krystek1992

Problem Forterra 9641 w mróz

Polecane posty

krystek1992    14

problem polaga na tym że gdy mamy większy mróz po odpaleniu chodzi normalnie. Problem zaczyna się robić po pewnym czasie. Ciągnik zaczyna inaczej pracować, spadają obroty aż w końcu gaśnie. Po zdjęciu boczka i próbach pompowania pompką paliwową nic, ciągle pusto. Jedyne wyjście to odpięcie węża zasilającego i dmuchnięcie ustami w niego po czym dalej jest dobrze. Problem występuje często. I sam dokładnie nie wiem czego to przyczyna. Może jakieś podpowiedzi? Paliwo zimowe z Orlena, nie żadne ruskie wynalazki. Pozdrawiam. ;)


Zetor 9641 + ładowacz

John Deere 6120M...

 

... walczą dzielnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może gdy byś miał zalany ten jak go nazwałeś ruski wynalazek a nie ten idealny z orlenu to może by się tak nie działo wychodzi na to że masz zalany letni olej napędowy lub z dodatkiem bio i dlatego tak się dzieje sprubuój dolać benzyny tak do 20% lub nafty i po problemie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mariusz(ZDUN)    308

a może wyjmnij smok z baju i go oczyść??


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz321    1

kolego mam ten sam problem... już ci mówię co jest... po prostu masz syf w baku...jak przywiózł paliwo to zruszył osad w beczce a tankowałem zetora zaraz po tym... spuszczałem potem paliwo z baku i próbowałem trochę wypłukać ale coś tam zostalo po czasem jeszcze załapie i zatka ten smok w baku.... jak się zrobi trochę cieplej bedę musiał zdjąć bak i go wyczyścić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    74

Zatkany odpowietrznik w korku zbiornika. Jak zacznie się dusić to go odkręć.

Coś jest na końcu smoka w baku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krystek1992    14

Dziękuje za odpowiedzi. Zaleje bak do pełna ropą zimową ze stacji Orlen i powinno być dobrze. A co do brudu w baku to chyba odpada bo problem pojawia się w większe mrozy. I byłby brudny filtr paliwowy a jest czysty. Pozdrawiam Krystian. ;]


Zetor 9641 + ładowacz

John Deere 6120M...

 

... walczą dzielnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    74

Ale ten bród może być większy i skutecznie zatyka smoka a wystarczy że zatyka go w 50 % a to już za mało bo po krótkiej pracy zaczyna brakować paliwa.

Raz w C-360 pracował dobrze ale jak trochę z większym gazem się pojeździło to słabł i gasła po krótkim postoju wszystko wracało do normy dopóki znowu nie dostał większego gazu, na wolnych obrotach nic mu nie było. winny był paproch w kraniku baku, paliwo niby leciało ale widać było w wężyku pół na pół paliwo i powietrze, choć bak wyżej to pompa nie dała rady wciągnąć paliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hvb3000    5

Sprawdź filtr przelotowy, czy nie wytrąciła się w nim parafina, która skutecznie blokuje przepływ.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez hubertg7
      Witam!
      Problem z pompą wtryskową w zetorze proxima plus 9541, zakleja się i ciągnik nie odpala albo faluje na obrotach podczas pracy. Panowie którzy czyścili mi pompę twierdzą że to od oleju silnikowego. zmieniłem olej na inną markę i jest chyba jeszcze gorzej. Dodam że ubywa mi płynu chłodniczego a wycieku nie widać, i oleju tez nie przybywa. Może miał ktoś podobny problem i coś podpowie
    • Przez Terracan
      Witam .Panowie proxima 100cl,400mg.Od nowego sprzegło brało od samej góry ,twarde.Ostatnio pedał zrobił się na pół miękki i wysprzeglał tylko od połowy.Dziś po naciśnieciu sprzegła,sprzęgło nie odbiło jest przy podłodze nie można wysprzęglić i biegu wrzucić. Padał jest przy podłodze ma z 5cm luzu i nie można go podnieść do góry.Jak by był przyblokowany. Może ktoś miał tak i może doradzić co się stało.
    • Przez king558
      Mam problem z zetorem 10540.
      Mianowicie zaciska się hamulec na tarczy na wale napędu (spaliłem już klocki do zera)
      Rozebrałem zaciski:
      jeden tłoczek był zapieczony ,że ciężko było go wydostać, ale udało się (były lekko pordzewiałe i miały wżery )
      wyjąłem wszystkie,wyczyściłem ,założyłem nowe uszczelniacze,odpowietrzyłem i niby wszystko chodziło
      Złożyłem ale dalej się zaciskają i się palą
      Chwilowo na potrzeby robót w polu odłączyłem ten hamulec całkowicie ale muszę to jakoś opanować.
      płyn jest nowy bo wymieniałem jedną pompkę na nową.
      Po prostu po zahamowaniu tak jakby klocki się nie cofały.jak odkręcę odpowietrznik i rozepchnę śrubokrętem to się cofną ale odpowietrznikiem leci tylko sam płyn bez powietrza.
      I po naciśnięciu dalej to samo.Przed złożeniem niczym nie smarowałem tłoczków
      Dziękuję z góry za pomoc
       
       
    • Przez darus74
      Część, orientuje się jakie sprzęgło jest w przystawce do włączania przedniego napędu - kłowe czy na tarczki jak w ciężkiej serii ursusa. Może ktoś rozbierał i pamięta ?
    • Przez Mecha
      Zetor forterra 11441 nie kręci, niedawno jak miałem ten problem to wymieniłem elektromagnes i po problemie. Potem ciągnik odstawiony i nie używany. Teraz znowu nie kreci. Zdjałem rozrusznik żeby zobaczyć czy działa przez co (wisi na kablach) poruszałem kablami i wychodzi na to że jest albo zwarcie albo coś nie styka. Kontrolka świec żarowych mruga raz na sekundę. Nie umiem znaleźć bezpiecznika świec żarowych, ale jak to się na do kręcenia rozrusznikiem?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj