Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja bym wybrał Pronara. B)

Opublikowano

Ja też jestem za Pronarem ponieważ fakt faktem jest on dłużej na rynku od farmera i moim zdaniem nie ma najgorszej opinii wśród użytkowników, oczywiście jak na swoją klasę ciągników. B)

Opublikowano

pronar jest te 8 tyś tańszy od farmera, a od proximy ponad 10 tyś bo do zetora należy doliczyc obciążniki szybką skrzynie wzmacniacz momentu i większe opony żeby dorównał do pronara wtedy to i z 15 - 18 tyś drożej wyjdzie zetor,

Opublikowano
pronar jest te 8 tyś tańszy od farmera, a od proximy ponad 10 tyś bo do zetora należy doliczyc obciążniki szybką skrzynie wzmacniacz momentu i większe opony żeby dorównał do pronara wtedy to i z 15 - 18 tyś drożej wyjdzie zetor,

swieta prawda.... zetor niby tani ale sie okazuje ze duzo musisz dokupic do niego

Opublikowano
zdecydowanie pronar jest tanszy, dluzej produkowany jest prawie w kazdym gospodarstwie

jak kiedyś ojciec kupował mf 255 to samo mówili że c360 dłużje produkowana sprawdzona i masywniejsza to dłużej pochodzi a tak wyszło że z tego samego rocznika c360 dużo szybciej się posypała jak mf 255 pomimo że ma masywniejszą konstrukcję

Opublikowano

Ale wodziny że pronar z roku na rok ma coraz lepsze modele i jakośc wykonania więc na pewno nie jest gorszy od farmera który jest jeszcze troche niepewny to znaczy choroby wieku dzieciącego.

Opublikowano
Haha a Ferdynand nadal za 255 B) ...Ahh jesteś nieugięty chodź słowa Twe są nie prawdziwe :)

Może nie wtemacie ale tam.. Co że c360 dłużej pochodzi od mf 255? sąsiad kupił w tym roku co my czyli 86r c360 i pracuje 3 razy mniej i już więcej napraw miała jak mój B) mf 255. Stare c360 były nie do zdarcia tak samo c330 z końca produkcji jak i podejrzewam że pronary czy tam belarusy i zetory siękończą, ludzie tłumaczą ze wyrobione maszyny do produkcji odlewów i już nie ta precyzja wykonania podzespołów,

Gość Profil usunięty
Opublikowano
Może nie wtemacie ale tam.. Co że c360 dłużej pochodzi od mf 255? sąsiad kupił w tym roku co my czyli 86r c360 i pracuje 3 razy mniej i już więcej napraw miała jak mój B) mf 255. Stare c360 były nie do zdarcia tak samo c330 z końca produkcji jak i podejrzewam że pronary czy tam belarusy i zetory siękończą, ludzie tłumaczą ze wyrobione maszyny do produkcji odlewów i już nie ta precyzja wykonania podzespołów,

Co do tego ty może lepiej dbasz o mf 255 a sąsiad słabiej o C-360.B)

Opublikowano

W każdym nowym ciągniku nie ma teraz takiej precyzji wykonania jak kiedyś teraz aby sztuka. Nawet nowe mercedesy są dośc awaryjne. A to że pronary się kończą to bzdura Pronar dopiero zaczyna się rozwijać a nie klepać mtz-a to Ursus niestety się kończy powoli. I jakościowo napewno Zetor jest dużo lepszy od nowych ursusów.

Opublikowano

Fakt to nie ten temat i już to nie raz przerabialiśmy ale moim zdaniem ta C-360 to musiał być ułomny przypadek B) Albo sąsiad jest kat dla ciągników albo Ty jesteś Pedant i bardzo dbasz o maszyny albo to i to B) :)

W tym porównaniu bezapelacyjnie wygrywa Pronar! :)

Opublikowano
W każdym nowym ciągniku nie ma teraz takiej precyzji wykonania jak kiedyś teraz aby sztuka. Nawet nowe mercedesy są dośc awaryjne. A to że pronary się kończą to bzdura Pronar dopiero zaczyna się rozwijać a nie klepać mtz-a to Ursus niestety się kończy powoli. I jakościowo napewno Zetor jest dużo lepszy od nowych ursusów.

mowilem o pronarach-mtz ze sie skoncza. bo juz im sie nie opyla skladac tak jak kiedys bo znow zaczeto sprowadzac belarusy. a ze wszyskie nie sa takie jak kiedys to sie mylisz bo technika idzie do przodu. jak kiedys samochod wytrzymal 100tys km to bylo dobrze a teraz spokojnie wytrzymuja 200tys km. oczywiscie zdazaja sie wadliwe sztuki ale zadko. a co do ursusa to podobno uzel jeszcze nie wplacil pierwszych 10 mln i maja zerwac umowe i szukac nowego inwestora. ursus bylby potega i stal by sto razy lepiej od zetora gdyby ciagniki ulepszal cos zmodernizowal a nie tylko duzo i tanio

Opublikowano
Fakt to nie ten temat i już to nie raz przerabialiśmy ale moim zdaniem ta C-360 to musiał być ułomny przypadek B) Albo sąsiad jest kat dla ciągników albo Ty jesteś Pedant i bardzo dbasz o maszyny albo to i to B) :)

W tym porównaniu bezapelacyjnie wygrywa Pronar! :)

no i z tego co wiem to 82SA są nadal produkowane :)

Ferdek w tym tygodniu najprawdopodobniej jadę do dilera i zlukam co tam zmienili w 82SA :)

Opublikowano
Ja jestem za Farmerem B) Posiada rewersik,12/12,komfort nie jest zły ,mocny i łatwy w obsłudze. Takie moje zdanie B) :)

Pozdro FarmerF10244c1

Ale co z awaryjnością, przeczytałem na ppr cały temat o farmerze i jestem normalnie w szoku ciągłe problemy a serwisanci nie mają doświatczenia z nowym ciągnikem

Opublikowano
ferdek wydaje mi sie ze pronar lub belarus juz lepszy. farmer ma ten rewers tylko ktory by sie przydal do tura

To trzeba pojeździc lub dokładnie wypytac uzytkowników jeden i drugi ma wady i zalety, których to długo musiał bym wyliczac, już wczesniej robiłem zestawienie ale jest jeszcze dużo innych drobnych kwestii, ogólnie farmer ma więcej polotu, również do tura, no i jest ogromnyjak stodoła, ale i pronar ma zalety, jednak wolał bym postawic na nowoczesnośc bo mimo wszystko i wszystkich zalet mtz to te napędy są jż archaiczne i cała konstrukcja dlatego farmer to najlepsze co mogli zrobic dla mtz przenieśc porządny silnik do nowszego ciągnika, dziwi mnie tylko pronar dlaczego do nowszych konstrukcji nie próbował stosowac silnika mmz :D

Opublikowano

No spoko, Farmer ma rewers ale co z tego jak może trzeba będzie go co chwilę naprawiać !?. Farmerem jeźdźiłem tylko na wystawie więc dużo o nim nie mogę powiedzieć a Pronar moim zdaniem jest taki bardziej zwarty w całość, że tak powiem jest lepiej: "spasowany" :D