Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, grzesiekxy napisał:

104 tyś netto za New Holand T4S 75 w full opcji to dobra cena?

Wydaje sie dobra w porównaniu do farmalla 75a ktory ma takie same parametry a w full opcji z 10tys drozej. 

U jakiego dilera taka wycena jesli mozna wiedziec?

Opublikowano
1 minutę temu, misiekbz2 napisał:

Wydaje sie dobra w porównaniu do farmalla 75a ktory ma takie same parametry a w full opcji z 10tys drozej. 

U jakiego dilera taka wycena jesli mozna wiedziec?

Primator Czyżew.Jedna poprawka- chyba nie ma pneumatyki czyli plus 5 tyś około...

Opublikowano

To jaka będzie różnica pomiędzy zwykłym t4.75 a t4s 75 ? Cena z tego co piszecie to aż 30 tyś różnicy i ten silnik 3cyl 2,9l w nowym modelu. Kolega @sumek666 napisał że t4s 75 w podstawie będzie dostępne już od 90 netto, to poważnie za konkuruje na rynku wśród polskich składanych wynalazków.

Opublikowano
3 minuty temu, kierowiec napisał:

To jaka będzie różnica pomiędzy zwykłym t4.75 a t4s 75 ? Cena z tego co piszecie to aż 30 tyś różnicy i ten silnik 3cyl 2,9l w nowym modelu. Kolega @sumek666 napisał że t4s 75 w podstawie będzie dostępne już od 90 netto, to poważnie za konkuruje na rynku wśród polskich składanych wynalazków.

ESKA ma 3 cyl a Powerstar 4  cyl. 
nie miałem pojęcia o Case 75A ;)
nie ja napisałem tylko Rolniczy Przegląd Techniczny numer luty 2018

Opublikowano
Dnia 11.02.2018 o 13:29, wojtek918 napisał:

Mam pytanie może nie do końca w tym temacie ale spróbuje

NH T7.165S moc znamionowa - ISO TR14396 - ECE R120  150 KM

Claas Arion 610 moc znamionowa ECE R 120 135KM

Wygląda na to że Arion słabszy o 15 KM, ale czy tak jest naprawdę???? O co chodzi z tymi mocami??? jest kilka norm jak one mają się do starej normy bodajże DIN???

Jest ciekawy test ciągników w TopAgrar tylko musiałbym sprawdzić który nr. Około rok temu gazetka. Jest tam test na hamowni w stacji DLG i tam można ciekawe rzeczy wyczytać. Jak znajdę to przybliżę  temat. Zmierzone zostały różne moce, np moc siły uciągu na kołach gdzie takich danych nie podaje żadna firma prod. ciągniki. Wiem że Case dużo słabiej wypadł od Claasa a był to Arion tylko większy. Bardzo ciekawy artykuł. Moc w NH np jest w rzeczywistości słabsza o nawet kilkanaście KM w danych producenta niż w rzeczywistości. 

Mam wstępną wycenę Pumy 150. Obecnie mogę zapomnieć o tych 290tys. netto co wcześniej mówiłem. Moja wyceniona została na 355tys. netto dość mocno wyposażona. Opony Michelin akurat u mnie 600 tył do oprysków, isobus, złącze power beyond, tuz z obciążnikiem 900kg, skrzynia 19\6, monitor ASF700, 4EHRy, TLS,  doliczona duża suma jak na razie za nawigację bo 27tys+14 za kierownice do nawigacji. Pumy z tych co przychodzą bez zamówienia są sporo tańsze i taka bez EHRów, komputera reszta podobnie jak w moim za około 320 może 310tys. netto.

