Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Macius napisał:

Ale co na elektrozaworach?? Mam ofertę też na John Deere 6170M

Zawory hydrauliczne. Nie ma takiego w ofercie jak 6170M. Jest albo 6155M na średniej ramie lub 6175M na dużej ramie. Seria M ma zawory hydrauliczne sterowane mechanicznie-dźwignie. 

Tamto eficjent to co to jest za wersja? AGCO ze wymyślili jakieś pakiety i nie idzie się połapać.

Opublikowano

Tak M6175 pomyliłem się. Tak jak Żelków napisał tylko że ja mam ofertę zmonitorem zadoplatą. I z tego co się orientuję to każdy Massey serii 77** ma już w standardzie elektrozawory

Opublikowano

przez to że była tak małą miejscowością to została podpięta pod większą, w sumie to dwa razy zmieniała się nazwa a najdłużej była ostatnia i nadal jest na mapach przedwojennych i mapach google jako Patok ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie nie było mnie tu dawno ale doczekałem się finału :):):)napiszę wam moją bardzo trudną drogę do sukcesu może kogoś zainteresuje.

Kwiecień  2016  - Złożenie wniosku MGR (ciągnik JD 6095 RC)

Lipiec     2016  - Ogłoszenie list rankingowych, kasy na 330 wniosków moja pozycja 570...

Jesień     2016  -  Minister przesuwa kasę do progu 550 wniosków ( dobra informacja jakaś szansa)

Luty          2017  - Pierwsze poprawki , wykluczenie kilku maszyn (pług, głębosz, agregat)

Marzec     2017  -  Drugie poprawki , zmniejszenie mocy ciągnika do 78-82 konie z powodu małego areału. Medytacja co tu brać MTZ???

Kwiecień  2017  - POZYCJA 45X  Podpisanie umowy z ARIMR Pełna pula zwrot 200 tyś przy refundacji  60% czas na zakupy do końca 2017 Jeden etap

Lipiec        2017  - Pierwsze Ogłoszenie o przetargu  złożenie do arimr  Ciągnik MF 5608

Wrzesień  2017 Drugie Ogłoszenie o przetargu  bo przy 1 była Odp z agencji że cza 2 opcje dostawy zaznaczyć MF5608

Grudzień   2017 Zaklepany ciągnik zostaje sprzedany ponieważ  musiał być zarejestrowany w 2017 roku a ciągle było brak zielonego światła

Grudzień   2017 Pierwszy aneks do umowy wydłużenie czasu o 3 miesiące do marca

Styczeń      2018 - Zielone światło na zakup ciągnika, Produkcja modelu 5608 ZOKOŃCZONA! OD 2018 tylko seria 57xx....

Luty            2018   Trzecie Ogłoszenie o przetargu na nowy model  MF  Model 5708 Global

Marzec       2018 Drugi aneks do umowy  wydłużenie o 3 miesiące 

Maj             2018   Błędy w przetargu  ciągnika ARIMR prosi o ponowne zamieszczenie ogłoszenia

Maj             2018  - Wkur...na ARIMR Wkur. na dealera..... Zmiana koncepcji 

Maj             2018  Trzeci aneks do umowy  Dzieżawa 2 ha   + podniesienie mocy na 95 koni

Czerwiec    2018 Czwarty aneks do umowy  wydłużenie czasu o 3 miesiące do sierpnia + podział NA 2 ETAPY

Czerwiec    2018  Drygło, Zielone swiatło na maszyny, (ZAKUP) Realizacja 1 etapu

Wrzesień    2018  Piąty  aneks do umowy wydłużenie czasu na ciągnik do końca roku

Pażdziernik 2018 Podpisany aneks nr3 nr4 nr5  Przyznana moc 92 konie

Pażdziernik 2018  Przetarg MF 5709s

Listopad      2018  Aneks nr 6 przesunięcie realizacji  do marca 2019

Grudzień    2018 Zielone światło na zakup Realizacja 2 etapu

Styczeń     2019 Odbiór maszyna w domu..

