Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tak z ciekawości spytałem narazie, pewnie by w tej cenie sporo dorzucili jeszcze z wyposażenia. 

Narazie o nowym nie myślę bardzo. 

Opublikowano
9 minut temu, kuba24051 napisał:

cena w podstawie za t5.110 ec 230 netto

T5.110 z fabrycznym przednim TUZem, wszystko na wypasie oprócz miekkiej osi, ledów, gps'a, isobusa
powiedzieli 215 netto
To wszystko zalezy co chcesz miec. u mnie podstawa to amortyzowana kabina, pneumatyczny fotel, wydajniejsza pompa hydrauliki, 3pary wyjsc hydrauliki z ociekaczami, min 3 predkosci WOM, szerokokątne teleskopowe lusterka, fotelik pasażera, klimatyzacja itp itd. 

12 minut temu, sumek666 napisał:

Dużo za duża ta cena. Zdecydowanie. Jeżeli nie chcą dac lepszej to ja bym się skłaniał ku Claas Arion 420/430

Arion 420 jest od 199 netto i z teco co wiem to ma mechaniczny fotel operatora, podstawowa pompa hydrauliki 60l, 2 pary wyjsc hydr,  brak klimatyzacji?
Na Agro-Show Bednary trafiłem na gościa z claasa bo konkretnie mnie przekonał do marki. Zaś podejście dealera (Agro Sznajder) do mnie miało wiele do życzenia i czar dobrej marki prysł. Był upadły jeleń jak i upadły claas (Arion/Axion?). Klient co chwile miał pod opieką innego dealera/serwis ( rejonizacja ). Kupisz maszynę za potężne pieniądze i "serwis" zostawia Cie z problemem. Ta marka ma bardzo dobre kombajny. Zaś traktory niekoniecznie - zależy jak trafisz.

Opublikowano

Skoro sam mówi, że nie jest zainteresowany tylko spytał o cenę to nie ma się co dziwić, że rzucili kwotę na odczepnrgo. Też bym się wk... jakby mi przychodzili po kolei sąsiedzi z zapytaniem ile chce za jałówkę 😋

Opublikowano

T 6 125s miękka oś, przedni po ośnik sauer, zawór międzyosiowe, 17x16, łącznik hydrauliczny, 4 pary hydrauliki, boczne stabilizatory ramion automatyczne, obciążniki tylne w kołach, mocniesza pompa hydrauliczna 247 tys netto. Jak myślicie dobra cena.?

Opublikowano
51 minut temu, Misiaczek57 napisał:

T 6 125s miękka oś, przedni po ośnik sauer, zawór międzyosiowe, 17x16, łącznik hydrauliczny, 4 pary hydrauliki, boczne stabilizatory ramion automatyczne, obciążniki tylne w kołach, mocniesza pompa hydrauliczna 247 tys netto. Jak myślicie dobra cena.?

Raczej dobra, ja dostałem 253. Ale zawory międzyosiowe w tym modelu @sumek666

Opublikowano
zetorr6441 napisał:

18 godzin temu, sumek666 napisał:

Dlaczego T5? Bardziej uniwersalny w Twoim przypadku?

Dokladnie, oprucz orki i oprysku do wszystkiego 

dokładnie. Ja mam ciągnik 125km i mały 50km. dlatego szukam czegoś co bedzie i do opryskiwacza, rozsiewacza, do przyczepy a i żeby w polu też szlo coś nim zrobić ;)

Opublikowano
16 godzin temu, Misiaczek57 napisał:

Na zamówienie? 

Opublikowano

Czyli sumek przepłacił  a tak sie targował .... a tu h*j bombi strzelił  i to po nowym roku co cena poszła 3-5% do góry 

Opublikowano

cena poszła 1.8% po nowym roku te ich podwyżki to chwyt żebyś szybko kupił ciągnik zamawiałem w listopadzie t5 to mówili że od 1.12 podwyżka 3% i od nowego roku kolejne 3% a że zamówili zły ciągnik i tydzień temu zamawiałem drugi raz to wyszło że podwyżki było 1.8%

Opublikowano

Kiedyś w luźnej rozmowie sprzedawca mówił że NH robi max. dwie podwyżki na przełomie roku i w okolicach półrocza i zawsze jest to w okolicach 1%, nieraz nawet poniżej. Także te kilkuprocentowe podwyżki to raczej ściema handlowców.

Opublikowano
sumek666 napisał:

16 godzin temu, Misiaczek57 napisał:

Na zamówienie? 

Zamawiany z placu w Niemczech

Opublikowano
15 godzin temu, zkordalski napisał:

Czyli sumek przepłacił  a tak sie targował .... a tu h*j bombi strzelił  i to po nowym roku co cena poszła 3-5% do góry 

No nie wiem. Gdyby się zagłębić szczegółowo w specyfikację to wtedy można porównać. 

Ja nie znam jego specyfikacji, a Ty mojej. To co chcesz porównać? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v