Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Haki ma model 145KM ma kat. 3. Na 100%, wiem bo kupowałem kule. 

received_322771841910028.jpeg

1 godzinę temu, falcon83p napisał:

Nie rezygnuj!

Dlaczego? Szukam jakichs argumentów za. Jeżeli nie biorę Inteliiview IV z HTSII to nie widzę sensu. Nie jestem przeciwny.

U mnie hydraulika będzie do sterowania zasuwami i limiterem w rozsiewaczu, belka opryskiwacza, przyczepa, znaczniki w siewniku. Same proste rzeczy. 

Super jest jak masz prasę z system kontroli ciągnika.

Edytowane przez sumek666
Opublikowano (edytowane)

@sumek666 tak poza tematem, agregat uprawowo-siewny też bierzesz? Na jakim się zastanawiasz? Ja myslę o 3m kuhnie lub amazone na bronie wirnikowej z rolkami dociskowymi i mam obawy o stabilność w zestawie z NH T6.145. Co myślisz? Z drugiej Strony do siewu będzie na chwilę obecną ok 25-30ha, także nie wiem czy jest sens pchać się w zagraniczny sprzęt, a czy nie postawić np. na AM ja u kolegi @RafaKdziela

Edytowane przez pasio
Opublikowano

Ja na 45ha ornego wziąłem w 2015r z mgr caly sprzęt oprocz ciągników bo.mialem stare a bałem się na więcej brać i wziąłem trochę zachodu m.in zestaw siewny aktywny z mech siewnikiem kongskilde 3m, rozsiewacz bogballe i siewnik pneumatyczny kongskilde oprócz tego pilmet 2521, metafach 14tandem, akpil km180 i ścierniskowy 3m potenza chyba. To powiem tak, liczyłem że się gosp powiększy, że będzie się kupować ha.. ale widzę że nie ma to sensu przy tym jak ta gospodarka się kręci, więc mogę trochę żałować niektórych wyborów. Zestaw siewny fakt robotę robi zajebistą, tak jak się ustawi tak sieje, ale może trzeba było wsiąść coś tańszego na taki areał. Rozsiewacz? - powiem tak, poglównie saletry nie sieję bo daje rsm więc głównie npk, więc teraz chyba wolałbym dołożyć i kupić jakiś ciągany polski, przydałby się do wapna. Pilmet robi fajną robotę, cena trochę zawyżona jak na taki sprzęt bo wtedy 95netto, ale nie widzę sensu na takie areały brać zachodnie sprzęty przy obecnej koniunkturze. Powiem tak, fajnie jest mieć nowe, faktycznie teraz nie wiem jak robiłem krukowiakiem1000l, robota lepiej i sprawniej idzie. Ale wiecie co, chyba wolałbym teraz kupić jakiś sprzęt i ciągnik a resztę sprzętu dokupić używanego, bo nowe ceny są pozawyzane i na prawdę nie warto na to robić.. fajnie jak ktoś ma w domu jeszcze kogoś kto doradzi mądrze czy będzie pomagał, ale tak jak ja sam robię na tyłu ha to drugi raz bym się w to chyba nie pakował. 

Opublikowano
2 godziny temu, RafaKdziela napisał:

@sumek666 jest bogaty to będzie inwestował w sprzęty .Powiem wam koledzy ,że te co ja kupiłem działają super .Jedynie komputer w agromaszu SN-300 jest do du,,y u kolegi też .Po prostu co chwila przełącza ścieżki .Rozrzutnik z MF też fajnie rozrzuca .

2 godziny temu, RafaKdziela napisał:

Nie wiem co lepiej ,lecz z komputerem jest coś nie teges .Będę przestawiał czujnik na ramie od koła ostrogowego .Może to coś pomoże

Lepiej porządnie przeczytaj instrukcje i sprawdź czy na komputerze nie ustawia się czasu przez jaki koło musi być w górze, żeby zliczyło przejazd. W Pottingerze ten czas jest ustawiany z poziomu komputera (zazwyczaj na 3 sekundy). Ponoć w Agromaszu jest podobnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, skywalker89 napisał:

Ja na 45ha ornego wziąłem w 2015r z mgr caly sprzęt oprocz ciągników bo.mialem stare a bałem się na więcej brać i wziąłem trochę zachodu m.in zestaw siewny aktywny z mech siewnikiem kongskilde 3m, rozsiewacz bogballe i siewnik pneumatyczny kongskilde oprócz tego pilmet 2521, metafach 14tandem, akpil km180 i ścierniskowy 3m potenza chyba. To powiem tak, liczyłem że się gosp powiększy, że będzie się kupować ha.. ale widzę że nie ma to sensu przy tym jak ta gospodarka się kręci, więc mogę trochę żałować niektórych wyborów. Zestaw siewny fakt robotę robi zajebistą, tak jak się ustawi tak sieje, ale może trzeba było wsiąść coś tańszego na taki areał. Rozsiewacz? - powiem tak, poglównie saletry nie sieję bo daje rsm więc głównie npk, więc teraz chyba wolałbym dołożyć i kupić jakiś ciągany polski, przydałby się do wapna. Pilmet robi fajną robotę, cena trochę zawyżona jak na taki sprzęt bo wtedy 95netto, ale nie widzę sensu na takie areały brać zachodnie sprzęty przy obecnej koniunkturze. Powiem tak, fajnie jest mieć nowe, faktycznie teraz nie wiem jak robiłem krukowiakiem1000l, robota lepiej i sprawniej idzie. Ale wiecie co, chyba wolałbym teraz kupić jakiś sprzęt i ciągnik a resztę sprzętu dokupić używanego, bo nowe ceny są pozawyzane i na prawdę nie warto na to robić.. fajnie jak ktoś ma w domu jeszcze kogoś kto doradzi mądrze czy będzie pomagał, ale tak jak ja sam robię na tyłu ha to drugi raz bym się w to chyba nie pakował. 

Na tyle pola to troszkę z motyką na słońce, z drugiej strony jest dofinansowanie to szkoda nie wziąć, a końcowo morał jest wszystkim znany, kto nie ryzykuje szampana nie pije :) 

Opublikowano

W t6.125s tuz tylny jest 3-ciej kategorii. 

Tzn. Haki są 3 kategorii.

Jeżeli chodzi o Sn 300t to potwierdzam trzeba w ustawieniach zwiększyć zwłokę czujnika- 3s.

Agregat z mat. siewnym waży blisko 3t. Ja mam zawsze 1t na przednim tuzie i stabilność jest na styk.

Kosztował w 2017 39k netto ale robotę robi elegancko.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v