Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za saletrzak płaciłem 850zł/t a za saletrę amonową płaciłem 950zł/t pytałem o lubofos to zaśpiewał 1050zł/t...

koleś jakiś niepoważny... w czasie się przeniósł albo co.... przynajmniej z 2 miesiące... ;)

u mnie znacznie drożej. daj telefon to sprawdzimy.

Opublikowano

@kromo jak nie wierzysz to nie musisz już któryś rok biorę i tam zawsze jest o sto i więcej złotych taniej na tonie a widać ty więcej płąciłeś i teraz Cię kieszeń boli i przez to nie wierzysz w to co pisze. I nie mam powodu żeby kłamać bo to mijałoby się w ogóle z celem tego tematu znalazłem tanie źródło i to mój plus a jak chcesz pisać nic nie wnoszące posty to odsuń klawiature bo szkoda Twej fatygi. Kolega @Eryko dostał ode mnie ten numer do niego a Ty zbastuj :P a nie poważny to jesteś ty I to co piszesz

Opublikowano

@kromo jak nie wierzysz to nie musisz już któryś rok biorę i tam zawsze jest o sto i więcej złotych taniej na tonie a widać ty więcej płąciłeś i teraz Cię kieszeń boli i przez to nie wierzysz w to co pisze. I nie mam powodu żeby kłamać bo to mijałoby się w ogóle z celem tego tematu znalazłem tanie źródło i to mój plus a jak chcesz pisać nic nie wnoszące posty to odsuń klawiature bo szkoda Twej fatygi. Kolega @Eryko dostał ode mnie ten numer do niego a Ty zbastuj :P a nie poważny to jesteś ty I to co piszesz

Stachux zrozum chłopie takie ceny to ze 2 miesiące temu były. po co bzdury piszesz??

zadzwoń sobie jeszcze raz pod te twoje numery i zapytaj. Bo jak ja zadzwoniłem to koleś oczy postawil..

powiedział ze takich cen to dawno nie mial...

poprostu nie pisz bzdur i bedzie ok.

pozdrawiam

Opublikowano

Ja wiem lepiej po ile płaciłem w styczniu za tonę nawozu. Wiec odpuść sobie. Gdyby tak nie było to bym wcale tego nie pisał. A każdy może tu napisać ile płacił za nawóz. A jeśli Cię boli to co pisze to wcale nie czytaj tego tematu i będzie ok. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

jesli tyle dales w styczniu to ok.

ja sugerowałem sie Twoją wypowiedzią : Użytkownik Stachux dnia 16 luty 2011 - 17:40 napisał

Za saletrzak płaciłem 850zł/t a za saletrę amonową płaciłem 950zł/t pytałem o lubofos to zaśpiewał 1050zł/t...

w której nie napisałeś że kupiłeś w styczniu. Ja też moge napisac ze w Pasłęku koleś mi przywiózł saletrzak po 670 za tonę i

pominąć drobny szczegół ,że kupiłem go w sierpniu, ale bylu by to bez sensu.

Tak, każdy może pisać po ile kupił. ale przecież chodzi o ceny aktualne.... a nie te z przed miesiąca czy dwóch.

Jesli dalej nie rozumiesz to zostawmy ta sprawę. pozdrawiem i miłego weekendu życzę

Edytowane przez nasil90
Cytowanie posta
Opublikowano

Dokładnie @kromo, data nie została podana, a więc każdy myślał, że cena jest taka niska, bo tu podaje się zazwyczaj ceny aktualne albo z podaną datą lub miesiącem.

Potem występują niepotrzebne sprzeczki

Opublikowano (edytowane)

w cene wliczony transport.

saletrzak 1140 t na palecie 1500kg

polifoska 1780 t na palecie 1200kg

saletra amonowa 1230 t na palecie 1500 kg

dzis przywiezione

Edytowane przez woltaren
Opublikowano (edytowane)

To w moich stronach jest taniej, kopiłem w tym tygodniu

saletrę amonowa - 1180 za 1T,

polifoska 6 - 1760zl za 1t,

polifoska 8 1780zl z 1t.

A u drugiego sprzedawcy było już o 20 zł drożej na tonie

Płatne przelewem do 7 dni,Transport - w terminie który będzie mi pasował :)

Edytowane przez Zbigk
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Miałem telefony z propozycją kupienia Saletry po 7xx netto z dostawą - litweska i węgierska

Mocznik juz mozna kupić po 1200netto z dostawą

Małe sprostowanie. Ceny o których pisałem pochodziły stąd, że gospodarstwo było likwidowane. Pan ,Kowalski' chciał się pozbyć znacznych zapasów saletry z 2010r i 2009r.

Opublikowano

To u Mnie w okolicy (woj.Łódzkie) ceny rysują się tak

Saletra 1150-1200zł

Saletrzak bądź Salmag 1050-1100zł

Ale obdzwoniłem parę miejsc i znalazłem Saletrę w rekordowo promocyjnej cenie 1380zł :blink:

Opublikowano

Południowe mazowieckie:

Saletra amonowa 1150zł

Saletrzak 1050zł

Polifoska 4 1650zł

Polifoska 6 1810zł

polifoska 8 1820zł

Fosforan amonu 2150zł

Sól potasowa 1650zł

Opublikowano

Małe sprostowanie. Ceny o których pisałem pochodziły stąd, że gospodarstwo było likwidowane. Pan ,Kowalski' chciał się pozbyć znacznych zapasów saletry z 2010r i 2009r.

tak tak, i pan kowalski jeszcze dokłada swój transport, Hubert daj spokój i nie pisz bajek, te twoje przepowiednie nie sprawdzają się :(

Gość Profil usunięty
Opublikowano

tak tak, i pan kowalski jeszcze dokłada swój transport, Hubert daj spokój i nie pisz bajek, te twoje przepowiednie nie sprawdzają się :(

zobacz kiedy pisałem swoje przepowiednie. Pomyliłem się - przyznałem się do błędu. Czego jeszcze chcesz?

Opublikowano

tzn.? Niemcy - 155NPK / ha, Francja - 140NPK / ha, Belgia -180NPK / ha, Holandia - 215NPK / ha i Polska - 90NPK / ha i niby jak efektywnie je wykorzystywać ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v