Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem na Opolagrze. 

Wniosek jest jeden. Przedstawicieli handlowych spakować we worek, kamień i do rzeki. :)

Proste pytanie. Proszę mi powiedzieć jakie różnice są pomiędzy T6.125s a T6.145EC. Wiem, że różnią sie boostem i hydrauliką (w esce nie można mieć elektrozaworów), ale czy jeszcze są jakieś różnice? Czy turbo, zawory, chłodnice albo jakieś różnice w mostach lub podnośniku występują? 

Pierwszy gość jak to usłyszał to mu szczęka opadła ale byli we dwóch. Tem drugi zaczął coś się jąkać ale poszedł po rozum do głowy i zawołał starszego kolegę. Oczywiście musiałem z 5 minut czekać bo sobie k**wa śmieszkiheheszki urządzili pod daszkiem. 

Starszy kolega zrobił wielkie oczy i zajebał mi tekstem: no ceną się różnią (rynce opadywujom) 

Troszkę pomyślał i mówi: 

- tylny podnośnik w esce występuje w 1 wersji. W 145 można dołożyć automatyczne stabilizatory. 

Do 145 można zamówić wzmacniane osie klasy 4. 

Silnik i osprzęt są takie same ale różnią się komputerem (nie tylko oprogramowaniem) 

Skrzynie i pompy hydrauliczne są takie same. 

Generalnie różnią się dodatkowym wyposażeniem. Do eski można wziąć tylko óskę, przedni TUZ, mocniejsza pompę i dodatkowe złącza hydrauliczne. 

Do każdego zdania dodajcie sobie "prawdopodobnie" bo jakoś nie ufam przedstawicielom. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli niby się nie różni a jednak są różnice, ogólnie to chwyt marketingowy choć pewnie w fabryce wszystko jedzie na jednej lini. 

Ja gdybym nie miał już jednego Case na podwórku i sentymentu do czerwonego i Agrorami po tygodniu milczenia nie zadzwoniliby to brałbym S z Raitechu. 

A głosy że omijać S bez argumentów to głoszą filozofy których nie brakuje i na forach i podwórkach,

Według mnie S to wersja na "Ostblock" jak to Niemcy mówią czyli jak np Renault Thalia itp

Edytowane przez Czyngis-chan
Opublikowano
Czyngis-chan napisał:

Czyli niby się nie różni a jednak są różnice, ogólnie to chwyt marketingowy choć pewnie w fabryce wszystko jedzie na jednej lini. 

Ja gdybym nie miał już jednego Case na podwórku i sentymentu do czerwonego i Agrorami po tygodniu milczenia nie zadzwoniliby to brałbym S z Raitechu. 

A głosy że omijać S bez argumentów to głoszą filozofy których nie brakuje i na forach i podwórkach,

Według mnie S to wersja na "Ostblock" jak to Niemcy mówią czyli jak np Renault Thalia itp

możesz wyjaśnić co to znaczy to "ostblock"?

Opublikowano (edytowane)

Koledzy ,wczoraj miałem telefon od dilera case-steyr z ofertą na steyr profi 4115 :skrzynia 24x24 ,miękka oś i kabina,przedni tuz  opony 600,elektrozawory ,jakiś lepszy fotel operatora,pompa 150 l  , klima , ful led ,wysoki dach,rok produkcji 2019 w cenie 260 tyś. netto.Wygląda na to że mogą sporo zejść z ceny,na początku roku cenili mi takiego na 300 tyś netto.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

Ja dostałem na T6.145 DC 40 eco bez miękkiej osi z miękką kabiną, tuz fabryczny, 4 pary wyjść hydraulicznych sterowanych mechanicznie, fotel pasazera opony szerokie bez wyboru marki, funkcje automatyczne itp, wyświetlacz duzy kolorowy, joy ruchomy, wiekszy alternator i dodatkowe oświetlenie, pompa ccls 134l/min za 253 netto ciągnik na zamówienie.

Wydaje mi się że można z tego coś urwać ??

Opublikowano

Tomek15h to oferta super u mnie takie ceny są nie osiągalne, ja Steyra 4125 profi classic bez elektrozaworów i ze skrzynią 16x16 miałem wycenionego na 261 i już ani złotówki niżej. Aż jestem zaskoczony taką ofertą.

Mickas092 próbuj może coś Ci się uda utargować ja miałem porównywalne oferty.

Ostatecznie zdecydowałem się na NH T6.175, o którym pisałem wcześniej, dealer dołożył obciążnik i zamontuje radio z bluetooth, a ja mu jeszcze tysiąc dołożyłem i ciągnik czeka na odbiór, wcześniej zapomniałem dodać że jest na ogumieniu Michelin (to chyba dobrze).  

Opublikowano
Dnia 18.06.2019 o 13:47, tomek15h napisał:

Koledzy ,wczoraj miałem telefon od dilera case-steyr z ofertą na steyr profi 4115 :skrzynia 24x24 ,miękka oś i kabina,przedni tuz  opony 600,elektrozawory ,jakiś lepszy fotel operatora,pompa 150 l  , klima , ful led ,wysoki dach,rok produkcji 2019 w cenie 260 tyś. netto.Wygląda na to że mogą sporo zejść z ceny,na początku roku cenili mi takiego na 300 tyś netto.

Oferta od Kiśla?

Opublikowano

Case IH Puma 150 Multicontroller wersja demonstracyjna Ciągnik zarejestrowany na dealera Silnik 6 cyl, moc 150KM Skrzynia biegów 19x6 - 50km/h PowerShift WOM 540/540E/1000 Przednia oś amortyzowana z hamulcami 4 pary wyjść hydraulicznych sterowanych elektrycznie Oryginalny przedni TUZ (jako odlew z ramą silnika) Zaczep automatyczny Kabina amortyzowana 8x światła LED Monitor AFS 700 + ISObus Opony Michelin Oraz wiele więcej innych opcji Rok produkcji 2018 Cena ostateczna 326 000 netto +23% VAT Na olx jest taka oferta.

Opublikowano
Dnia 20.06.2019 o 05:42, tomek15h napisał:

Zgadza się.

Jak już sie dogadalem z dilerem nh to też chcieli mi pume w dobrych pieniadzach sprzedać. Jedank ja juz zostaje przy t7

Opublikowano
rudinho11 napisał:

Case IH Puma 150 Multicontroller wersja demonstracyjna Ciągnik zarejestrowany na dealera Silnik 6 cyl, moc 150KM Skrzynia biegów 19x6 - 50km/h PowerShift WOM 540/540E/1000 Przednia oś amortyzowana z hamulcami 4 pary wyjść hydraulicznych sterowanych elektrycznie Oryginalny przedni TUZ (jako odlew z ramą silnika) Zaczep automatyczny Kabina amortyzowana 8x światła LED Monitor AFS 700 + ISObus Opony Michelin Oraz wiele więcej innych opcji Rok produkcji 2018 Cena ostateczna 326 000 netto +23% VAT Na olx jest taka oferta.

ciekawe czy mozna go kupić niebędac z tamtych rejonów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v