spadek-sprzedazy-o-30-proc,161029.html

Nie ma co się dziwić: Massey ma kiepskie opinie, Fendt jest bardzo drogi, Valtra nie ma vario w mniejszych modelach i dalej uchodzi za wynalazek. Do tego gorsze finansowanie.
Ciekawe jak będzie wyglądała wyprzedaż placów, bo ostatnio obdzwonilem dealerów Fendt i placowe ciągniki wydawały się droższe od nowych zamówień.

Pierwszo słyszę, że mf ma kiepskie opinie. Zdarzają się kłopotliwe egzemplarze jak wszystkim dzisiaj ale żeby kiepskie opinie.  Po prostu agco ma w swojej ofercie same drogie marki. 

• Like 2
Opublikowano
47 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To maxxum czy inny odpowiednik z cnh w 6 cyl i 150 km będzie w niższej cenie z lepszym promieniem skrętu niż valtra. A jednak silnik 6 cyl a nie 4. W przyszłości można dużo więcej podkręcić. Jest i moc i zwrotność. I cena niższa 

Mozna jescze class 630 z silniekiem 6 cylindrowym john deer a . Moc zbamionowaniby wg homologacji 135 km ale osiagalna 165 km.

Wogole według mnie te podawane moce są według jednakowego systemu a jednak są rozne. 

New Holland nie wygląda teraz tak dobrze cenowo względem innych Marek jak jeszcze kilka lat temu.

Moim zdaniem to valtra na chwilę obecna jest lepsza anizeli new Holland 

Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Za tyle to można mieć pumę 150 na multi i oponie 650 i 540 i jeszcze przedni wom. A ta puma zjada ta n-ke na każdej płaszczyźnie 

Wom to koszt extra okolo 17 tys netto 

A tak na 30 ha jako główny ciągnik sądzisz .ze case będzie lepszym wyborem? Do delera case nam pond 130 km. Valtra class massey ferguson john deer Kubota deutsch fahr lovely mc cormic w promieniu 50 km

Opublikowano

Co kto lubi. Tylko napisałem ze cnh będzie tańsze. Teraz są nawet jakieś promocje np na t6.160 na dynamicu za 400 netto. Opona 480 i 600, przedni tuz. Amor osi. Model prosto z fabryki. Dołożyć wom, isobus plus jakieś dodatkowe funkcje przekładni i za 430 netto. Finansowanie chyba 3 lata na 0 i 30% wkładu własnego . Więc jednak nadal cnh wychdozi najtaniej 

Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

W podobnej kasie co valtra ten jd 6m. Przerabiałem wszystkie marki 

Masz moze  dokladne wyposazenie? Bo nawet youtube r wojkep czy jakos podobnie /kumpel Kuli kupił nowego john deer ale o cenie  Ani słowa...

Co prawda to o john deer nue pytałem.ich konfiguratory to były strasznie wysokie.

Massey ferguson 5s.145 to tez koło 480 netto  gdzue 7s.155 juz 6 cylindrow to juz ponad 500 netto. Tylko ze cena ostateczna to tez nie podają..

Kubota cennikowo to 122 km tez 440 tys netto. 

Jezelu pamiętam to Ty new Holland wybrałes.

