dobór opon
-
Podobna zawartość
-
Przez rocco0987
Witam, zastanawiam sie nad zmianą opon na węższe z pozostawieniem aktualnych felg. Felgi mam 18x38, chciałem na nie wrzucić opone 520/85R38. Podzwoniłem troche, przejrzałem troche internetu i zazwyczaj optymalna felga to 16" jednak 18" jest dopusczona opcjonalnie dla takich gum. Ma ktoś taką konfiguracje felga-opona? Jakieś porady, spostrzeżenia?
-
Przez keeway
Witam czym się różni opona balonowa 15 cali a 15.3 bo w przyczepie mam stare Stomil i mają rozmiar 15 a na internecie są same 15.3 czy te 15.3 będą pasować na te Felgi
-
Przez lobudek
Cześć. Nadszedł czas wymiany opon w naszym 3512. Opony są od nowości tj.1997r czyli mają już 23lata. Przód 6.00-16 Stomil, tył 12.4-32 radialne także Stomil. Wiem, że obecnie produkowane opony nie wytrzymają pewnie połowy tego czasu co stare stomile, ale szukam czegoś w miarę taniego i dobrego. Niestety na tył na felgę r32 nie produkują szerszych opon jak 12.4 więc takich też szukam. Po analizie rynku rzuciły mi się opony Alliance Agri Star II 320/85-32. Są to opony radialne bezdętkowe i mają dobrą cenę ok. 1200zł sztuka. Miał ktoś do czynienia z nimi? Może jest coś lepszego w podobnej cenie? Kolejna sprawa czy mogę taką oponę założyć na moją felgę bez dętki skoro jest to opona bezdętkowa?
-
Przez lobudek
Cześć. Montował ktoś nowe opony diagonalne TT na felgę bezdętkową bez dętki? Zdaje to egzamin?
-
Przez STIG13
Jak w temacie. Zlikwidowana hodowla i zostało dużo opon samochodowych i rolniczych z pryzmy. Co z tym zrobić? PSZOK tylko kilka osobowych weźmie. Wyceniał ktoś w firmach zajmujących się odpadami?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Opony Starmaxx
Wały posiewne