Skocz do zawartości

Ciągnik ok. 100KM do transportu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Zastanawiam sie nad ciągnikiem,Wymagania to;

-Ok. 100KM(żeby ciągał 20 ton)

-Dobra,szczelna,ogrzewna kabina.

-Rocznik powyżej 1990.

-Cena nie przekraczająca 50tys.

-Może byś z turem do 60tys.

Jakiego byście polecali,będzie jezdził na odległość ok. 30km. dlatego przydałby się z szybką skrzynią. :rolleyes:

Edytowane przez men0410
Opublikowano

MF 3075 lub 3085 ze skrzynią dynashift . Te dwa modele spełniają Twoje wymagania . Posiadają: szczelną i dobrze wygłuszona kabinę z ogrzewaniem a jak będziesz miał szczęście to i jeszcze z klimatyzacją, skrzynie 40km/h z czterema przełożeniami bez sprzęgła.

Opublikowano

Za tą kasę to dobry by był ursus 1012,1212,1222 bez przedniego napędu są lepsze do transportu :)

Opublikowano

Han360 kolega napisał dobra,szczelna,ogrzewana kabina na co mu ten ursus który będzie rzympolił ;) MF dynashift dobrą skrzynię ma 4 biegi bez sprzęgła no więc 4 biegi podstawowe na żółwiu i zającu i na każdym biegu 4 nadbiegi załączane bez sprzęgła więc do transportu powinna być ok :)

Opublikowano

Tak ursus da sobie rade z takim czymś.moge ci też polecić ursusa 934 mój znajomy ma do transportu i bardzo sobie go chwali,ma naped i po polu ciągnie,szybka skrzynia,komfort jazdy.Ciąga nim dwie warfarmy 10 tonówki (bodajże)i radzi sobie swietnie B)

Opublikowano

A ja bym Ci proponował żebyś zakupił ciągnik Deutz Fahr dx 6.05 (jak dobrze pamiętam model) Co prawda ciągnik nie posiada połówek, ale to nie jest wadą tego ciągnika gdyż według mnie nie wpływa zbytnio na komfort jazdy nawet pod obciążeniem, skrzynia synchronizowana daje sobie radę. Kabina jest dość fanie wyciszona, a sama nagrzewnica kabiny jest dość wydajna. Polecam Ci go gdyż sam mam ciągnik tej marki, lecz model czterocylindrowy 85km. Ciągniki tej marki same w sobie są dość oszczędne, a co przy dzisiejszych cenach paliwa jest ważnym (sądzę osobiście) argumentem przy podejmowaniu decyzji kupna ciągnika.

Opublikowano

A ja bym Ci proponował żebyś zakupił ciągnik Deutz Fahr dx 6.05 (jak dobrze pamiętam model) Co prawda ciągnik nie posiada połówek, ale to nie jest wadą tego ciągnika gdyż według mnie nie wpływa zbytnio na komfort jazdy nawet pod obciążeniem, skrzynia synchronizowana daje sobie radę. Kabina jest dość fanie wyciszona, a sama nagrzewnica kabiny jest dość wydajna. Polecam Ci go gdyż sam mam ciągnik tej marki, lecz model czterocylindrowy 85km. Ciągniki tej marki same w sobie są dość oszczędne, a co przy dzisiejszych cenach paliwa jest ważnym (sądzę osobiście) argumentem przy podejmowaniu decyzji kupna ciągnika.

A jaką ma moc i cena?I jak jest z dostępem do części?

Opublikowano

deutz fahr dx 6.05 posiada sinik 6 cylindrów i ma 100 koni. ten ciągnik nie bedzie ci duzo spalał. sadze ze w transporcie spalanie nie przekroczy 8-10 litrow w takich przczepach o jakich mówiłeś. swoim dx 4.51 podczas zwozenia słomy nie przekroczyłem 4 litrów na godzine. co 25 godzin pracy za każdym razem tankowałen okolo 100 litrów paliwa wiec uważam ze to jest bardzo dobry wynik. z cześciami to będzie jak do każdego zachodniego ciągnika lecz z moga być tańsze od pozostałych. wybierając ten model powinnieneś się zmieścić w jakiś 40 tyś. takie propozycję:

http://otomoto.pl/ciagnik-rolniczy-deutz-fahr-dx-6-05-A70839.html

http://otomoto.pl/deutz-fahr-dx6-05-zadbany-gotowy-do-pracy-A61910.html

http://otomoto.pl/deutz-fahr-dx-A97715.html

lecz jesli posiadasz troszke wiecej gotówki to ja bym ci proponował model agrostar 6.11. 110 km troszkę nowoczesniejszy ale i napewno biedzie troche lepiej dawać sobie rade iz 100 km. takie 2 propozycje:

http://otomoto.pl/niemcy-deutz-fahr-agrostar-6-11-A72581.html

http://otomoto.pl/deutz-fahr-agrostar-6-11-dx-6-11-A51419.html

Opublikowano

Też bym polecil ci Renowke dobre ciągniki sa i do transportu sa dobre bo szybkie ale też bym wziął pod uwage Zetora coś z serii 9540 lub 10540 tak samo jak Reno leci ok 50 kmh przynajmniej mój na kołach 38 leciał tyle w nowszych wersjach miałeś 2 półbiegi pod obciążeniem zmienne a w starszej jeden, oba te ciągniki zbierają się juz od minimalnych obrotów a w transporcie jest to dobra sprawa bo nie trzeba go gazować z miejsca ani zmieniać biegi pod górą za czesto bo mają mocne silniki to samo bedzie w przypadku JD też trzyma się wyśmienicie obrotów. Ja bym brał coś z tej trujki JD ZETOR RENAULT ;)