Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak po prostu ten ich "design" do mnie nie przemawia (zresztą do mnie to jak do mnie,ale rodzicom to wgl)

Ciekawią mnie jednak cenny MF,a 5460 Dyna IV i tego Fendt,a 512 Vario

I jeden i drugi podoba mi się z tym ze jeden 6 cylindrów a drugi 4 i to też nwm co lepsze ;/

Opublikowano

z.łozyłem wnisek na program na założenie firmy i wpisałem moc 110-130km zwrócą mi maksymalnie 100tys. netto niechce zbytnio przekraczać sumy 200tys netto i niewiem jaki wybrać ciągnik?

Opublikowano

Sami kupowaliśmy na usługi wypadło na kubota.Jeszcze starszą wersję m108.A tych nowych to nie polecam.Głównymi konkurentami byli Mf,DF,i case może spróbuj coś z tych marek ale z tą ceną to w 4 garach w 6 to trochę funduszy mało

Opublikowano

napewno w 4 garach byłem w agromie i oglądałem zetora nową proxime powiedzieli ze za 110 125 tys netto cena jest atrakcyjna ale nieiem jak z awaryjnością ma 3 zetory i niewiem czy te nowe są takie trwałe

Opublikowano

napewno w 4 garach byłem w agromie i oglądałem zetora nową proxime powiedzieli ze za 110 125 tys netto cena jest atrakcyjna ale nieiem jak z awaryjnością ma 3 zetory i niewiem czy te nowe są takie trwałe

Właśnie już podobno nie są ;/

Do 200tyś coś lepszego na bank znajdziesz, a i w cenie 125tyś też są lepsze ciągniki na rynku.

Opublikowano

MF 5460 Dyna-4 kosztuje delikatnie ponad 50k euro.

Ogólnie polecam MF 5460 znajomy ma i pracuje nim na 130 ha mówił ze przy lekkich pracach z widlakiem spalił mu 4 litry na mth a przy ciezkiej owce po qq 12 litrow

Opublikowano

Zamierzam kupić nowy traktor z zapasów bez filtra i ad blue. Dostałem ciekawą ofertę od dealera na fendt'a 312 vario z 2012 roku. Z drugiej strony wiem że niedaleki dealer john deera ma jeszcze na stanie 6430 comfort. Możecie coś powiedzieć o spalaniu tych dwóch modeli. Traktor miałby być głownie do siewnika do kukurydzy 6 rzędowego, opryskiwacza 3 tyś litrów i rozsiewacza. Chodzi mi głownie o opinie użytkowników tych trakorów

Opublikowano

Witam.

Szukam ciągnika na 50ha gospodarstwo, z czego ok 20 to łąki, ciągnik ma być maszyną do wszystkiego, od agregatu, przez pług, po rozrzutnik i prasę z rotorem i nożami. Kwota jaką mogę rozdysponować to ok 220tyś netto. Oglądałem zetory hsx, deutz fahra, case i mccormicka. Tylko teraz mam mętlik, zetor chyba odpada, bo za ok20tyś więcej z innych marek mam już silnik 6cyl, amortyzowana kabina, klima, obciążniki, szerokie koła, 5-6wyjść hydr. A wiadomo, że to zakup na lata. A więc tu moje pytanie, w jaką markę polecacie zainwestować? Chciałbym, żeby było niezawodnie i dość komfortowo, bo ciągnik w sezonie będzie latał dzień w dzień.

Pozdrawiam, pablo112.

Opublikowano (edytowane)

Kurde za taką kasę to praktycznie PUMĘ 130 można teraz wyrwać!!

Cytowanie poprzedniego posta. +1 punkt ostrzeżeń

Edytowane przez danielhaker
Cytowanie poprzedniego posta. +1 punkt ostrzeżeń
Opublikowano (edytowane)

-- połączono --

Mam problem ponieważ zastanawiam się nad zakupem ciągnika w przedziale mocy od 110-130 km i nie wiem który lepszy, bardziej wytrzymalszy, mniej awaryjny itp. chciał bym poznać wasze zdanie na ten temat oraz ewentualne porady (ciagnik do orki, siania, uprawiania itp. ). Na ciagnik chcę przeznaczyc 245 tys. zł jak na razie zastanawiałem się nad: Zetorem Forrterą 120, New Hollandem t6.155 oraz Case IH Farmall A 115.

Edytowane przez Marcin91
Opublikowano

ogólnie to jeżeli ciągnik ma być do wsystkiego to i do niczego ale trzeba brać pod uwagę w czym będzie pracował najwięcej. ja bym zwrucił uwagę na podnośnik. moc silnika może być ta sama w ciągniku najmocnejszym z niższej serii i najsłabszym z serii większej. marka nie ma znaczenia. wszystkie sie psują. trzeba na spokojnie poczytać w prospektach przynajmniej jak funkcjonalne są oprzyżądowania kturymi posługujemy się na codzień. ja mam MF 6480 ze skrzynią vario. bardzo przyjemnie się tym pracuje w transporcie, w polu też wygodnie, płynna jazda, bardzo fajna obsługo, mam też deutz k410 wersje a, inna klasa ciągnika, skrzynia 4biegi + 3 pod obciążeniem * 2 grupy czasami nie mogę dobrać odpowiedniej prędkości mimo 24 przełożeniom. przy wyborze ciągnika ja wziął bym stosunek masy do mocy pod uwagę, bo poco mi ciągnik 120km i 4t nie zapnę do niego odpowiednio dużej maszyny bo poślizg będzie duży albo moc nie wykorzystana.