Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzygać już mi się chce tymi prowami 3 razy składalem i lipa. U mnie hasło "umiesz liczyć..." sprawdza się od zawsze. Jebać prow i tą całą unię. Zabrać wszystkie pomoce i zobaczymy kto sobie poradzi.

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Ja pierwszy raz składalem i bez żadnych problemów dostałem trzeba mieć tylko ogarnietego doradce. Dziś kasa na koncie w końcu. Powodzenia reszcie

Opublikowano

W tym PROWie było za dużo nie wiadomych doradcy mieli duża niewiedze na temat agencja tak samo pomimo że to już nie 1 nabór jakoś to tak chaotycznie wszystko w tym naborze było

Opublikowano

witam

koledzy planuje w przyszłym naborze składać wniosek tylko jeszcze nie wiem na co bo nie wiem ile ha na co i tu do was pytanie

ile potrzebuję na ;

1 najmniejszy kombajn 

2 ciągnik około 160 km dodam że ja nie mam na siebie żadnego nowego 

3 2 silosy 100 i 50(lub większy) ton podajnik i kosz i suszarnia do tego 

Opublikowano

Mam pytanie do osób które przeprowadzały postępowanie ofertowe przez stronę agencji. Jak wygląda ta procedura krok po kroku. I czy robiliście to sami czy doradcy wam ogarniali?

Opublikowano

W tym PROWie było za dużo nie wiadomych doradcy mieli duża niewiedze na temat agencja tak samo pomimo że to już nie 1 nabór jakoś to tak chaotycznie wszystko w tym naborze było

Jacy doradcy jak tu na forum było podane wszystko jak na dłoni, co zrobić aby mieć więcej pt. Użalanie się nad sobą nic nie da, czytać rozporządzenia i wytyczne, przygotować się do następnego i przestać rozpaczać.

witam

koledzy planuje w przyszłym naborze składać wniosek tylko jeszcze nie wiem na co bo nie wiem ile ha na co i tu do was pytanie

ile potrzebuję na ;

1 najmniejszy kombajn 

Na kombajn 80 - 110ha w zależności od humoru osoby rozpatrującej i sensownych wyjaśnień.

Takie silosy to teoretycznie na 20 ha powinieneś dostać, ale też dużo zależy od struktury zasiewów.

Opublikowano

mam pytanie odnośnie tego czy można w nowym prow w jednym wniosku wpisać dwa ciągniki rolnicze jeden byłby mocy ok 80 koni drugi 100 ten mniejszy byłby jako pomocniczy również planował bym załyć do niego tura ciągniki jakie posiadamy w gospodarstwie mają juz wszystkie ponad 20 lat i nie mam zarejertrowane nic na siebie.stary sprzęt jest juz wysłużony i potrzebna jest świeża moc:) gospodartwo nieco ponad 30 ha +hodowla bydło ponad 70 szt

Opublikowano

Opolskie postepowania tragedia.... mojego z poczatku maja ani nie ruszyli i gdzie te niby 30 dni

Po co mają ruszać i tak jak pewnie większość z nas wpisałes osobiste dostarczenie oferty i teraz każą nowe postępowania robić bo ma być też inny sposób dostarczenia oferty bo niby osobiste wręczenie nie spełnia zasad konkurencyjnosci
Opublikowano

mam pytanie odnośnie tego czy można w nowym prow w jednym wniosku wpisać dwa ciągniki rolnicze jeden byłby mocy ok 80 koni drugi 100 ten mniejszy byłby jako pomocniczy również planował bym załyć do niego tura ciągniki jakie posiadamy w gospodarstwie mają juz wszystkie ponad 20 lat i nie mam zarejertrowane nic na siebie.stary sprzęt jest juz wysłużony i potrzebna jest świeża moc:) gospodartwo nieco ponad 30 ha +hodowla bydło ponad 70 szt

Ja mam podpisana umowę na dwa, tylko u mnie jeden był sadowniczy a drugi rolniczy i obydwa o podobnej mocy.

