Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, piotrkrk25 napisał:

I wtedy Korbanek sprzeda Ci Arbuza.

Nie sprzeda mi Arbosa bo to ja decyduję ostatecznie o zakupie.  Ponad to  są marki na rynku które spokojnie przelicytują w dół wspomnianego Arbosa. Nie mam zamiaru płacić cwaniakom za nic, czy dzielić się dofinansowaniem które mi przyznano! To ja muszę spełniać wymogi aby otrzymać dofinansowanie!

Ale to tylko moje zdanie. Ty możesz oczywiście iść  do do dilera i się z nim dogadać ,otrzymasz taką maszynę jaka sobie wymyśliłeś. Wrócisz do domu z wymarzoną , przewartościowaną zabawką i ubrany w kredyty na długie lata, Efekt jest taki że ty będziesz zapierniczał w polu na tej swojej zabawce aby ją spłacić, a jak ci braknie na raty bo rok będzie kiepski ,to pogonisz jeszcze za granicę dorobić , a w tym czasie twój diler który cię "ubrał "będzie też za granicą tylko że w ciepłym słoneczku na plaży będzie popijał drinki z parasolką i baraszkował z ładną laseczką. I tak co rok.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Brawo chłopie mądrze to opisałeś. Tego posta trzeba rozpowszechnić!!!!!!!!!! Tak jak dilerzy potrafią się zmówić to samo musimy zrobić my. To są nasze pienądze.

Nie wiem czy wszyscy pamiętają takiego dilera NH jak WarpolAgro dawali najniższe ceny, różnice sięgały nawet 20 tyś zł na ciągniku przy wartości około 250 tys ale pozostali dilerzy NH i Cnh postanowili ich dobić bo nie ździerali skury z rolnika. Dwa lata temu sam usłyszałem od dillera ROLMAX że jak kupie ciągnik z Warpolu to dobiją mnie na serwisie a do nich mam najbliżej. Znajomy ma kombajn z Warpolu i jak złapał awarie to serwis ROLMAX nie chciał nawet z nim rozmawiać.

Edytowane przez tomek81ja
Opublikowano

A co to dla nich za różnica od kogo kupiona maszyna? Osobiście serwisowałbym bo z tego są największe pieniądze przy najmniejszych kosztach. Nie od dziś wiadomo, że teraz zarabia się na serwisie a nie na sprzedaży. 

Opublikowano

Panowie nie przejmował bym się tak tym serwisem autoryzowanym.Bo w imię czego ? - rocznej gwarancji ? Można z powodzeniem poszukać mechaników poza ASO którzy mają pojęcie , doświadczenie i sprzęt do opanowania maszyny i wykonania przeglądu czy naprawy. Jeżeli chodzi o części zamienne to każdy sklep chętnie ci wszystko sprowadzi nie mówię już o zakupach w sieci. Cenniki ASO są katastrofą dla każdego kto z nich korzysta. Przykład własny ,bliski koncernowi CNH, wycena wymiany filtra gazu fabrycznej instalacji gazowej Fiat qubo : koszt filtra 80 zł + koszt wymiany 150 zł wydawało mi się to za drogo i zrezygnowałem. Filtr kupiłem na necie za 6 zł i wymieniłem sam trwało to 30 minut. Ten przykład ,a znam też wiele innych, świadczy o tym że obsługa w autoryzowanym serwisie to czyste źdźierstwo.

Opublikowano

xxwaldas napisał:

Orientuje się ktoś na jakim etapie wniosków są w wielkopolsce w Poznaniu?

Ktoś pisał że 104x poprawki przyszły z dwa tygodnie temu Ja jestem w wlkp 116x i narazie cisza

Opublikowano
3 godziny temu, tomek15h napisał:

Panowie nie przejmował bym się tak tym serwisem autoryzowanym.Bo w imię czego ? - rocznej gwarancji ? Można z powodzeniem poszukać mechaników poza ASO którzy mają pojęcie , doświadczenie i sprzęt do opanowania maszyny i wykonania przeglądu czy naprawy. Jeżeli chodzi o części zamienne to każdy sklep chętnie ci wszystko sprowadzi nie mówię już o zakupach w sieci. Cenniki ASO są katastrofą dla każdego kto z nich korzysta. Przykład własny ,bliski koncernowi CNH, wycena wymiany filtra gazu fabrycznej instalacji gazowej Fiat qubo : koszt filtra 80 zł + koszt wymiany 150 zł wydawało mi się to za drogo i zrezygnowałem. Filtr kupiłem na necie za 6 zł i wymieniłem sam trwało to 30 minut. Ten przykład ,a znam też wiele innych, świadczy o tym że obsługa w autoryzowanym serwisie to czyste źdźierstwo.

