Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, krystian000 napisał:

Twój kolega już się nam żalił. Ale czy on sobie wszystko policzył? Czy ma kasę na taki sprzęt? 

Nie żalił tylko napisał to co dostał, czyli jak każdy kto na tym forum chce pomoc innym, dać im info o tempie pracy w OR itp... Jak byś czytał moje posty z grudnia, listopada to nawet podawałem miejsca dla których na 100% starczy kasy w łódzkim i jakie jest tempo przydzielania osób prowadzących do wniosków na liście...

Teraz większość osób dostaje w poprawkach punkt z prośba o przeanalizowanie kosztów poszczególnych maszyn...

Jeżeli uważasz ze agencja wyliczyła lepiej na co mnie stać a na co nie to poczekaj na swoje poprawki może kiedyś je dostaniesz , sądząc po miejscu na liście agencja poznała się na tobie i jesteś daleko...

ŻAL to raczej tobie bo czekasz rok, a jeszcze nawet nie wiesz czy kasy starczy dla Ciebie...

• Like 1
Opublikowano

Panie i Panowie, orientujecie się czy można zwiększyć moc kupowanego ciągnika? dostałem ciekawą ofertę na ciągnik 126KM a mam przedział do 125KM, aneksem do umowy czy w inny sposób jest to wykonalne? różnica to tylko 1KM

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Pawelch91 napisał:

Nie żalił tylko napisał to co dostał, czyli jak każdy kto na tym forum chce pomoc innym, dać im info o tempie pracy w OR itp... Jak byś czytał moje posty z grudnia, listopada to nawet podawałem miejsca dla których na 100% starczy kasy w łódzkim i jakie jest tempo przydzielania osób prowadzących do wniosków na liście...

Teraz większość osób dostaje w poprawkach punkt z prośba o przeanalizowanie kosztów poszczególnych maszyn...

Jeżeli uważasz ze agencja wyliczyła lepiej na co mnie stać a na co nie to poczekaj na swoje poprawki może kiedyś je dostaniesz , sądząc po miejscu na liście agencja poznała się na tobie i jesteś daleko...

ŻAL to raczej tobie bo czekasz rok, a jeszcze nawet nie wiesz czy kasy starczy dla Ciebie...

Agencja się na mnie poznała? A co to za stwierdzenie? Tam jacyś jasnowidze pracują, wnioski są przyznawane po koleżeńsku lub znajomości? Punkty mi ucieli? Jeśli tak porównujesz swoją pozycję na liście do mojej to ja jestem niedaleko za tobą. A po drugie nie porównuj łódzkiego do podlasia. U nas ostatni wniosek który się łapał ma 6,40 punktów. Potrafisz uzbierać 6 nie biorąc budowlanki i punktowanych maszyn? I agencja na 100% nie zażąda ode mnie weryfikacji ceny bo znam swoje możliwości.

Edytowane przez krystian000
Gość Damian1994rolnik
Opublikowano
29 minut temu, dominiall napisał:

Panie i Panowie, orientujecie się czy można zwiększyć moc kupowanego ciągnika? dostałem ciekawą ofertę na ciągnik 126KM a mam przedział do 125KM, aneksem do umowy czy w inny sposób jest to wykonalne? różnica to tylko 1KM

Po podpisaniu umowy aneksem

Opublikowano

Panowie zmienilo się cos z decyzjami środowiskowymi? Mam powyżej 40 djp przysłali mi poprawki w październiku ale nic nie odsyłałem bo nie mam decyzji a mam 65 djp. Na liście jestem jeszcze, jest szansa ze tego nie będą potrzebować? 

