Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Damian haha to teraz poleciałeś z cukierkami .Raz wspomniałem ,że znam posła osobiście i jesteśmy po imieniu .Tu przekręcasz fakty .Co do gościa ,który musiał oddać kasę z odsetkami to już jego interes .Też pewnie kombinował z dokumentami , coś musiał naciągnąć .Skoro agencja nakazała

oddawał ? to napisz na forum ze szczegółami w jakich to było okolicznościach aby ustrzec innych... usłyszałeś pod sklepem jakieś brednie i piszesz....

a i jak byś miał klasę i coś sobą reprezentował to nie chwaliłbyś się publicznie ani do nikogo, że ''znasz posła osobiście''. żenada :blink:

Opublikowano

Damian widocznie jeszcze nie korzystal z MGR i nie wie o co chodzi albo pierwszy raz zlozyl i odr go prowadzi :)

potrzebna Ci maszyna zawozisz kase bierzesz, robisz robote,     jak masz juz gotowe papierki z arimr sprzedawca oddaje Ci kase wystawia fakture VAT Ty robisz przelew i po temacie , przynajmniej przy maszynach niema z tym zadnego problemu jak jest z tymi kture trzeba rejestrowac to niewiem...

Opublikowano

Ponawiam pytanie - czy można zmienić rodzaj maszyn złożonych we wniosku po pierwszych poprawkach(złożyłem na agregat uprawowy, a chcę zmienić na gps).

Opublikowano

można, ale skoro chcesz to zmieniać po pierwszych poprawkach to najlepiej zadzwon do osoby prowadzacej i zapytaj czy masz to zrobić przy drugich poprawkach czy już teraz wysłać jako zmianę. 

Opublikowano

Ja tylko daje taka podpowiedz i to jest tylko i wylacznie kazdego decyzja jak zrobi na wlasna odpowiedzialnosc bo wiem ze wielu rolnikow jest w kropce bo robia dopiero pierwsze poprawki lub nawet jeszcze ich nie otrzymali a maszyny potrzebne sa na juz bo powiekszyl sie areal lub stare sie juz nie nadaja i napewno nie jeden sie zastanawia nad zakupem uzywek .

Mariusz wszystko ładnie pięknie ,ale zważ ,że jest portal i ni jak go nie ominiesz .A wystawianie dokumentów z datą wsteczną to też ma swoje ograniczenia i kilka miesięcy nie da się cofnąć .

Dealer  z jednych z największych firm na Polskę północną i centralną ,też jest zdania ,że tego nie da się załatwić .I odradza każdemu takie wybryki .No chyba ,że ktoś się czuje na tyle mocy ,to droga wolna .

Pragnę wszystkim zainteresowanym wyjaśnić historię z wczoraj ,którą napisałem pobieżnie o gościu ,który musiał oddać kasę z odsetkami .Ta sprawa tyczy się gospodarza z województwa Pomorskiego .Ten gość był klientem mojej doradczyni i ona mi o tym opowiadała i ostrzegała ,żeby nie kombinować z fakturami .Gość zakupił maszyny używane ,a faktury miał na nowe maszyny .Agencja powtórnie skontrolowała tego gospodarza powołała rzeczoznawcę .Ktoś życzliwy między czasie  poinformował agencję w tej sprawie i dlatego była kolejna kontrola .

Opublikowano

tez sie przyglądam na te ogloszenia i faktycznie wczoraj sie tak zastanawialem czemu ktos podal koparka kubota i dokladny model moze przedsiebiorcy mogą podawac co chcą? dzis aktualizacja list bd?

Opublikowano

Witam wszystkich, mam oferte na ciagnik popokazowy ktory ma przebieg 85h i jest z 2016r, na fv ma byc fabrycznie nowy i mam pytanie po jakim czasie od zakupu jest kontrola? Czy mozna uzywac maszyn przed kantrola z arimr?

Opublikowano

czyli jak chce kupić opryskiwacz Hardi, to w platformie wpisuje wszystko poza producentem, i może wygrać oferta np broducenta bury albo Krukowoiak? i na podwórku nie będzie hardiego?

Opublikowano

tak na tym polegają przetargi  przecież. żeby  kupić jak najtaniej. A jak chcesz mieć to co ci się podoba  musisz ty  lub doradca wykazać się kreatywnością i wpisać di parametrów coś unikalnego do tego opryskiwacza coś takiego co wykluczy inne.

Opublikowano

Pytanie my umieszczamy na platformie zapytania na maszyny A dilerzy oferty przesyłają nam do domu ?
jeść otrzymam 5 ofert od dilerów i najkorzystniej wypadnie taka maszyna której nie chce to można ja wyrzucić do kosza? chyba nikt tego nie będzie kontrolował ?

Opublikowano

Jeśli ową ofertę wyrzucisz do kosza, a potem wyślesz/ogłosisz wyniki postępowania to odrzucony dealer może zrobić Ci problem dlaczego jego oferta została odrzucona skoro spełniała warunki. Druga sprawa w protokole musisz podać wszystkie oferty i opisać powód odrzuconych.

Opublikowano

Jeśli ową ofertę wyrzucisz do kosza, a potem wyślesz/ogłosisz wyniki postępowania to odrzucony dealer może zrobić Ci problem dlaczego jego oferta została odrzucona skoro spełniała warunki. Druga sprawa w protokole musisz podać wszystkie oferty i opisać powód odrzuconych.

Na portalu wystawia się tylko wygraną firmę(jeśli dobrze mówię ) więc reszta nie powinna wnikać kto dał lepszą bo takiej wiedzy nie będą mieć

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, mam oferte na ciagnik popokazowy ktory ma przebieg 85h i jest z 2016r, na fv ma byc fabrycznie nowy i mam pytanie po jakim czasie od zakupu jest kontrola? Czy mozna uzywac maszyn przed kantrola z arimr?

Oczywiście że możesz używać przed kontrolą. Przecież jak masz fakturę zakupu to jest twoja maszyna. Edytowane przez ryki
Opublikowano

Na portalu wystawia się tylko wygraną firmę(jeśli dobrze mówię ) więc reszta nie powinna wnikać kto dał lepszą bo takiej wiedzy nie będą mieć

Na starych zasadach, jak robiło się postępowanie to trzeba było podać kto wygrał i z jaką ceną, więc przez  portal będzie pewnie tak samo. Jeśli firma da dużą tańszą ofertę od tej wygranej pewnie będzie się interesować dlaczego tak się stało. Pewny nie jestem ale biorę to na logikę.

Opublikowano (edytowane)

Na starych zasadach, jak robiło się postępowanie to trzeba było podać kto wygrał i z jaką ceną, więc przez portal będzie pewnie tak samo. Jeśli firma da dużą tańszą ofertę od tej wygranej pewnie będzie się interesować dlaczego tak się stało. Pewny nie jestem ale biorę to na logikę.

wszystkie 3 oferty od dilerów trzeba było okazać w agenci ? czy tylko wygraną ofertę od dilera ?

Edytowane przez batim
Opublikowano

to teraz jak platforma to dopiero roboty będą mieć jak zgłosi się z 20 to dopiero pisania będzie

Choć myślę że dilerzy będą podchodzić pod to dobrze najpierw będą dzwonić i pytać co rolnik chce chyba na chama wpychać nie będą