Opublikowano

Witam. co sądzicie o tych ciągnikach i cenach

CASE PUMA 165 MC   na skrzyni 19*6 eco FULLPOWERSHIFT miękka oś, tuz, amortyzacja kabiny,pneumatyka,kogut,3prędkości WOM,szerokie błotniki z poszerzeniem,okno dachowe,ledy 8x plus światła drogowe na słupkach,zaczep automat 38mm i dolna listwa, 4 pary wyjść mechanicznych,koła 540R28 i 650R38 michelin cena 305 netto  dobra cena?dodam że ciągnik będzie dopiero zamawiany

drugi to

CASE MAXXUM  150 x-line, skrzynia 17x16  z auto,,miękka oś, tuz, amortyzacja kabiny,4 pary wyjść,3 prędkości WOM,alternator 150,ledy 8x plus światła drogowe na słupkach,nowa maska z led do jazdy dziennej,pneumatyka,zaczep automat 38mm i dolna listwa,wysoka kabina  z oknem dachowym,pompa 113l,kogut,koła 480r28 i 600r38 bez wyboru marki opon, duży zbiornik 250l, cena 274 netto  dobra cena? dodam że ciągnik będzie dopiero zamawiany

Opublikowano
35 minut temu, kocur666 napisał:

Panowie powiedzcie mi ile kosztuje john deere 125r a i jakies opinie z gory dziekuje ;)

Tu sa ceny ciagnikow CNH - czy chodzi Ci o  jd 5125r?

Opublikowano
23 godziny temu, MariuszSkrzypczak napisał:

Witam. co sądzicie o tych ciągnikach i cenach

CASE PUMA 165 MC   na skrzyni 19*6 eco FULLPOWERSHIFT miękka oś, tuz, amortyzacja kabiny,pneumatyka,kogut,3prędkości WOM,szerokie błotniki z poszerzeniem,okno dachowe,ledy 8x plus światła drogowe na słupkach,zaczep automat 38mm i dolna listwa, 4 pary wyjść mechanicznych,koła 540R28 i 650R38 michelin cena 305 netto  dobra cena?dodam że ciągnik będzie dopiero zamawiany

drugi to

CASE MAXXUM  150 x-line, skrzynia 17x16  z auto,,miękka oś, tuz, amortyzacja kabiny,4 pary wyjść,3 prędkości WOM,alternator 150,ledy 8x plus światła drogowe na słupkach,nowa maska z led do jazdy dziennej,pneumatyka,zaczep automat 38mm i dolna listwa,wysoka kabina  z oknem dachowym,pompa 113l,kogut,koła 480r28 i 600r38 bez wyboru marki opon, duży zbiornik 250l, cena 274 netto  dobra cena? dodam że ciągnik będzie dopiero zamawiany

Weź maxxum w multi i będzie trochę komfortu. Nie kumam takiego rozrzut w wyposażeniu puma na multi a maxxum w clone.? 

54 minuty temu, Mario81 napisał:

KrowieBieszczady zapewne porównania są bezsensowne bo case  robi mfa jak dzieciaka  a Ty chyba masz mf :-D

Dobre!

Opublikowano
1 godzinę temu, Mario81 napisał:

KrowieBieszczady zapewne porównania są bezsensowne bo case  robi mfa jak dzieciaka  a Ty chyba masz mf :-D

Zupełnie nie o to mi chodziło, owszem pracuje na MF ale nie jestem ślepo wpatrzony w markę, po prostu dla kogo przy kupnie wyznacznikiem który ciągnik lepiej się sprawdzi jest szybszy podjazd pod górkę? Czysta głupota, sprawdźmy podnośnik, hydraulikę, spalanie itd, to są cechy które decydują o „wyższości” ;)

• Haha 2
Opublikowano

Cyferki cyferkami, a robota robotą. W takim razie po co ludzie biorą na testy? Często takie same rozwiązania na papierze sprawdzają się inaczej u każdego producenta 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, falcon83p napisał:

Weź maxxum w multi i będzie trochę komfortu. Nie kumam takiego rozrzut w wyposażeniu puma na multi a maxxum w clone.? 

Dobre!

tylko to są dwa różne ciągniki do różnych gospodarstw puma do mnie maxxum do mojego wuja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v