Taką musiałem przejść trudną droge. 3 lata, 6 aneksów  i kilka ogłoszeń na portalu + tysiące nerwów.  Wciąż czuję niedosyt, czegoś mi brakuje nie ma u mnie radości z zakupu nw czy dlatego że tyle zachodu czy co.. może ktoś zrozumie że wręcz wytargałem ten ciągnik na żywca nie wspominając innych instytucji czy leasingu  Moja pierwsza dotacja, znajomi mówili że jest to Głęboka woda a ja się z nich smiałem,....teraz wiem o czym mówili...Ale dobrze że tak się stało, będą kolejne prowy to biere :D raczej już mnie nic nie zaskoczy ...Jeszcze na dobitkę Mój sąsiad w czwartek wyłożył 200 tysi dziś mu przywieżli Nh T5 105 i ile nażekanie że 4 dni musiał czekać na ciągnik :D:D  Pozdro ZIOMALE ;)

50236654_379298336180710_5272469034724491264_n.jpg

Edytowane przez lukasagro111
  • Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Fajna maszyna, niech służy. Dobrze, że te aneksy dało się zrobić, że ARiMR okoniem nie stanął.

Ile wyłożyłeś pieniędzy na MF-a, na ilu ha będzie pracował, skoro agencja tak się na początku czepiała? Zmieniałeś w aneksach cenę za ciągnik tj. zwiększałeś ją? Domyślam się że tak, ile % udało się zwiększyć, czy agencja coś się czepiała, można aneksem przesunąć pieniądze między maszynami?

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
1 godzinę temu, lukasagro111 napisał:

Panowie nie było mnie tu dawno ale doczekałem się finału :):):)napiszę wam moją bardzo trudną drogę do sukcesu może kogoś zainteresuje.

Kwiecień  2016  - Złożenie wniosku MGR (ciągnik JD 6095 RC)

Lipiec     2016  - Ogłoszenie list rankingowych, kasy na 330 wniosków moja pozycja 570...

Jesień     2016  -  Minister przesuwa kasę do progu 550 wniosków ( dobra informacja jakaś szansa)

Luty          2017  - Pierwsze poprawki , wykluczenie kilku maszyn (pług, głębosz, agregat)

Marzec     2017  -  Drugie poprawki , zmniejszenie mocy ciągnika do 78-82 konie z powodu małego areału. Medytacja co tu brać MTZ???

Kwiecień  2017  - POZYCJA 45X  Podpisanie umowy z ARIMR Pełna pula zwrot 200 tyś przy refundacji  60% czas na zakupy do końca 2017 Jeden etap

Lipiec        2017  - Pierwsze Ogłoszenie o przetargu  złożenie do arimr  Ciągnik MF 5608

Wrzesień  2017 Drugie Ogłoszenie o przetargu  bo przy 1 była Odp z agencji że cza 2 opcje dostawy zaznaczyć MF5608

Grudzień   2017 Zaklepany ciągnik zostaje sprzedany ponieważ  musiał być zarejestrowany w 2017 roku a ciągle było brak zielonego światła

Grudzień   2017 Pierwszy aneks do umowy wydłużenie czasu o 3 miesiące do marca

Styczeń      2018 - Zielone światło na zakup ciągnika, Produkcja modelu 5608 ZOKOŃCZONA! OD 2018 tylko seria 57xx....

Luty            2018   Trzecie Ogłoszenie o przetargu na nowy model  MF  Model 5708 Global

Marzec       2018 Drugi aneks do umowy  wydłużenie o 3 miesiące 

Maj             2018   Błędy w przetargu  ciągnika ARIMR prosi o ponowne zamieszczenie ogłoszenia

Maj             2018  - Wkur...na ARIMR Wkur. na dealera..... Zmiana koncepcji 

Maj             2018  Trzeci aneks do umowy  Dzieżawa 2 ha   + podniesienie mocy na 95 koni

Czerwiec    2018 Czwarty aneks do umowy  wydłużenie czasu o 3 miesiące do sierpnia + podział NA 2 ETAPY

Czerwiec    2018  Drygło, Zielone swiatło na maszyny, (ZAKUP) Realizacja 1 etapu

Wrzesień    2018  Piąty  aneks do umowy wydłużenie czasu na ciągnik do końca roku

Pażdziernik 2018 Podpisany aneks nr3 nr4 nr5  Przyznana moc 92 konie

Pażdziernik 2018  Przetarg MF 5709s

Listopad      2018  Aneks nr 6 przesunięcie realizacji  do marca 2019

Grudzień    2018 Zielone światło na zakup Realizacja 2 etapu

Styczeń     2019 Odbiór maszyna w domu..

