Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

między 38 a   44 % procent  to praktycznie  do każdego ciągnika  z CNH  przysługuje , żeby bylo śmieszniej  każdy model ma inny poziom   rabatowania . W załeżności czego mają  za  dużo  to  tak dany model rabatują .  Rok  temu miedzy  T7.230  a  T7.245  było  5 % na niekorzyść  tego mocniejszego - dlatego  większość brała  230 i je  odrazu  chipowała.  Dodatkowo mogą jeszcze wejść  rabaty  za   wyrobienie zakładanegi planu  a  w nagłych i  ciężki przypadkach  dzwoni się do  opiekuna   i  może   dołożyć dodatkowe  wsparcie ...  Piszę    to jako  świadomy  klient  cnh  nie jako  sprzedawca   :)))))

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Baarth czyli z tego t7 165s jeśli by wykręcić 180km to będzie dość bezpiecznie i posłuży wtedy dłużej? 

Edytowane przez Pioagri
Opublikowano
3 minuty temu, Pioagri napisał:

Baarth czyli z tego t7 165s jeśli by wykręcić 180km to będzie dość bezpiecznie i posłuży wtedy dłużej? 

To zależy  - jeśli nadal bedziesz nim chciał  ciągać  pług  4  czy też  5 skibowy  tylko bedziesz chciał  zejść z  obrotów  aby oszczędzać paliwo to tak  a jak  zależy CI żeby dołożyć  mu 6 skibę  i  wykorzystywać  moc  na 100 %  to   też bedzie ok  ale  jednak  może dojśc  do szybszego zużycia .  Musiałbyś porównać   czy wyższe modele   mają te  same  elemety silnika/skrzyni/mostów .  W przypadku  T7.230  aż  do  T7.270 są   w  100 %  identyczne poza  softem w  sterowniku silnika.

Opublikowano
Przed chwilą, Pioagri napisał:

@BaarthMasa kilku mocniejszych modeli jak i DMC jest taka sama,  więc chyba można założyć, ze zbytnio się nie różnią. Dzięki za radę 

Tak łatwo nie jest , mogą być inne  wtryski . korbowody ,  turbina  , tłumik  drgań  skrętnych  skrzyni , inne mosty     a  masa nadal bedzie podobna . Najpewniej to  znaleźć  w sieci   katalogi modeli do  porównani i  zobaczyć czy numery  części są te  same   czy się różnią .

Opublikowano
2 minuty temu, Pioagri napisał:

Hmm czyli to nie takie Hop siup. Dobrze wiedzieć 

To jest hoop siup    - wystarczy poświęcić   4 - 5 godzin .  Różnica  między T7.230  a  245    wynosiła  27 tyś  co  daje  nam  5,400 zł  za godzinę  przeglądania serwisówek

• Haha 2
Opublikowano
  • To  zależy my  świadomie  wzieliśmy  słabszy silnik i  max  wypas  tak aby potm mieć i  zakładaną moc i  fajne  wyposażenie .. Pamiętaj o jednym  najmocniejsze modele  z  danego  typoszeregu mają już mały zapas na  zwiekszanie mocy ..
Opublikowano
59 minut temu, strzechu napisał:

215s to ciągnik o klase wiekszy a dokladnie o 1,5tony od 165s.

Ja podpisalem umowe kilka dni temu na T7.230 PC na 4 elektrozaworach , bez miedzyosiowych , bez navi i przygotowania , tuz,oska,zwykla klima ,12ledow za 380netto -  54% ceny katalogowej.

Zeszli z 410 tys na 380 tys? To tylko 30 k. Myślę, że  mogą jeszcze parę tys oddać 

Opublikowano (edytowane)

Pierwszą ofertę rzucił 440 ,potem szybko zszedł do 420 , jak się dowiedział że jeżdżę po innych markach to zszedł do 410 , potem na 400 . Później 395,390 i tzw sciana , dalej że New Holland się dorzuca.

Może i  by coś jeszcze urwał a może i nie - dealer twierdził że bez mocnego wsparcia z New Hollanda taka cena byłaby całkowicie nierealna , ale twierdzić to sobie można ale może i prawda?

