Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zetor Forterra 11741 ma silnik z montowanych do Lambo silników grupy SDF typ to 1000.6WT1 wysokoprężny z bespośrednim wtryskiem paliwa, przeładowany turbosprężarką, chłodzony plynem, 6cyl. pojemność 6001cm3, moc znamionowa przy prędkości znamionowej wg ISO 2288 - 88KW, pompa wtryskowa BOSCH B412010519, wtryski BOSCH,

silnik ten przestał być montowany w Zetorach z powodu nie spełniania norm spalin TIER III a w tym czasie fabryka Zetora zmodernizowała silnik serii 1403 i podniosła moc do 122KM obecnie to on jest montowany w tych ciągnikach i spełnia surowe normy spalin TIER III

Opublikowano

Hmm...wracając do tego porównania: moim zdaniem to zależy do czego będzie uzywany ten ciągnik bo jak tylko do transportu na małe odległości to nawet i ten Ursus wystarczy no ale do długotrwałej orki to po stokroć wole DF, choć zależy jeszcze od roq produkcji i wyposarzenia ! :P

Opublikowano

Widze tu rozne wypowiedzi, ze DF to szmelce i niedobre traktory, te wypowiedzi mowia ci ktorzy niemieli stysznosci z tymi traktorami, ja posiadam ten traktor, i mam go nowego juz dwa lata i zadnej awarii:d, Jesli DF silniki byly by szmelcem to by ich nie zakladali do takich ciągnikow jak Fendt:d, bo Fendt jest bardzo dobrą mark,ą, i Deutza silniki sa oszczędne, oszczędniejsze od JD, NH I MF :)

I nie tylko do fendt-ow je zakladaja, tez do innych maszyn i traktorow:d

Opublikowano

daj polakowi 2 stalowe kule jedną zgubi a drugą zepsuje, tak samo z ciągnikami, maszynami samochodami i wszystkim na świecie, rózne graty maszyny samochody przewineły się przez ręce sam coś kupiłem od znajomego i sprzedałem kilka maszyn znajomym (ostatnio chłodnię do mleka) i jaki człowiek tak się mu maszyna sprawuje, dla mnie chłodnia była już leciwa ale nie sprawiała kłopotów czasami gazu tylko trzeba było dobić, koleś jeszcze ma pretensje że mu gówno orzeniłem bo sie ciągle psuje, tak samo i inne maszyny, jak człowiek jest konkretny ma wszystko w życiu poukładane i sam jest poukładany to i taki nie narzeka że coś jest szmelcem (tzn uznana marka a nie faktycznie jakiś szmelc) a przede wszystkim warto od kogoś takiego kupić jakąś maszynę.

lepiej z mądrym zgubić jak z głupić znaleźć - coś w tym jest

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja mam DF'a i potwierdzę to pali mało ciągnik 120 koni pali 12-14 litów w zależności od pracy :P

Opublikowano

napisz jakim modelem DF. porównujac to co moze 150KM Deutza i Ursusa to Deutz wypada o niebo lepiiej jednak mniej pali i wecej zrobi. 1634 ma pojemnosc silnika 6,8 l a DF 165 MK3 7,1 niby troche wiecej ale mocy ma ok 30 km wiecej (teoretycznie tylko 15km) a pali to samo bynajmnnie według mnie.

Opublikowano

jak sprzedalem 1634 własnie chciąłem sobie kupic agrotrona 140Km miałem wtedy takiego jednego na oku z 97 roku mieka os nowe gumy przedni tuz za 110 ale spózniłem sie poszedł:/ pózniej w tej samej cenie kupiłem 165 mk3. Uwazam podobnie jak ty ze agrotrron 130 moze łeb w łeb konkurowac z polska 6 turbo

Opublikowano

Ostatnio robiłem mały test spalania mk3 135, zatankowałem pod korek, podorałem ok 3ha + ok 5km dojazdu w jedną stronę i spalił ok 25l. Agregat trochę za mały do niego bo tylko 2,6m ale prędkość 12km/h i obroty 1600. Myślę, że spalanie wszyło bardzo dobrze ;) Mniej pali i szybciej robi niż zetor 12145

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v