Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to masz problem ile wycenić faktycznie jeszcze na ogłoszeniach nie spotkałem Farmtraca do tego Tur i 7 lat i mtg .Ja zawsze mówię że to co sprzedaję wartne jest tyle ile skłonny jest dać kupiec bo np.zboże jeszcze pszenicę ceniłem wiosną 1000 zł tona i kupywali dzisiaj tyle nie mówię bo wiem że nikt teraz tyle mnie nie da ,tak samo sprzedawałem 60 tkę i do niego maszyny przeleciałem internet wziołem pośrodku cenę i w parę dni sprzedałem a tutaj wycenić do kilkunastu tyś góra dół ciężko

Opublikowano
Inwestycje w program badawczy oraz modernizację zakładów produkcyjnych w Polsce o wartości ponad 10 mln. euro przyniosły rezultat w postaci nowej gamy produktów i premier nowych modeli na targach Agritechnica.
Tyle kasy by zmienic maski i nieco przyciemnic kolor?Oby na tym się nie skończyło
Opublikowano

Zdjęcia mało pokazują. Byłem i widziałem, stanowisko super, najbardziej mi się podobało na całych targach. Jedyna polska firma optymistycznie traktująca polaka. Mi ten design jak najbardziej przypadł do gustu.

I pozdrowienia do tej ładnej i miłej Pani (może przeczyta :D).

Opublikowano
Jednocześnie pracujemy nad przygotowaniem pierwszego własnego silnika - ujawnia. - Będzie to silnik CRDi zgodny z normą Euro IV. Na początku produkowany będzie w zakresie mocy do 100KM”.

:blink: Jakie zaskoczenie :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Farmtrac Heritage 6075 DT

Napędzany czterocylindrowym 75-konnym silnikiem Kohler-Lombardini. Ten bezkabinowy traktor zapewnia wystarczająco wysoką moc by być koniem pociągowym idealnym do prac pomocniczych. Wyposażony w niezależny wał odbioru mocy o jednej prędkości, co w połączeniu z maksymalnym momentem obrotowym 300Nm osiąganym przy 1 500 obr./min oraz podnośnikiem 2 kat. ISO o udźwigu 1 500kg sprawia, że jest niezwykle wszechstronny. Dostępna jest ze standardową skrzynią biegów 8+2 lub w wersji z opcjonalną skrzynią 12+12 firmy Carraro z udźwigiem 2 400kg (w modelu Farmtrac Heritage 6075 DT Pro).

za 75tys. to średnio sie opłaca.Mały udzwig podnosnika, mało biegów 1 prędkość wałka WOM.Dobra alternatywa dla ludzi który chcą zamienić np. swoja c 360.Może po dołożeniu skrzyni lepiej by to chodziło ,ale ciekawa jaka jest cena tej skrzyni.

Farmtrac Heritage 6050

Przy cenie zaledwie 9 999 euro Farmtrac oczekuje, że ten 50-konny model będzie cieszył się dużym zainteresowaniem. Moc 47,5KM plasuje go tuż poniżej granicy 50KM, niemniej jednak moc znamionową osiąga już przy 2 000 obr./min. Maksymalny moment obrotowy 200Nm dostępny jest przy jedynie 1 200 obr./min. Dzięki wysokości jedynie 2,3m i długości poniżej 4m Heritage 6050 oferuje godną pozazdroszczenia manewrowość, co stanowi spory atut przy pracy w ciasnych, zamkniętych przestrzeniach.

Ten mi sie bardzo podoba, szczególnie do sadu lub do gospodarstwa hodowlanego .Mały zwrotny.Idealny do wozu paszowego gdzie jest niski wjazd do obory.Ciekawa jaka skrzynia ,pewnie 8+2 ,ale może jest tez możliwość dokupienia 12+12 tak jak w 6075.Największą zaletą jest cena.Przy obecnym kursie euro wychodzi około 42tyś zł.

http://zlecone.pap.p...Sum=-1821921998 tu se jeszcze poczytajcie o silnikach.Ciekawe co wyjdzie z tej współpracy Porsche i Carraro Agritalia. Może lepszy od Perkinsa.

Edytowane przez karol2997