Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdzie aneks o zmiany cen maszyn? Tzn jedna maszyna tańsza o 9 tys a 3 maszyny droższe po 3 tys. Suma sumaru wydam tyle samo tylko jedna maszyba droższa a inna tańsza. 

Opublikowano

Raczej tak. Opryskiwacz z 60 w umowie kosztuje 51 przyczepa z 61 kosztuje 64 pług i siewnik tez z 61 na 64. Jeszcze jakby bylo od jednego dilera to by inaczej faktury wystawił a opryskiwacz jest od innego dilera. Wiec raczej ta różnice z pluga przyczepy i siewnika bym stracił bo koszty sa wyższe niz kwalifikowane tak ja to rozumiem 

Opublikowano
8 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Przelej tyle co masz w ofercie za opryskiwacz nadwyżkę weź pod stołem i tak samo tylko w drugą stronę zrob z resztą maszyn.... 

tak , każdy diler na to pójdzie , potem sami zgłoszą się do US  żeby wyjaśnić jak znikają pieniądze z firmowego konta........a co w przypadku jak maszyny sa brane na finansowanie??? Stwierdzenie "kreatywna księgowość " w twoim pojęciu to najwyższy level...

Opublikowano

Zawsze moze zrobic sobie aneks i poczekać kilka badz kilkanaście tygodni. Tylko po co takimi pierdolami sobie i komus glowe zawracać. Z finansowania nigdy nie korzystałem także w tej kwestii się nie wypowiem. 

Idąc twoim tokiem to spokojnie ponad połowa wnioskow powinna byc aneksowana bo malo ktora maszyna kosztuje dokladnie tyle co w zestawieniu... 

Opublikowano
46 minut temu, Bercik92 napisał:

Panowie sami wystawiacie oferty na portal czy robi to wasz prowadzący wniosek?

Ja musiałem sam ale skopiowałem czyjeś zapytanie ofertowe tylko sobie przerobiłem swoje dane osobowe i poszło protokół z postępowania robiła osoba która pisze wniosek ale też musiałem sam poprawiać wszystkie błędy a było ich trochę i co gorsza co pracownik to chce czego innego..... 

Opublikowano

Szybko to ogarniesz bynajmniej u mnie tak bylo. Przyjechał powiatowy (Środa Wlkp) w moim przypadku 3 dni to trwało .

A mam pytanie odnośnie zmiany kolejności zakupu maszyn bo mam rozbita na 2 etapy ale chciał bym jedną maszynę z 2 etapu zrealizować w 1. Dużo z tym zachodu ? Dzisiaj dostałem pismo że Poznaia z zaproszeniem do podpisania umowy

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Zawsze moze zrobic sobie aneks i poczekać kilka badz kilkanaście tygodni. Tylko po co takimi pierdolami sobie i komus glowe zawracać. Z finansowania nigdy nie korzystałem także w tej kwestii się nie wypowiem. 

Idąc twoim tokiem to spokojnie ponad połowa wnioskow powinna byc aneksowana bo malo ktora maszyna kosztuje dokladnie tyle co w zestawieniu... 

odpowiedziałem co do twojego toku rozumowania "pod stołem".....pod stołem to możesz z sąsiadem sie rozliczać, a nie z dilerem

Edytowane przez youn81
Opublikowano
12 godzin temu, kaczus napisał:

Szybko to ogarniesz bynajmniej u mnie tak bylo. Przyjechał powiatowy (Środa Wlkp) w moim przypadku 3 dni to trwało .

A mam pytanie odnośnie zmiany kolejności zakupu maszyn bo mam rozbita na 2 etapy ale chciał bym jedną maszynę z 2 etapu zrealizować w 1. Dużo z tym zachodu ? Dzisiaj dostałem pismo że Poznaia z zaproszeniem do podpisania umowy

Ja takie zmiany robilem przed pidpisaniem umowy na etapie poprawek

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Rozmawiałem z pracownikiem ARiMR oraz osoba która prowadzi mój wniosek że lepiej będzie zrobić aneks do umowy po jej podpisaniu. Niby ma być szybciej

Opublikowano

Witajcie Panowie,  jeżeli złożyłem wniosek o płatność 19 lipca to agencja z tego co wiem ma 3 miesiąca na rozpatrzenie,  tylko że w minionym tygodniu robiłem poprawki bo był jakiś drobny błąd. To jak będzie liczył się teraz czas na rozpatrzenie dalej od 19 lipca czy znowu trzeba doliczyć 3 miechy?

Opublikowano

Koledzy, mam takie pytanie. Dostałem zaproszenie na podpisanie umowy z naboru OSN na zakup beczkowozu. Chodzi o to że wnioskowałem o beczkę 12-14 tyś litrów, ofertę brałem na pichona 12,6 tys litrów za 112 tyś złotych a we wniosku wpisałem 120 tyś złotych na wypadek podwyżki cen. Przy tej cenie jeżeli dobrze rozumiem nie muszę robić postępowania ofertowego na portalu? Ale teraz najważniejsze ponieważ postanowiłem kupić inny beczkowóz tzn. joskina 14 tys litrów, który będzie kosztował już sporo powyżej 30 tys euro czy w tym przypadku muszę robić postępowanie ofertowe?  I jeszcze jedno w tym joskinie chciałbym ogumienie większe niż było podane w wyposażeniu pichona, kiedy najlepiej dokonać tej zmiany? Po podpisaniu umowy?

Opublikowano (edytowane)

W beczce parametrem jest pojemność. Jezeli we wniosku masz poj 12-14 to kupujesz joskina czy innego producenta i niema z tym problemu. Ogumienie itp tez nie piwinny miec znaczenia chyba ze wstawiles to gdzies w zestaweeniu.  Ja u siebie przy beczce mam  pojemnosc 12-14m3 cene i na tym koniec. 

Co do ceny to wez fv na 29 tys euro a reszte ogarniej w inny sposób bo i tak więcej niz z 120tys zwrotu nie dostaniesz .... 

Edytowane przez zetorr6441
Opublikowano

No ja w zestawieniu mam wypisane więcej rzeczy: rozmiar kół, skrętna oś, pojemność  12-14 tyś, amortyzowany zaczep i rozlewacz węże wleczone.  Tak patrzę że sam sobie narobiłem problemów swoją nadgorliwością. Tzn że mogę kupić jaki chcem aby tylko posiadał to co napisałem w zestawieniu i cena na fv nie więcej jak 30 tyś euro. A rozmiar kół zmienić  aneksem po podpisaniu umowy?

Opublikowano

Wlkp Poznań w ubiegłym tygodniu ostatnie poprawki dziś zaproszenie na podpisanie umowy. Pytanie do tych co aneksy mają za sobą: w wniosku Ciągnik 150 tys opryskiwacz 60 tys rozrzutnik 40 tyś prasa 50 tys = 300 tys. aneksem wyrzucam rozrzutnik i biorę ciągnik 170 tyś opryskiwacz bez zmian 60 tyś prasa 70 tys =300 tyś, przerabiał ktoś coś podobnego i czy zwrot 60% z całych 300 tyś przejdzie po takim aneksie?

Opublikowano (edytowane)

Witam. Orientuje się ktoś jak to jest w banku ciągnik na przetarg i do udzielania kredytu oferta?? Bo dwie maszyny kupię bez portalu mam oferty no i chcę załatwić kredyt teraz tylko czy muszę teraz przeprowadzić przetarg na ciągnik

Edytowane przez New11