Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie witam planuje zakup nh T4.75s co myslicie o tym modelu czy sa tutaj jacyś użytkownicy tej serii nh dodam że jest dość przystępna cena obdzwoniłem paru dilerów i jedna z ciekawych ofert to ta 117 tys brutto z takim o to wyposażeniem: skrzynia 40 km/h, obciazniki przednie, zaczepy hakowe w podnosniku, sterowanie podnosnikiem z zewnatrz, opony 11.2R20 i 14,9R30. jedyne co bym zmienił to opony na szersze i pakiet obciążników na tył bo to lekki ciągnik a ma z czasem pracować z ładowaczem 

Opublikowano (edytowane)

Też interesuję się tym modelem tylko mocą 55 km . Mam ofertę ze stycznia  na kwotę 107 tyś. cena styczeń 19r.  Wyposażenie ; kilama , pneumatyka ,skrzynia 40,sterowanie tuz na zewnątrz,fotel pasażera,bez obciążników przednich,wycieraczka szyby tylnej, 2 zawory hydrauliki zewnętrznej,suche sprzęgło,fotel pneumatyczny, haki cbm, koła 12.4 r 20 przód , 14.9 r 30 tył. komplet zaczepów. Ciągnik w przystępnej cenie, w miarę ergonomiczny ,niestety mało ich jest bo dopiero są od roku dostępne na polskim rynku przez co nie ma gdzie zaczerpnąć opinii.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

za ten model o tej mocy to nie tak tanio tylko nie wiem ile kosztuje te wyposażenie co napisałeś bo pytałem także o t4.55s to wiem że podstawowa wersja kosztuje 87 netto

Opublikowano

Jeśli chodzi o drogi asfaltowe to macie górki czy raczej równo jest no i czy fajne dywaniki czy raczej z dziurami? Bo do takiego małego i słabego ciągnika skrzynia 40 to nie zawsze warte jest dopłaty bo po prostu jak widzi lekką górkę to 40 nie pojedzie a jak nie ma super dobrego asfaltu to bez amortyzacji przedniej osi 20km/h to dużo

Opublikowano

mi wystarczy skrzynia 30 ale napisałem jaki stoi na placu u dilera od ręki a jeśli chodzi o teren to u mnie różnie a wiadomo takim ciągniczkiem jeszcze zładowaczem to 40 nie polecisz nie masz szans

Opublikowano

No i jeszcze jedna kwestia jaka jest jego masa bo do transportu w żniwa z przyczepami to jest mega ważne. Jak kupowaliśmy małego pomocnika to też założenie tylko nawóz opryski i może ładowacz w przyszłości no i cena grała dużą rolę. Najpierw podobał nam się New holland t4.65 ale do transportu z przyczepą to za mały i za lekki szukaliśmy większego  gabarytowo i mocowo może sobie radzić coś jak NH t4.85

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o to aby 40 km/hlatać za każdym razem raczej swobodnie bez piłowania jeździć około 30 km.Co do dróg ,to infrastruktura drogowa przynajmniej w mojej okolicy znacząco uległa poprawie po przystąpieniu naszego kraju do UE , ponad to okolica w której leży gospodarstwo to teren nizinny z nieznacznymi wzniesieniami. Poza tym nie zapominajmy o tym że w przypadku MGR każdy ma jakieś ograniczenie mocy jeśli chodzi o zakup ciągnika i wybieganie poza moce deklarowane we wniosku może skutkować problemami z uzyskaniem dofinansowania.

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

to fakt ciągniki tej seri sa dość lekkie waga T4.75s toz kabiną 3100 ale po dołożeniu wszystkich obciążników i założeniu ładowacza masa wzrasta a dodam że nie mam dużo pola i taki traktor u mnie współpracował by razem z 3512 i w roku nabił bym mu może ze 150-200 mtg

Opublikowano
5 godzin temu, roman099 napisał:

Panowie witam planuje zakup nh T4.75s co myslicie o tym modelu czy sa tutaj jacyś użytkownicy tej serii nh dodam że jest dość przystępna cena obdzwoniłem paru dilerów i jedna z ciekawych ofert to ta 117 tys brutto z takim o to wyposażeniem: skrzynia 40 km/h, obciazniki przednie, zaczepy hakowe w podnosniku, sterowanie podnosnikiem z zewnatrz, opony 11.2R20 i 14,9R30. jedyne co bym zmienił to opony na szersze i pakiet obciążników na tył bo to lekki ciągnik a ma z czasem pracować z ładowaczem 

Nie orientujesz się może ile kosztuje t4 85 w podstawie ?

