Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zet9540 napisał:

Moim zdaniem osi i pompy niema sensu brać ponieważ ten ciągnik będzie u mnie pracował w polu a amortyzacja kabiny w zupełności wystarczy . Ale ,, dzoj " to fajna sprawa ponieważ planuje w nim tuza do wału cambella

Nie wiem co będziesz dźwigał na tylnym tuzie, ale pompa tłoczkowa w przypadku koncernu CNH ma większe ciśnienie pracy od pompy zębatej, a więc w przypadku jej obecności wzrośnie udźwig tylnego tuza.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
2 godziny temu, zet9540 napisał:

Też mi się tak wydaje . Nie wiem tylko czy brać miękką oś bo u Wujka jeździłem New Hollandem T6 175 z miękką osią a na placu w New Hollandzie jeździłem T6 155 bez miękkiej osi i nie było zbytnio różnicy .

No na placu to raczej żadnej różnicy nie odczujesz.

1 godzinę temu, zet9540 napisał:

Moim zdaniem osi i pompy niema sensu brać ponieważ ten ciągnik będzie u mnie pracował w polu a amortyzacja kabiny w zupełności wystarczy . Ale ,, dzoj " to fajna sprawa ponieważ planuje w nim tuza do wału cambella

Amortyzacja przydaje się również w polu oraz przy transporcie zawieszanych maszyn na dziurawych drogach.

Opublikowano
9 godzin temu, Kos_pl napisał:

Nie wiem co będziesz dźwigał na tylnym tuzie, ale pompa tłoczkowa w przypadku koncernu CNH ma większe ciśnienie pracy od pompy zębatej, a więc w przypadku jej obecności wzrośnie udźwig tylnego tuza.

Pług obrotowy Kverneland 150s

Zestaw uprawowo - siewny Agro-masz ( agregat talerzowy + siewnik sr300

Opublikowano

Musisz ich trochę przycisnac bo na ciągniki jest słaby pobyt w Europie i napewno można wynegocjować dobra cenę 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, zet9540 napisał:

Zestaw uprawowo - siewny Agro-masz ( agregat talerzowy + siewnik sr300

1200 kg agregat + około 300 kg gdybyś wziął jakiś cięższy wał (gumowy) + 860 kg sr 300 + 450 kg nasiona = 2810 kg, to już generalnie za ciężko dla T6. Wzmocniony podnośnik z pompą tłoczkową to mus, ale i tak ująłbym wtedy dobre 400-500 kg masy powyższego zestawu. Taki zestaw to pod T7 bardziej pasuje.

@Pablo123456

Pójdź do innego dealera. Postrasz konkurencją np. JD 6120 M w db. wyposażeniu w tej samej cenie.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
10 godzin temu, Pablo123456 napisał:

t6 125 :
przedni tuz 
fotel pneumatyczny
opony tył 600
pneumatyka na przyczepy
skrzynia EC 32x32 
klima
fotel pasażera 

237 tys netto dobra cena ??

Zamiast skrzyni 32x32 weź 17x16 i już powinno taniej wyjść, Chyba że koniecznie potrzebujesz 3 zakresów

Opublikowano (edytowane)

17x16 a 16x16 z pełzakami to praktycznie ten sam koszt. Gdyby wybrać skrzynię EC bez Eco-biegu, to coś tam by można było zyskać względem EC z pełzakami, jakieś 4 tys. zł netto.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

Może tak być, ale też trzeba napisać, że dopłata do pompy tłoczkowej u CNH, w stosunku do innych marek, to w miarę tanio wychodzi - jakieś 2500 - 3000 zł netto. 

Oby tylko nie miała kosmicznej ceny jako część zamienna, tak jak w starych modelach Case serii 51xx. Muszę jeszcze zbadać ten temat. Dealerzy trochę się wymigują od odpowiedzi.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

No tak, czyli niewielka dopłata za Pełzaki tak jak kos pisze.

Właśnie pije do tych powalających cen pomp case i to regenerowane z tego co mariuszzdun pisał. Warto poszperać, ale z drugiej strony i tak innej opcji nie ma jeśli ktoś chce mocniejsza. 

Opublikowano

TD5.85  odbieram początek kwietnia , mocniejsza pompa , fotel pasażera wizjer w dachu , cbm , zaczep góra dół , lftomatic , ogumienie przód 13,6 tył 420 , błotnik przód , lusterka teleskopowe 4 gniazda hydr. Cena 107 netto. 

Opublikowano
1 godzinę temu, misiekbz2 napisał:

Pytałem raz wstepnie t4s 75 dobrze wyposażony około 96tys netto

Czy możesz napisać jakie dokładnie wyposażenie? Czy duża różnica między 75 a 55? 

Opublikowano (edytowane)

Niemieckie Towarzystwo Rolnicze (DLG) od lat przeprowadza badania ciągników rolniczych. W 2017 r. do centrum testowego niedaleko Frankfurtu nad Menem trafiły traktory marek: Case IH, New Holland i Steyr. Jak czytamy w komunikatach prasowych, uzyskały najlepsze wyniki w swojej klasie mocy. Ciekawe jest to, że były one identyczne.

https://www. agro polska .pl/technika-rolnicza/ciagniki/case-ih-new-holland-i-steyr-z-identycznymi-wynikami-testow,454,2.html 

Edytowane przez sumek666
Opublikowano

2800kg na tylnym podnosniku za dużo na t6???  prawie tyle to mam z tyłu przy t5 105 (1500 agregat talerzowy plus siewnik z ziarnem tona) ciągnik jest z turem wiec z przodu wycinak i daje rade nie ma lekko ale idzie dodam ze agergat z siewnikiem po opuszczeniu hydropaku jest dłuższy od ciągnika i wtedy nim rzuca a po za tym jest ok

Opublikowano (edytowane)

w związku z prow dostałem ofertę od dilera na steyer kompakt 4105 za 185 tys ze skrzynią 24/24 multikontroler ehr spotkał się ktoś z tym modelem ciągnik 107 kM

Edytowane przez wojtek12051205
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v