Opublikowano (edytowane)

@tom221- jako 1 rzecz którą musisz zrobić to wystąpić o nadanie loginu i hasła do portalu na którym zamieścisz zapytanie ofertowe

2 po otrzymani dostępu do portalu to piszesz i zamieszczasz zapytanie na portalu

3 piszesz protokół z przeprowadzonego postępowania data na protokole musi być taka sama jak ta kiedy na portalu zamieszczasz info ze wykonawca wybrany i kto jest wykonawcą

4 niesiesz to do agencji razem z ofertami i oświadczeniami od firm które brały udział w postępowaniu papiery i czekasz łaskawie bóg wie ile aż ktoś to tam sprawdzi

Edytowane przez arku3060
Opublikowano

Jacy doradcy jak tu na forum było podane wszystko jak na dłoni, co zrobić aby mieć więcej pt. Użalanie się nad sobą nic nie da, czytać rozporządzenia i wytyczne, przygotować się do następnego i przestać rozpaczać.

Na kombajn 80 - 110ha w zależności od humoru osoby rozpatrującej i sensownych wyjaśnień.

Takie silosy to teoretycznie na 20 ha powinieneś dostać, ale też dużo zależy od struktury zasiewów.

a na taki najmniejszy to na pewno 80 ha trzeba ja mam dużo kawałków tylko małe i około 10 km od gniazda 

Opublikowano

Ja składałem przy 70 ha na kombajn o mocy 250 KM. Niestety nie załapałem się w limicie, także ciężko stwierdzić jak by do tego podeszli. Wiem tyle, że znajomy w poprzednim naborze kupił NH TC 5.70 ( 175 KM) i musiał wykazać 50 ha.

Opublikowano

No właśnie dużo zależy od humoru. W starym prow na 250 KM miało mi starczyć 90 ha, a jak się zmieniła osoba rozpatrująca to już trzeba było mieć 100ha.

Opublikowano

witam

ile potrzebuję na ;

1 najmniejszy kombajn 

Kolego to i tak ci nic nie da jak nawet będziesz miał i 150ha bo punktów na tym nie nakręcisz

Opublikowano

Wielkopolska miejsce 12xx w poniedziAlek zawiozłem po raz drugi raz poprawki w czwartek mialem telefon znowu poprawki i do dziś musiałem jak najszybciej dowieść poprawki.chcialem się spotkać z gościem ale akurat bo nie było wrrr i nic nie wiem co dalej bedzie
w przyszłym roku to nie jeszcze nie wiadomo jakie zasady wymyśla.najlepiej to było od roku 2004 Do 2010 to wtedy mogłeś brać co chciałeś
arku3060 nie rozumiem jak wygląda portal? Ja rozumiem że ja wstawiam moje oferty maszyn jakie skladalem I ci przedstawiciele wystawiają oferty pod moje parametry jakie potrzebuje i zaś wybieram z któryś tych przedstawicieli i zaś agencja na to zgodę i wtedy kupuje tak ?.?

Opublikowano

Wielkopolska miejsce 121* dwa tygodnie temu odesłana 4 poprawka dotycząca cen maszyn teraz czekam, mam nadzieję, na podpisanie umowy.

Opublikowano

Czy jest tu ktoś z okolic Parczewa? Mógłby mi ktoś polecić osobę, która dobrze zna się na wypełnianiu/pisaniu wniosków? Chcę w 2018 spróbować swoich sił w PROW i wziąć kilka maszyn w tym prawdopodobnie jakiś nie duży ciągnik z ładowaczem czołowym.

Opublikowano

Podpisałem umowę i mam kupić sadzonki jeżyny  wystawiłem ofertę na portalu, obdzwoniłem wszystkie szkółki i wszystko już wysprzedane. Najlepiej było by zrezygnować z zakupu ale te nasadzenia były punktowane i czy agencja się nie przyczepi miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano

Dzięki za info :)

Czy to prawda, że jeśli składa się wniosek na ciągnik to zmniejsza się szansa na uzyskanie dofinansowania?
Dodam że to nie będzie główny ciągnik tylko pomocniczy z turem o mocy 70-90km.