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, macin87 napisał:

Jesteś pewien bo mnie się wydaje że uciąg to powierzchnia styku i masa

To dlaczego polskie Ursusy ciężkiej serii nie potrafią zrobić tyle w polu ile ciągniki zachodnich producentów w tej samej klasie mocy i z tych samych lat produkcji (lata 80-90-te)? Np ciągnik zachodniego producenta o mocy 130KM robi tyle samo (jak nie więcej) co Ursus 1614, 1634 mimo, że dysponuje niższą masą własną, takim samym rozmiarem ogumienia i często potrafi pracować z większym sprzętem.

Edytowane przez chuck00
Opublikowano
46 minut temu, rafikkisiel napisał:

Nie orientujesz się może ile kosztuje t4 85 w podstawie ?

trudno mi powiedzieć nie pytałem dilera ale we wtorek czy środe mam podjechać i uzgodnić sprawy związane z moim zakupem to zapytam

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.01.2019 o 18:01, sumek666 napisał:

no ja mam 4 ciągniki na oku może 6... w MGR mam wpisane 95-105 KM i tu się łapią 2 - JD 6095MC i T5.100EC i 3 ewentualnie Arion 420-430. Jeżeli miałbym jakąś super ofertę w co wątpię to może zrobię aneks na 125 KM i wtedy T6 lub 6120M ewentulnie 6 Arion 510. Inne marki odrzucam lub one mnie ;) 

MC-ki mają chyba dobrą opinie..

W listopadzie miałem oferty na JD 6105MC  od dwóch dilerów JD. ceny bez negocjacji jakie przesłali 1-275 tys netto, 2-281 tys netto. + ładowacz 603R 23tys

- Przekładnia PowrQuad Plus 24/24 
- Amortyzowana oś przednia TLS
- Tylny TUZ o maksymalny udźwig na hakach 5300 kg
- Automatyczny stabilizator wieszaka
- 3 pary mechanicznych gniazd hydrauliki
- WOM 540/540E/1000
- Mechanicznie amortyzowana kabina
- Pneumatycznie amortyzowane siedzisko
- Klimatyzacja
- Komplet świateł roboczych
- Wycieraczka/spryskiwacz tylnej szyby
- Automatyczny zaczep transportowy
- Pneumatyczny układy hamulcowy przyczepy 2 obwodowy
- Rozmiary opon 420/70/R24, 520/70/R38
- Pakiet przygotowania do ładowacza
- Przednie błotniki skrętne
- Poszerzenia błotników tylnych 
- Elementy sterujące WOM-u i układu zawieszenia narzędzi zainstalowane na zderzaku

Edytowane przez RaphaelAgro
  • Thanks 1
Opublikowano

Dziękuję. W takiej cenie to mozna dorwać 6120M w promocji. Na 6105MC niestety nie ma promocji a  w UK jest... :/

Ja nie znalazłem zlej opini poza jedna. Problem z Podnośnikiem. .A szczęście na gwarancji i serwis walczy jak umie ale nie wychodzi ;)

Opublikowano

Tez myślałem nad 6120M ale jest troszkę wyższy i nie zmieści mi sie do budynku wiec bede musiał wybrać miedzy MC, (jeśli zejdą z ceny) a T5.  Za T5 120EC  z ładowaczem, amortyzowana ośką i kabina, przedni tuz, klima, pneumatyka wołali 270 netto. Ładowacz nabija prawie 40 tys do całości.. 😕

Opublikowano

PANOWIE NIECH MI KTOŚ W KONICU POWIE JAK JEST Z TĄ MOCĄ ILE MA KONI T7 165 I 175 BO NA TYCH BROSZURACH CUDA PISZĄ ŻE MA 121-165 ,114-155 O CO TU DO HOLERY CHODZI ILE ONY MAJĄ NAPRAWDE I KTÓRA MOC JEST LICZONA DO AGENCJI 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v