Taką musiałem przejść trudną droge. 3 lata, 6 aneksów  i kilka ogłoszeń na portalu + tysiące nerwów.  Wciąż czuję niedosyt, czegoś mi brakuje nie ma u mnie radości z zakupu nw czy dlatego że tyle zachodu czy co.. może ktoś zrozumie że wręcz wytargałem ten ciągnik na żywca nie wspominając innych instytucji czy leasingu  Moja pierwsza dotacja, znajomi mówili że jest to Głęboka woda a ja się z nich smiałem,....teraz wiem o czym mówili...Ale dobrze że tak się stało, będą kolejne prowy to biere :D raczej już mnie nic nie zaskoczy ...Jeszcze na dobitkę Mój sąsiad w czwartek wyłożył 200 tysi dziś mu przywieżli Nh T5 105 i ile nażekanie że 4 dni musiał czekać na ciągnik :D:D  Pozdro ZIOMALE ;)

50236654_379298336180710_5272469034724491264_n.jpg

Po co wpisywałes taki krótki okres realizacji? Ja w starej modernizacji miałem w umowie wpisane prawie rok, a że zrealizowałem po 2 miesiącach to inna bajka

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Kos_pl napisał:

Fajna maszyna, niech służy. Dobrze, że te aneksy dało się zrobić, że ARiMR okoniem nie stanął.

Ile wyłożyłeś pieniędzy na MF-a, na ilu ha będzie pracował, skoro agencja tak się na początku czepiała? Zmieniałeś w aneksach cenę za ciągnik tj. zwiększałeś ją? Domyślam się że tak, ile % udało się zwiększyć, czy agencja coś się czepiała, można aneksem przesunąć pieniądze między maszynami?

- mf 245 netto

-8 ha własne 2 dz notarialne i 12 na gębe same warzywa

- w umowie a zwłaszcza w załączniku zostały  zmienione cena na aktualne jakieś 90 tyś ponad limit (podstawową kwote full netto na max zwrot) ale pisze kwalifikowalne. sami w agencji nie wiedzą jak to ma być i gadają ze tak ma być jak pisze więc tego ci nie powiem, natomiast, te kwoty cały czas można zmieniać kombinować przekręcać. jak się chce tylko czas, czas i jeszcze raz czas na każdą zmiane mają 3 miesiace czasu ale to  zależy pewnie też  od prowadzącego :)

PATr krótki czas realizacji? od lipca 2016 bo taki był we wniosku  do końca 2017 to krótki czas? Ja bym w tydzień zrealizował po podpisaniu umowy tylko

sęk tkwi w tym że to arimr tym rządzi i  jestem przekonany że ty  bez zielonego światła też byś pół bańki  nie wyłożył ;)

Edytowane przez lukasagro111
  • Thanks 1
Opublikowano

Chodzi mi o 2,4,6 aneks, piszesz ze wydłużasz 3x czas realizacji, dlatego pytam czy to oni ci tak kazali na 3 miesiące tylko wydłużać czy jak

Opublikowano

Nie. Trafiłem na bardzo dobrego doradce który jest byłym pracownikiem i wytłumaczył mi jak to funkcjonuje.

Przykład.

Osoba A ma czas do września

Osoba B do końca roku,

Wiadomą sprawą w tej sytuacji jest że najpierw muszą ogarnąć gościa z A bo ten z B ma jeszcze czas i wniosek leży na półce i czeka na swój termin. Druga sprawa na rozpatrzenie przedłużenia o 3 miesiące maja czas 30 dni, w praktyce w tydzień to załatwiają a w przypadku dłuższego czasu niby też 30 ale w praktyce jest 60 i więcej i zdażają się takie sytuacje że ludzie czekają po pół roku na aneks i w dniu podpisania jednego dostajesz pismo że się on właśnie skończył miesiąc temu i musisz wnioskować jeszcze raz a  jak wiadomo wszystko stoi, praca danej osoby jest zatrzymana do czasu podpisania aneksu a oni dostają inny wniosek na stół i zajmują się innym a ty  leżysz i kwiczysz., Agencja ma swoje popierd......one regułki i niekiedy wbrew logice ale tak musi być. Kolejna kwestia dlaczego czas na 3 miechy, bo gdy masz jeden etap i maszyny na podwórku a ciągnik możliwe że na dniach to błędne jest wnioskowanie na rok. sprawa inaczej wygląda w przypadku podzielenia etapu, i ostatnią sprawą jest dręczenie ludzi z ARIMR :D PO 6 ANEKSACH każdy już jest taki wnerwiony i ma już dość nawet kierownik wojewódzki mi mówił a weż ze człowieku już kupuj te maszyny damy ci te zgodę bo ileż to można wałkować ;D tak że to nie takie proste ale każda kwestia ma jakieś wymierne korzyści...