Opublikowano (edytowane)

U mnie były jaja bo pierwszy punkt poprawek decyzja środowiskowa że względu na budowę silosy na kiszonki a wniosek same maszyny😀z gminy dali mi papier że nie potrzebna decyzja w przypadku moich inwestycji i tyle kontaku do prowadzącej brak urlop 1,5 tyg a pozostałe dni "głuchy telefon "

Edytowane przez michalcium
Opublikowano

Witam w biznes planie mam że dojdzie mi działka 4ha i jest taka sytuacja że wlasciciel nie chce umowy na dlużej niż 2 lata po tych dwóch latach nastepna umowa na 2 lata i tak wkółko chce. Zastanawiam sie czy przejdzie coś takiego w Agencji ponieważ chyba wymagają umowy dzierzawy na minimum 7 lat, doradzi ktoś czy z tym nie bedzie problemu ?

Opublikowano
5 godzin temu, michalcium napisał:

U mnie były jaja bo pierwszy punkt poprawek decyzja środowiskowa że względu na budowę silosy na kiszonki a wniosek same maszyny😀z gminy dali mi papier że nie potrzebna decyzja w przypadku moich inwestycji i tyle kontaku do prowadzącej brak urlop 1,5 tyg a pozostałe dni "głuchy telefon "

No ja też mam same maszyny i w gminie nie chcieli mi dac papieru że nie chcą takiej decyzji.  A z RDOŚ-iu mi przysłali że wydanie opinii przez nich dla mojej inwestycji w ich ocenie jest niezasadne :d i nie wiem co teraz. 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

500zl przed podpisaniem umowy drugie 500po 😁

Opublikowano
13 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Wcale poprawek nie odeslales czy tylko decyzji im nie dostarczyles? 

Wcale nie wysłałem. I mi w gminie tez nie chcieli wystawić takiego zaświadczenia a mam maszyny do obory typu hala wóz paszowy. To jak pójdę do gminy i powiem żeby mi takie coś wystawili ze nie potrzeba to wystarczy żeby to dalej popchnac? A jak mi gmina nie będzie chciała tego wystawić to zrobić?  Pani prowadząca dzwoniła w grudniu do mnie i mówiła ze do lutego mam czas wysłać poprowki. Mogę nie wszystko stracone?

mam same maszyny tyle ze na wyposazenie obory a nie budowę czegokolwiek. Jakieś sensowne porady? 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Stała stawka za każdy wniosek obojetniego jakiego naboru. No słyszałem właśnie ze ludzie też biorą jakiś %od sumy kosztów to głupota 

Opublikowano
1 godzinę temu, ukaszProcho napisał:

Wcale nie wysłałem. I mi w gminie tez nie chcieli wystawić takiego zaświadczenia a mam maszyny do obory typu hala wóz paszowy. To jak pójdę do gminy i powiem żeby mi takie coś wystawili ze nie potrzeba to wystarczy żeby to dalej popchnac? A jak mi gmina nie będzie chciała tego wystawić to zrobić?  Pani prowadząca dzwoniła w grudniu do mnie i mówiła ze do lutego mam czas wysłać poprowki. Mogę nie wszystko stracone?

mam same maszyny tyle ze na wyposazenie obory a nie budowę czegokolwiek. Jakieś sensowne porady? 

Co Ty opowiadasz za głupoty.  14 dni masz na odpowiedź na pierwsze poprawki jak nie odpowiesz to odrzucają wniosek . Przeczytaj sobie rozporządzenie .  Znam gościa co jeden dzień się spóźnił i nic się nie dalo zrobić.  

Co do ceny za wniosek to ja płaciłem 1300 zł;d 

4 godziny temu, ChiquitaB napisał:

No to pisma jako podkladke masz ze ci nie wydadza bo nie ma potrzeby

Ale skoro rdoś twierdzi że dla nich wydanie opinii jest niezasadne to w gminie od razu chyba powinni mi dać papier że dla nich też jest niezasadne wydanie decyzji :d i ze nie musze jej miec. przeciez wszyscy w oparciu o te same akty prawne działają. Tak jak wszędzie widocznie każdy po swojemu interpretuje. I straciłem 3 miesiące na to żeby ostatecznie ktoś stwierdził że decyzja jest nie potrzebna. Cudownie :d