Opublikowano

Ja na jesieni kupiłem steyera 6145 profi. 
Wyposażeń nie pamiętam dokładnych ale najważniejsze rzeczy jakie mnie interesowały to opony 540 i 650. Przedni tuz i wom. Amor ośka. Isobus, pompa chociaż te 150 l, i jakaś lepsza skrzynia z automatyką, zaczep kulowy. No i silnik 6 cyl. Więc Kubota na starcie odpadła. Chociaż za m7131cena wychodziła podobnie bo cos około 400 tys . Ale silnik i olej w hydraulice ja przekreślił. 
Jd 6m155 wychodził wtedy 460-470 netto zresztą jak valtra t145. Ale potem się okazało ze lokalny dealer valtry mocno zdziera bo inni pisali że można już kupić taką valtra w okolicach 430-440 netto. O fendta nie pytałem. Massey 480 netto. Nh wycenili mi 430, case 450, deutz 470. Claas chyba 450. Pisze z pamięci bo nie zapisywałem cen ale różnice mniej więcej kształtowały się na tym poziomie. Interesowały mnie ciągniki placowe bo miał iść od razu w robotę. Trafił się steyer za 400 netto plus dwa przeglądy gratis i 3 lata gwarancji lub 2 tys godzin. Jak narazie po 200 godzinach jestem bardzo zadowolony. Ciągnik cichy, skrętny, skrzynia fajnie pracuje, w automacie też dobrze działa. Gdy się z pedalem gazu obchodzi w rozsądny sposób to spalanie około 7 litrów na godzinę wychodzi. Z silnika też jestem zadowolony bo raz że oszczędny a dwa duży moment obrotowy robi robotę. Po gwarancji robię go na 180 podstawy i 200 z boost. Wtedy z moim sprzętem będzie sobie pyrkal . Teraz największe obciążenie stawia bezorkowiec na głęboko . 

• Thanks 1
Opublikowano

No własnie Kubota ma podobno rzadszy olej w skrzyni I jak sie miesza w maszynach to klopoty pozniej.

Steyer to chyba to samo co case  

Własnie z delerami jest klopot bo rzucą cene na dzien dobry praktycznie podobną nid wazne gdzie pytasz.potem pytaja o adres/rejonizacja.

Mi jeszcze po głowie chodxi ten class 630 placowy 6 cylindrow amortyzacja przedniej osi I przekładnia hexashift/według handlowca to samo co dyna6 w massey Ferguson. I cena ten 450 netto. 

Waga juz jego to ponad 8.5 tony 

Opony bkt  teraz popularne zamienniki topowych marek 

Opublikowano

John Deere 6m 145, autopower, elektrozawory koła 650/540, g5 plus, command ram, pakiet led, itec, joystick, kabina i siedzisko premium 570 netto, wychodzi drogo dlatego czekam na ofertę Claas 630 z c-matic,  być może case lub steyr. Negatywne opinie są głównie o Masseyu 8s, czy ktoś może coś powiedzieć o 7s na vario?

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Biedaczek napisał(a):

John Deere 6m 145, autopower, elektrozawory koła 650/540, g5 plus, command ram, pakiet led, itec, joystick, kabina i siedzisko premium 570 netto, wychodzi drogo dlatego czekam na ofertę Claas 630 z c-matic,  być może case lub steyr. Negatywne opinie są głównie o Masseyu 8s, czy ktoś może coś powiedzieć o 7s na vario?

7s w mojej okolicy mają dobre opinie jeżeli chodzi o modele 7s180-210 , sam pomimo tego że 4jd stoją na podwórku to chyba poszedłbym w masseya ze względu głównie na cenę takiego 7s210 pewnie będzie szło kupić w lepszych pieniądzach jak tego 6m145 . Miałem ofertę na 7s.210 na full opcji ciągnik miał dosłownie wszytsko nawigację maksymalną parę wyjść hydraulicznych koła 600 i 710 isobus , obciążniki w kołach to coś poniżej 600netto szło urwać , u mnie taki ciągnik pod opryskiwacz i rozsiewacz mega sprawa a jak komuś potrzebny do ciężkich prac to też myślę że dobry wybór bo bez obciążników ponad 8 t masy własnej i w miarę fajny rozstaw osi ;)

