Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i dziwne po prostu pytam , każdy przedstawiciel mowi co innego o tych masach i wogole. Raz tak a raz tak. A ja chce wiedzieć o co właściwie chodzi. Żeby kupić dobrze i nie martwić się o osie cała konstrukcja ciągnika. Kiedyś oglądałem filmik w którym był zetor w którym były po używane śruby od obudowy skrzyni. I chciałem po prostu się dowiedzieć jak to jest w CNH. Czy ktoś interesuje się tym parametrem i tak dalej.

Opublikowano

Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi więc tutaj napisze. Mam dylemat a mianowicie. Mam do wyboru nh 5.70(4 cyl) lub 5.90(6 cyl) różnicy w cenie ok 3x tysiecy. heder standard 4.57m bedzie w roku kosił u mnie 60ha zbóż 20 rzepaku plus usługi. I pytanie który model wybrać i czy brać przystawke do kukurydzy? Kukurydzy u mnie jest ok 20ha plus ok 30- 50ha w usługach. Jest ktoś kto stał przed podobnym wyborem i może pomóc?

Opublikowano
14 minut temu, situ14 napisał:

Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi więc tutaj napisze. Mam dylemat a mianowicie. Mam do wyboru nh 5.70(4 cyl) lub 5.90(6 cyl) różnicy w cenie ok 3x tysiecy. heder standard 4.57m bedzie w roku kosił u mnie 60ha zbóż 20 rzepaku plus usługi. I pytanie który model wybrać i czy brać przystawke do kukurydzy? Kukurydzy u mnie jest ok 20ha plus ok 30- 50ha w usługach. Jest ktoś kto stał przed podobnym wyborem i może pomóc?

a ile kosztuje taki 5.80-5.90 ?

Pytam z czystej ciekawości.

Może w przyszłości będę musiał pomyśleć o podobnym zakupie bo   najem kombajnu przekracza już 20 tys zł.

Opublikowano
Dnia 17.12.2020 o 16:59, pedro2 napisał:

W arionie 400 duży serwis 7 tys 😋

@marluk jedz i obejrzyj, przejedź się i zamawiaj. Jak nie ogranicza cię moc to bierz 420stke, większy rabat jest na nią i wyjdzie to samo co 410.

Kto Ci takich głupot nagadał? Po ilu godz niby ten serwis jest?

Opublikowano
pedro2 napisał:

O to mi chodzi. Z multikontroleren masz dzoja dalej. Ale Ty masz tam dźwignie od biegów więc chyba dosiegasz? 😉

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=3082928115168250&id=104539666340458&set=pcb.3082928558501539&source=48

• Thanks 1
Opublikowano

Ja 40sto letnim fendtem 80km obrabiam wszystko i spokojnie daje radę, o to się nie martwię. Tylko po prostu chciałbym coś lepszego

A ile cię przeglądy kosztowały i na ile godzin?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v