Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok przypomne.

a i kolejny problemik mam.od czego może być pierwszy bezpiecznik od góry na płytce z bezpiecznikami?zaglądalem dzisiaj i był spalony.

jeszcze pewnie trzeba będzie akumulator kupić,jaki byłby najlepszy?na starym nic nie pisze niema żadnej nakłejki i niewiem co kupić.

Opublikowano (edytowane)

bezpiecznik tez jutro sprawdze moze jakos dojde od czego jest, ale jesli go nie pali to nie widze potrzeby

my dostalismy do reni 110Ah, ale teraz jest 125, kreci bez problemu, ostatnio w sobote w tamtym tygodniu bez grzania, wiec taki wystarczy

przed polodniem postaram sie dac zdjecie i wymiary kul

taka kula powinna pasowac http://www.farmexpert.pl/kula_ramienia_podnosnika_3_2_28_4x64x45_produkt2065.aspx

jeszcze zmierz dakladnie haki

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

witam.

mam kilka pytań odnośnie reni 145.14

jadąc na 3 biegu do tylu po 10metrach samoczynnie wyrzuca na luz. potem przes moment niema żadnego biegu, po chwili jest już normalnie. co powoduje że sam wybija na luz?

a teraz hydraulika.

jak zapale renie to cieżko sie kręci kierownicą ,przygazuje i powoli puści i można normalnie kręcić.czyżby już pompa siadala?

z góry dzięki.

Opublikowano

nie jestem pewny, ale to może być wina synchronizatora. a zgrzyta jak wrzucasz na 3 i jak samoczynnie wyrzuci na luz?

a co do układu kierowniczego to myślę że to chyba normalne, bo jak olej zimny to pompa ma ciężko tłoczyć gęsty olej, a jak przygazujesz to pompa dostaje większych obrotów i olej powoli rozbija(i przez to pompa dostaje po d_pie).spróbuj odpalić ciągnik i zostawić go na kilka minut i później skręcić koła

Opublikowano

przecież jak olej jest nowy to przy niskiej temperaturze też gęstnieje, wg mnie to normalne, że ciężko się kręci kierownicą. spróbuj tak jak ci napisałem i wtedy napisz jaki jest efekt.

a co do tej skrzyni to nie mam pojęcia, jak żadnych zgrzytów nie słychać. jedno co mi do głowy przychodzi to ten synchronizator(bo jak się posypie to biegi będą wyskakiwać)

Opublikowano

oleju nigdzie nie wypycha,bieg 3 wyrzuca jadąc do tylu a na pozostałych jest ok. nic nie zgrzyta.

i jeszcze o chamulec chcialem zapytać, gdy nacisne na chamulec (oba koła) słychać takie dziwne buczenie.czy ten odgłos jest normalny?

Opublikowano (edytowane)

tak normalny. To słychać pompę oleju czyli wspomaganie hamulców przyczepy o ile dobrze pamiętam, choć głośne buczenie może właśnie świadczyć o zużyciu pompy. Ale takie zwykłe buczenie to normalna sprawa.

Edytowane przez Geo
Opublikowano

witam. mam problem z podnośnikiem. bo gdy wezme dżwignie do samego końca na podnoszenie

to do połowy szybko podnosi a potem bardzo wolno, nawet już kupiłem nową pompę i nic nie dało

co morze byc zastanawiam się nad zaworem czy go trochę podkręcic. pomuszcie.

Opublikowano

mam jeszcze kilka pytań, jak możecie to pomuszcie.

z prawej strony na felge kapie olej z ... niewiem jak sie to nazywa. co tam mogło sie zepsuć?

powyrzej turbinu jest jakiś węrzyk i czasami przy wyrzszych obrotach kapie z niego paliwo, ???

narazie tyle tych pytań dzięki.

Opublikowano (edytowane)

może żyk się poluzował

a na które koła kapie ci ten olej z tyłu czy z przodu

może cieknie z rozdzielacza hydrauliki

Edytowane przez Marcin91
błędy ortograficzne
Opublikowano

własnie na którą felge kapie przednią czy tylną? bo jak na przednią to uszczelniacze, a jak na tylną to smar z tylnego mostu, ale to chyba normalne(u mnie też tak jest i na forum też ktoś o tym pisał). z rozdzielacza to raczej nie bedzie bo rozdzielacz jest bliżej środka ciągnika

a co do wężyka to chodzi chyba o ten wężyk co idzie do pompki zasilającej. jeśli tak to być może jest w nim mała dziurka i przy większych obrotach cieknie olej napędowy

Opublikowano (edytowane)

ja wlewam ten sam co do skrzyni. teraz bedzie chodzić na Agrifarm Mot 10W-40. a wlew jest w moście po środku bliżej lewej strony, nie trudno go znaleść. korek jest odkręcany imbusem

Edytowane przez Grzesiek10314
Opublikowano

dzisiaj jak oralem zaczeła mrugać kontrolka stop. po chwili przestala. co ona sygnalizuje?

to już wiem jaki olej do mostu tylko ile go tam wlać?

a czy można zregenerować pompe od chydrauliki? bo pewnie umnie siada objawy to na mniejszych obrotach ciężko cie kręci kierownicą, biegi ciężej wchodzą.

jadąc z górki lewarek żułw,zając zaczoł wybijać na luz?

zauważylem tak jak by lekko sprzęgło zaczelo ciągnąc czy mogła by to być wina pompy chydrauliki?

doradzcie mi co i jak bo napewno macie większe doświadczenie niż ja.

Opublikowano

Wybil na luz. Czyli mogą być widełki podrobione, u mnie też raz się tak zdazyło ale to z mojeje winy bo jechałem całą prędkością i była dziura że aż cały ciągnik podskoczył i wtedy wyskoczyło.

Opublikowano

znacie może jakies sklepy z częściami do reni. bo potrzebuje kupić elektrozawory te do podnośnika,bo chcialem dokręcić bo puszczał olej i urwalem tą dysze i tą rurke miedzianą. pilnie prosze o pomoc .