Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak gdzie indziej, ale tak mi powiedział, że nie zakładają bo ograniczył by skręt. A ile w tym prawdy to nie wiem. No i mówił, że przy montażu na własną rękę polskiego mogą być potem problemy. 

FL100E z amortyzacja ehr + przygotowanie pod ładowacz+ dżoj elektropilot 40tys netto

Opublikowano

Podpinam się pod @80marcin . Miałem zamawiać T6.145 DC już w tym roku ale w agencji się nie wyrobili i zainteresowała mnie ta Kubota M6. Mimo wszystko myśle ze T6 deklasuje kubotę skrzynią. I ciekawe jak z tym silnikiem w kubocie, bo jak max moment będzie dostępny od 1900 obr/min jak w niektórych modelach to podziękuje. Dzisiaj dzwoniłem zapytać jak idą postępy z MGR to styczeń-luty ma być umowa do podpisania. 

Opublikowano (edytowane)

Wedlug katalogu maksymalny moment przy około 1550, z wykresu odczytane.

13 minut temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Podpinam się pod @80marcin . Miałem zamawiać T6.145 DC już w tym roku ale w agencji się nie wyrobili i zainteresowała mnie ta Kubota M6. Mimo wszystko myśle ze T6 deklasuje kubotę skrzynią. I ciekawe jak z tym silnikiem w kubocie, bo jak max moment będzie dostępny od 1900 obr/min jak w niektórych modelach to podziękuje. Dzisiaj dzwoniłem zapytać jak idą postępy z MGR to styczeń-luty ma być umowa do podpisania. 

Skrzynia ma tyle samo przełożeń co w nh

Edytowane przez 80marcin
Dopisanie
Opublikowano

Tak, ale Dynamic Command to skrzynia dwusprzęgłowa i ma dużo ciekawych funkcji. A w Kubocie to chyba po prostu semi-powershift. I ciekawe jak będzie ze spalaniem bo kubota ma dosyć duża pojemność a to ma być ciągnik który będzie chodził czasem z ładowaczem i może przy zgrabiarce albo przetrząsarce gdyby T5 był zajęty. 

Opublikowano (edytowane)

Takiego gówna jak Sonarol to nie widziałem na świecie, niestety zostałem namówiony przez handlowca i nie polecam , dziadostwo. Dla porównania w innym traktorze mam oryginalny stoll i jest bajeczka. Teraz jakby nawet oryginał był droższy o 20  od mojego (chyba 14 netto) to brałbym oryginał. Dwie ligi wyżej podczas ładowania obornika, wapna, nawozów. 

Edytowane przez NewVario
Opublikowano

Ty to jakiś rzeźnik jesteś new Vario 😋 cnh na twój widok się rozkraczają. Niedawno jeden chłopak tu to samo o stollu pisał, że szmelc i pęka

W case mam do wyboru tylko stoll, sonarol i metal technik

Opublikowano
48 minut temu, tomek904 napisał:

by się poskładał 3razy

"By" się poskładał. Opinia 😋 u bambra we wsi 250 szt bydła od 10lat agromasz na nh T5060, wszystko w bele robi i wszystko na ściółce. I chwali, dopiero w tym roku ładowarkę kupił. Raz na 2 lata tulejki wymienia. Uszczelniacze na siłownikach wymieniał. Zależy jaki operator i jak dba. Daj debilowi co będzie szalał i ze smarem na bakier to i mxa w rok za***ie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie rezygnuje ale tworzę plan B gdyby mi moc nie przeszła w agencji.  I wydaje mi się że lepsza 6 new hollanda niż 4 Fergusona. A co Wy na to ? Pomyślalbym nad T7 lub puma 

Edytowane przez Emilio
Opublikowano

Zależy co zamierzasz osiągnąć.  T7 będziesz mógł podkręcić w  przyszłości.  Niby masa własna to 7100 a dopuszczalna to 10500 lub 10500 czyli tyle samo co t6? coś chyba nie tak bo t7 to całkiem inna kategoria ciągnika niż t6.  Cały czas pytasz o dopuszczalna masę własna jakiś problem z tym masz bo to trochę dziwne. Może napisz co i jak to ktoć może coś więcej ci podpowie bo teraz odpowiedzi na twoje pytanie przypominają błądzenie we mgle.   

Nie wiem jak to wygląda w t7 ale podam ci dane z t6

Przednia os 4100

Tylna oś  7300

Opublikowano

U mnie raz w tygodniu smarowane. Po prostu przy pierwszym big bagu w życiu sruba wyskoczyła jak z procy. Ramę jak zamontowali to wadziła o przednia oś i ja obcierala. Brak precyzyjnego wskaźnika poziomu. 4 razy siłownik wymieniany bo ciekl. O odpinania nie mówię bo to katorga. Wia-lan tak mi założył ładowacz że bolce bez zabezpieczeń podziurawily błotniki. Jeden dramat.  W naczynie 8k mth że stollem brak przygód. W okolicy w odpowiednikach mojej T5 w case osie się porozkraczaly w ciągnikach do 5 lat. W moim też , rekord to w ciągniku co miał 80godzin. Zresztą w wiosce obok chłopak docierał arion 4xx przez niecałe 50godzin i pojechał siać z siewnikiem solo włączył napęd i po zasianiu 3 ha wracał.bez napędu bo padł. Z cnh jest jak trafisz tak masz. Na maxxuma z 2012r złego słowa nie powiem, tylko tyle że rewers im nie wyszedł, a T5 z 2018 oprócz tego że piękna z designu to padaka taka że bardziej mogę liczyć na ciągnik z 86 niż na nią. Z CNH jest jak z rosyjska ruletka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v