Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam! Mój wujek chce kupić traktor o mocy do 130km, w cenie max 260tyś brutto, około 200tyś netto. Zastanawia się nad arionem 610c, maxxumem 125, New Hollandem t6050 i Deutz Fahrem m600.

Dla mnie najbardziej z wyżej wymienionych podoba się NH, ale czekam na opinie i może jakieś alternatywy.

Pozdr.

Opublikowano

Kurka pomyliłem wątki z pytaniem o m610 i m620 :P

Co do twojego pytania to ciągniki, które podałeś są podobnej klasy i jakości. Mi osobiście kabina nh nie przypadła do gustu, jakoś dziwnie się w niej siedzi. Zdecydowanie przyjemniej jest w claasie i deutzu.

Opublikowano

Jak dla mnie to New Holland a Case to to samo wyposażenie tylko inna marka i kolor ciągników no i chyba waga ciągnika oraz cena.New Hollanda t6050 ma mój sąsiad i sobie chwali pracuje w pługu i siewniku mają 150 ha na zimę sieje 90 ha zboża na wiosnę 50 ha a reszta to łąki.

Opublikowano

witam chciałbym się dowiedzieć co wybrać new hollanda ,dutza, czy landiniego ??? new holland to napewno t6030-117km a tamte to nie wiem szukam ciągnika do 120km new holland wypada najlepeiej cenowo chyba a jak z wytrzymałością słyszałem ze w niebieskim można zrobić nawe 25tys motogodzin :o

Opublikowano

ja jak bym miał brać nowy ciągnik to wybrał bym mało jeszcze znaną lecz szybko rozwijającą się na polskim rynku markę landini model vision 105. ciągnik ten mało pali i ogólnie podoba mi się jego praca :) Do NH mam jakiś uraz. Wiele złego na ich temat słyszałem :P

Opublikowano

U mnie nh t6030 delta ze skrzynia 16x16 synchro command plus jakieś drobne bajery za 218tys brutto cene mam z ujazdu hmmm nie wiecie może ile kosztuje szkrzynia electro command ?? i czy ta cena jest dobra :P

jest też deutz fahr 127km ale za 195 netto co lepiej wziąść osobiscie wydaje mi się ze 127 km to za dużo na 30ha

Opublikowano

siemka co sądzicie o NH T6020,jaki z tych modeli jest najlepszy jakie są ich główne zalety,a jakie wady jeśli ktoś wie,jakie skrzynie posiadają w tych egzemplarzach?rozchodzi mi sie głównie o 4-cylindrowego 112km,patrzałem na delte ,co o tym sądzicie???,z góry dzieki za opinie!

Opublikowano

jaka jest różnica między SAME IRON, a DF Agrotron  ???

Mam znajomego, który ma Lamborgini od 3 lat i w tym 3 razy zabierali mu ciągnik bo nie potrafili go naprawić na miejscu.

W sumie różnicy dużej nie ma pomiędzy Same a DF, sądzę, że wiele to kwestia szczęścia do egzemplarza i ewentualnego sprytu serwisu.

Opublikowano

W McCormicku mały przegląd kosztuje 700 zł a duży coś ponad 1000zł ale to przy 1000 mth czyli wszystkie oleje wymieniają. Tak przynajmniej powiedział przedstawiciel a w Deutz-Fahr to nie wiem ale niby mają najtaniej

w Mf za przegląd zapłaciłem

-50mth- 1000zł

-300mth- 1200zł

serwis Korbanka trochę się zmienił bo to są firmy które świadczą usługi dla DH a teraz jest o wiele lepiej popytaj użytkowników co mają nowe Mf-y.

A co do McCORMIKA to jeżeli zależy ci na tanim serwisie to niestety nigdzie nie jest tanio u niektórych przeglądy są tanie a co potem krojom jak nie wiem ;) a tak w ogóle to za parę lat i tak nie będziesz serwisował i części kupował u delera bo są za drogie a do Mc mogą być niedostępne zamienniki i będziesz bulił kasę w serwisie więc ja polecam coś popularniejszego bo w praktyce będzie tańsze w eksploatacji np [NH,DF czy MF] :)

Opublikowano

Przed tygodniem gościłem dealera Claasa z Żabikowa i za Ariona 430 CIS z paroma nie dużymi dodatkami zawołali sobie 225 tys. netto a za Ariona 610, 8 tys. drożej, ale chyba ta szóstka co pisze była bez Boosta...

Opublikowano

w pażdzierniku za John Deera 6430 comfort dałem 233000 netto, jestem bardzo zadowolony z owej maszyny, pracował on z pługiem kuhn master 102 4T i jego spalanie wyszło ok 17-20l/ha a ziemie I i II klasy, robiłem nim również z agregatem uprawowym pottinger lion 302+vitasem AD302, ale nie miałem czasu sprawdzić spalania bo agregat był pożyczany i siałem nocami ale ciągnik radził sobie z nim bez problemów dobrze był dociążony i nawet przodu nie podnosiło, jestem zadowolony z jelonka i myśle ze jest on godny polecenia, a jak z jego awaryjnością to muszę jeszcze troche nim popracować aby cokolwiek móc powiedzieć :P;)

Opublikowano

Witam!!! Po nowym roku mamy zamiar zmienić główny ciągnik w gospodarstwie (orka, agregat, talerzówka, transport). I tu moje pierwsze pytanie czy opłaca się kupować ciągnik kilku letni taki jak DF Agrotron 120, czy lepej kupić nowy (zetor, same)???

Jeśli ktoś z was polecał by inną markę to takrze proszę o opinie

Pozdro dla całego AF ;D

same jest ich mało .

df nie one maja krecone liczniki.

zetor jak najbardziej ;]