• Thanks 1
Opublikowano

Tak case i steyer to jest to samo. Ze swojego doświadczenia mogę tylko napisać ze trzeba konkretnie gadać od początku. Jak jedziesz i nie wiesz co chcesz to ci rzucają cenę od czapy, bo takich co zajeżdżają tylko o cenę zapytać to oni mają na pęczki. Więc olewają takich klientów. A jak od razu mówisz że interesuje cię taki czy taki model z takim czy takim wyposażeniem i u konkurencji oferują ci ciągnik za jakąś tam sumę to inaczej rozmowa wygląda. Są też dealerzy którym nie zależy na dużej sprzedaży żeby potem z serwisem się nie bujać i wolą sprzedać mniej ciągników ale za duża wyższa cenę jak się klient napalony trafi. W mojej okolicy tak robi dealer valtry i case. Ceny mają zaporowe. Inni dzwonili i pytali czy już się na coś zdecydowałem bo mogą coś tam z ceny zejść. I powoli schodzili ale ciągnik był mi potrzeby na już. Wiedziałem że inni się nie zbliżą z cena do steyera więc decyzja była szybka. A że dealer steyera wcześniej miał inne dealerstwo i mam od niego inny ciągnik plus maszyny więc wiedział że ja nie z tych klientów którzy się pół roku czy rok zastanawiają zanim coś wybiorą. Była krótka piłka. Mają taki model za tyle i jak jestem zainteresowany to zaraz piszemy umowę. A do niego pojechałem jak już praktycznie wszystkich dealerów objechałem. Więc było 3-4 dni namysłu i podpisanie umowy. Wtedy wynegocjowałem jeszcze te 2 pierwsze przeglądy gratis. No i najważniejsze że serwis też mają tani. Na to też zwróć uwagę bo np pomiędzy Claas a Steyr w mojej okolicy jest 200 zł różnicy za godzinę pracy  i chyba 1 albo 1.5 zł za kilometr dojazdu. I czy też mają w razie czego ciągnik zastępczy. Też bardzo ważne. 
Moj pojechał na montaż przedniego wom i się okazało że dojechał inny niż zamówili. A trzeba było czekać 3 tygodnie na kolejny. Ciągnik rozebrany więc go już nie składali. Przyprowadzili zastępczy  ciągnik i mogłem nim robić ile mi się tylko podoba. Akurat to był początek marca i ruszyłem z obornikiem i gnojowicą na pola. Koło 40 godzin zrobiłem zastępczym ciągnikiem i nikt nawet słowa nie powiedział. Także to też dla mnie ogromny plus. Zwłaszcza przy nowym ciągniku na gwarancji u którego jak wiadomo mogą różne wady wyjść 

48 minut temu, slavik80 napisał(a):

No własnie Kubota ma podobno rzadszy olej w skrzyni I jak sie miesza w maszynach to klopoty pozniej.

Steyer to chyba to samo co case  

Własnie z delerami jest klopot bo rzucą cene na dzien dobry praktycznie podobną nid wazne gdzie pytasz.potem pytaja o adres/rejonizacja.

Mi jeszcze po głowie chodxi ten class 630 placowy 6 cylindrow amortyzacja przedniej osi I przekładnia hexashift/według handlowca to samo co dyna6 w massey Ferguson. I cena ten 450 netto. 

Waga juz jego to ponad 8.5 tony 

Opony bkt  teraz popularne zamienniki topowych marek 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, slavik80 napisał(a):

N

Silnik 4 cylindry  4.9 l

No I nie wiem czy ba plus czy na minus odobny olej hydrauliki.

Isobus 

Według mnie dużo porównywałeś claasa ?

Opublikowano

Tak class arion 630 na skrzyni hexashit opony tył 650/65 r 38 

Przod 540/65 r 28 BKT

Przedni tuz

4 pary hydrauliki na dzwigni.

Amortyzowanie osi

Silnik 6 cylindrowy john deer z popraeiona uszczelja pod głowica.o mocy nominalnej 165 km a w homologacji 134 km

Dokladajac monitor  i nawigacje to juz robi sie cena fenda ( w luznej rozmowie super wyposazony fend z tej serii 600 to netto około 620 tys netto) dla mnie poza zasięgiem.

Skrzynia hexashit  tej cmatic czy jak sue porawnie nazywa to dopłata ok 60 tys netto