Do tego w międzyczasie okazalo sie ze wcale nie jest gotowy do gpsa i ze nie ma miedzyosiowych - po skoku z 440 na 420

Za Pumę 220 - chcieli 440szybko na>425>422>420 , ja dawałem 410 i można powiedzieć odpuścił mimo że będą ją musieli zarejestrować za miesiąc...

Edytowane przez strzechu
  • Like 1
Opublikowano

Ja robiłem w zeszłym roku wycenę T6.145 DC i Maxxum 115.

T6 bez jakichś tam negocjacji 290k a identyczny Maxxum 330k. Mówię do typa z Case, że przynajmniej te 50k musi zejść żebym na kawę przyjechał. Stwierdził, że niemożliwe. Pokazałem mu wycenę T6 to chłop by mi w domu na zawał zszedł 😅

• Like 1
Opublikowano

Marża dealera podobno od 7 do 15% z jaka kupisz to kwestia negocjacji.

Case rzeczywiście argumentując że Austria ma lepszą montownie itp trzyma cenę ja już im że 3 wycenę z NH podrzucam i coś zeszli ale jeszcze mało. 

Ostatnio przypadkiem wjechało dwóch jednocześnie do mnie Valtra i Claas, jeden przekreślal już gotowe oferty i o 10 zszedł z juz dobrych cen. 

Gdzie te katalogi do części NH w sieci szukac

Opublikowano

https://ngpc.cnh.com/Lp/es/cbs?brand=NHAG®ion=EUR&sma=&locale=pl chodzi ci o to?

Opublikowano
Pioagri napisał:

@Baarth No to t7 165s jest jednym z najsłabszych w swojej grupie. Tylko boję się ze to "s" i brak EPM może robić różnicę

Co oznacza że jest jedynym z najsłabszych w swojej grupie, mam obecnie taki ciągnik na testach

Opublikowano
21 godzin temu, Baarth napisał:

Spora   grupa napewno tak ,  ci lepsi   zgrywają   soft i  wysyłają   najczęściej  na  słowację  bądź  czechy  do obróbki.  U  nas  dopiero  5  program  dał  założone  efekty.   Jeszcze nie spotkałem  w przypadku  ciągników  kogoś  kto   na miejscu  modyfikuje mapy.

Jeszcze duża część z tych lepszych wysyła mapę tylko na poprawkę sum kontrolnych bo sami tego nie potrafią, jedyne co potrafią to zgranie i zapisanie mapy.

I tak jak piszesz tylko nie liczni umieją modyfikować mapy zgodnie z wymaganiami klienta.

Odnośnie podnoszenia momentu od samego dołu, wiadomo że to znacznie poprawia komfort jazdy ale czy nie obciąża zdecydowanie mocniej przeniesienia napędu w porównaniu do dołożenia momentu na wyższych obrotach ?

Opublikowano
1 godzinę temu, lolq1660 napisał:

Co oznacza że jest jedynym z najsłabszych w swojej grupie, mam obecnie taki ciągnik na testach

Jak tam wrażenia z testów?  Jakieś spostrzeżenia?  Spalanie?

Opublikowano (edytowane)

Ja kiedyś u aktualnego dealera MF wspomniałem, że Massey i Claas ma prziecież te same skrzynie, inne nazwy, to usłyszałem, że tak ale ta fabryka jest obok Massey'a, a do Claas'a muszą dowozić przez co lepsze u MF będzie to myślałem, że pękne ze śmiechu :D W Case jak usłyszeli, ze jadę sprawdzić NH to odrazu inna rozmowa

Edytowane przez KrowieBieszczady
Opublikowano
Pioagri napisał:

1 godzinę temu, lolq1660 napisał:

Jak tam wrażenia z testów?  Jakieś spostrzeżenia?  Spalanie?

narazie jakoś to chodzi spalania nie mierzylem, chodzi w prasie i na początku niby fajnie większy gabaryt od mojego t6050, biegi też w miarę(trochę brakowało czasami biegu) tylko przy pełnej prasie i górach zaczął zdychać i to bardzo,zchipowany t6050 zdecydowanie mocniejszy w górach. W kabinie niby wszystko jest co trzeba jednak pary rzeczy brakuje i to widać, czarę goryczy przelewa brak zegarka na pulpicie 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v