godzina robocza mechanika  w byłej firmie warpol-agro 90 zł netto

Opublikowano (edytowane)

New holland T6. 125

TYLNY WOM 540/540E/1000 AUTO WOM 
OS PRZEDNIA KL.3 AMORTYZOWANA AMORTYZOWANA .
 POMPA HYDRAULICZNA CCLS o zmiennym wydatku 113 l/min
TYLNE ZAWORY HYDRAULICZNE 4 MECH RR
POWER BEYOND WOLNY SPŁYW ZLACZE NISKIEGO CISNIENIA
SIŁOWNIKI TUZ SILOWNIKI TUZ 80mm
 Zintegrowany przedni TUZ
PODŁĄCZENIE PRZEDNIEGO TUZ TUZ POD TYLNE MECHANICZNE PRZEDNI TUZ ZASILANY Z MECHANICZNYCH TYLNYCH ZAWORÓW ZDALNYCH
ZACZEP POLOWY DOLNY ZACZEP POLOWY
RADIO Z GLOSNIKAMI
SCHOWEK PRZEDNI/SIEDZ.PASAŻERA FOTEL PASAŻERA FOTEL PASA?ERA z PASAMI BEZPICZE?STWA
SCHOWEK W TYLE KABINY LEWY TYLNY SCHOWEK TYLNY SCHOWEK
DODATKOWE OŚW. PRZÓD WYSOKIE SWIATLA GŁÓWNE DODATKOWE UMIESZCZONE WYSOKO REFLEKTORY 
KONTROLER TUZ I OSI KONTROLER TUZ I OSI AMORTYZOWANEJ
PRZEDNIE KOLA 440/65R28 
TYLNE KOLA 540/65R38 STAŁE OGUMIENIE 540/65R38 NA FELGACH STALYCH
Całkowita wartość maszyny PLN 259 000,00 netto . Cena na styczeń 2018 Wialan Przeworsk. Bez targowania.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

adamn999 napisał:

To ja dorzucę jeszcze Nh t5 95 Power shuffle Hamulce pneumatyczne przyczep Napęd i blokada zał elektro hydr Tylny tuż z dodatkowymi siłownikami 3 pary hydrauliki Fotel pneumatyczny klima Przednie Obciażniki 380 kg Wyższe ogumienie Cena niby po rabacie 168 tys netto Trochę dużo pójdzie zejść coś jeszcze?

Odniesie się ktoś do tego czy to dużo i czy warto się targować?

Opublikowano (edytowane)

CASE  LUXXUM 110

PRZEKŁADNIA 32 X 32 (40K ECO), 4X POWERSHIFT Z AUTO SHIFT, WOM 540/540E/1000/1000E OŚ PRZEDNIA AMORTYZOWANA Z ELEKTROHYDRAULICZNĄ BLOKADĄ MECHANIZMU RÓŻNICOWEGO,3 PARY MECHANICZNYCH ZAWORÓW HYDRAULIKI ZE STEROWANIEM PRZEPŁYWEM,Udźwig tylnego tuz maks. (kg): 5600 
PRZEDNI TUZ  4 REFLEKTORY ROBOCZE (2X PRZOD, 2X TYL) + ŚWIATŁA DROGOWE DLA TUZ/ŁADOWACZA, PRZEDNIE KOLA 440/65R28  OBRĘCZE SPAWANE ,TYLNE KOLA 540/65R38 

cena netto  PLN 242,000.00 bez negocjacji na styczeń 2018 oferta Kisiej Jasionka

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano
15 minut temu, krzysztofz14 napisał:

Co wy w tych nh widzicie ,ta skrzynia wyje ,koła drżą przy hamowaniu .

Koła drżą skrzynia wyje a CNH ma największa sprzedaż na polskim rynku od lat.Pozostałe marki mogą pomarzyć o takiej sprzedaży. 

Opublikowano

krzysztofz14 napisał:

A taki t6155 prawie nowy przywozi mi zboże ,wcześniej nie miałem z tymi ciągnikami styczności ,nawet z wyglądu są ładne ale ja bym nie mógł takim ciągnikiem pracować.Może to wina oleju.

wina oleju? 😂 Co piłeś?

Opublikowano

krzysztofz14 napisał:

Niestety nie pije i nie pale ale jak widzę nh to albo to szarpie albo wyje nawet zetor płynnie hamuje .Po dykcie to chyba był konstruktor tej skrzyni.

najpierw trzęsące się koła a teraz szarpanie. Co będzie za chwile? 😂 Mam dwa i żaden nie szarpie i nie wyje (no może t6 na wstecznym ale to wynika z konstrukcji skrzyni)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v