• Thanks 1
Opublikowano

dzisiejsza wycena Masseya od jednego z dilerów

1.     Ciągnik Rolniczy Massey Ferguson  7716 S Dyna 6

Wyposażenie standardowe:

- moc max. 160 KM wg ISO,

- moc max. 185 KM z EPM wg ISO,

- moc homologowana 181 KM,

- silnik AGCO POWER, 6-cyl., poj. 6.6 l, Common Rail, 4 zaw/cyl., Tier 4F,

- układ SCR III generacji + DOC,

- skrzynia Dyna-6, (50 km/h) + hydr. przekł. nawrotna,Autodrive

- klimatyzacja MANUALNA + ogrzewanie kabiny ,podłokietnik

- AMORTYZOWANA OŚ QUADLINK,

- AMORTYZOWANA MECHANICZNIE KABINA,

- KLIMATYZOWANY SCHOWEK,

- fotel pneumatyczny z AUTOMATYCZNĄ reg. wys.,

- duże teleskopowe lusterka zewnętrzne,

- wycieraczka tylnej szyby ze spryskiwaczem,

- zaczep górny automatyczny, przestawiany wysokościowo,

- zaczep dolny do przyczep jednoosiowych ( dolna belka ),

- zaczep dolny PITON do przyczep jednoosiowych ( bolec ),

- ogumienie przód  540/65 R28, ogumienie tył    650/65 R38,

- błotniki tylne 2,55 m z przedłużeniami,

- tylny TUZ - udźwig 8100 kg, kat. III, przedni TUZ & 1 para wyj. Hydr.,

- tylny WOM -  540/1000 obr./min,

- AUTOMATYKA WAŁKA W.O.M,

- sterowanie W.O.M.( START/STOP ) + TUZ z błotników tylnych,

- 3 pary wyjść hydr. o wyd. ( 2 elek. zawr. .)1 para mechaniczna  110 l/min - LS,

- oświetlenie robocze przednie ( 4 szt. ) i tylne ( 4 szt.), montowane w dachu,

- oświetlenie robocze przednie na słupkach kabiny ( 1 para ),

- oświetlenie robocze na tylnych błotnikach ( 1 para ),

- oświetlenie na słupkach kabiny - 1 para,

- światło ostrzegawcze - "kogut" x 2 szt., radio MP3,

- Joystick Multipad wielofunkcyjny  w podłokietniku

Kraj pochodzenia w/w maszyny: Francja    (UE)

Okres gwarancji 12 miesięcy  , serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Cena specjalna  netto – 375 000 PLN

Cena specjalna  brutto ( w tym 23% VAT ) –   461 250  PLN

Opublikowano
Dnia 16.01.2019 o 00:01, lukasagro111 napisał:

- mf 245 netto

-8 ha własne 2 dz notarialne i 12 na gębe same warzywa

- w umowie a zwłaszcza w załączniku zostały  zmienione cena na aktualne jakieś 90 tyś ponad limit (podstawową kwote full netto na max zwrot) ale pisze kwalifikowalne. sami w agencji nie wiedzą jak to ma być i gadają ze tak ma być jak pisze więc tego ci nie powiem, natomiast, te kwoty cały czas można zmieniać kombinować przekręcać. jak się chce tylko czas, czas i jeszcze raz czas na każdą zmiane mają 3 miesiace czasu ale to  zależy pewnie też  od prowadzącego :)

PATr krótki czas realizacji? od lipca 2016 bo taki był we wniosku  do końca 2017 to krótki czas? Ja bym w tydzień zrealizował po podpisaniu umowy tylko

sęk tkwi w tym że to arimr tym rządzi i  jestem przekonany że ty  bez zielonego światła też byś pół bańki  nie wyłożył ;)

To ładnie Cię wykartkowali za niego

Opublikowano
1 godzinę temu, NewVario napisał:

Cena dla Jelenia, ja t7 najmniejszą w full opcji bez wom i gps ze skórzanymi siedzeniami miałem poniżej 300k :P

Nie porównuj Masseya do New hollanda. Całkiem inna liga

Opublikowano

Takiej odpowiedzi na pewno się nie spodziewaliście 😛

myślę, że tak. Bo jeżeli MF kosztuje tyle co John Deere to tu się nie ma nad czym zastanawiać. Niech ktoś mi wskaże w czym MF jest lepszy od NH dzięki czemu zostanie mi więcej kasy z hektara? 

• Like 1