Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Serwisant kiedyś mi mówił że w skrzyni lepiej trzymać max poziom oleju.

Dzisiaj kolejna niespodzianka. Chyba pompa hydrauliczne bo ani podnośniki ani ładowacz nie reaguje. Brak też wspomagania. 

Ps. Ścięło klin na osi częściowo a koło zębate napędzające pompę było odkręcone. 

Obyło by się bez kosztów gdybym nie ukręcić króćca przyłączeniowego na dole pompy :D

Edytowane przez maroko
dopisanie informacji
Opublikowano

Coś ok 5000 mth.

Ale tak sobie myślę, że ten wcześniejszy chwilowy brak wspomagania po odpaleniu to też było przez tą awarię co teraz. Tylko jakoś tam się ślizgało, aż całkiem się teraz odkręciło to koło zębate pompy.

Ogólnie jestem z niego zadowolony i to raczej takie pierdółki te awarie. Teraz chyba najpoważniejsza to ta pompa wtryskowa co cieknie. Nawet z tej sprężynki na pompie co idzie do niej linka od pedału gazu  cieknie paliwo. Nie tyle cieknie co bardzo mocno się poci... ooo.

Do Bobrowa zawiozę chyba jeszcze w tym tygodniu.

Opublikowano
14 godzin temu, robert1226 napisał(a):

To dużo nie nakręciłes i tych niby pierdołek się nazbierało , a sprzęgło już robiłeś , a buty masz oryginał czy już zmienione .

Nie robione jeszcze sprzęgło. Silnik i skrzynia nie ruszane też.

Przednie opony wymieniłem jakieś 2 lata temu bo malutko tego bieżnika już było. A tylne oryginalne.

Opublikowano

To podobnie jak u mnie sprzęgło od nowego przednie opony ok 7lat temu były zmienione na szerszą 320/70 R24 tylne zmienione dwa lata temu też szersze założone a na liczniku 7600 .

Opublikowano

Ja nie wiem czy czasami źle nie zrobiłem biorąc Nh zamiast drugiego Farmtracka na główny ciągnik. Chciał bym się mylić ale wątpię czy NH tyle mth pochodzi bez poważniejszej awarii.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.07.2025 o 20:19, maroko napisał(a):

Już ze 4 lata będzie. 

Dobrze zrobiłeś ze wzioles cos innego niz farmtrac....... ja wtedy zamówiłem Farmtraca - obiecywali dostawę ze maja jakieś tam problemy tak przeciagneli prawie rok... A na koniec pismo od farmtraca zeby zaplacic okolo 30 tys wiecej niz an umowie albo potocznie spadac.....
Zeby nie bylo - zamówione u oficjalnego ich dealera, podpisana umowa ze sztywna cena i wyposażeniem, wpłacona zaliczka... wszysrtko zgodnie z zasadami tylko farmtrac nie przestrzega zasad.... uważajcie na ta firmę - wiem ze to nie były jednostkowe sytuacje... Ostatecznie kopiłem inny używany ciągnik, dobrze ze dotacje udało się inaczej rozliczyć, bo jeszcze musiałbym przez nich zwracać kasę!!!....

Edytowane przez arty
Opublikowano

Witam Panowie. Pacjent farmtrac 675dt. Mianowicie przy wysokich temperaturach na rozgrzanym silniku gdy zgaszę ciagnik to nie mogę go odpalić do czasu aż silnik nie ostygnie - pompa nie podaje paliwa na wtryski. Po ostygnięciu bez problemu odpala. W zimę problem nie występuje. Miała ktos moze podobny problem?  Pompa wtryskowa do roboty? Pozdrawiam 

Opublikowano
Godzinę temu, Benek0325 napisał(a):

Witam Panowie. Pacjent farmtrac 675dt. Mianowicie przy wysokich temperaturach na rozgrzanym silniku gdy zgaszę ciagnik to nie mogę go odpalić do czasu aż silnik nie ostygnie - pompa nie podaje paliwa na wtryski. Po ostygnięciu bez problemu odpala. W zimę problem nie występuje. Miała ktos moze podobny problem?  Pompa wtryskowa do roboty? Pozdrawiam 

Czyli możliwe ,że pompka elektryczna szwankuje.

Opublikowano
W dniu 11.09.2025 o 09:05, Ursusc385 napisał(a):

Polej pompę wtryskowa woda po zgaszeniu , jak odpali to masz pompę do roboty 

Witam. Właśnie wróciłem z małej przejażdżki na lace ciagnik normalnie odpalał a jak go zgasiłem w domu to juz nie chce. Polałem woda zeby schłodzić pompe i nic nadal nie odpala. Pompa elektryczna słychać ze pompuje. Jak odstoi swoje to odpala