Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W kamieniołomie gdzie zaopatruję się w wapno teraz są niższe ceny (sląskie - 20zł kontra 30zł w sezonie - odbiór bezpośredni - wapno węglanowe). Jeszcze dałoby się pola zwapnować z mieszaniem gleby, pogoda jeszcze ma się utrzymać, pytanie, kiedy te wapno Ci dowiozą.

Opublikowano

a jaka cena jest na fosforan amonu import?

na allegro 1660 brutto z dostawą do wlkp to dobra cena czy idzie taniej ?

to dobra cena lepszej w regionie raczej nie znajdziesz ja bym brał

Opublikowano

czy słyszał ktoś o polifosce 7 (7-20-30)

na składzie sprzedaca oferuje ten nawóz po 174 brutto

nie wiem skąd on jest , ja osobiście nie słyszałem dotąd o takim nawozie...

To nie jest polifoska. Miałem to na rzepak przedsiewnie, import ze wschodu,różowe granulki różnej wielkości, trochę pyli przy rozsiewaniu, ale za ta cenę jeszcze w miarę, tyle że trafiało się trochę bryłek. Tyle mogę Ci o tym nawozie powiedzieć.

Opublikowano

kolego z podlasia z czego wiem to tylko Kuna w Bielsku sprzedaje bo wykupił całe wydobycie z Mielnika niektórzy ciągną z Kielc

A orientujesz się w jakich cenach jest to wapno i co to za wapno?

Opublikowano

Łódzkie :

Mocznik : 1540 zł/t

Saletrzak : 1050zł/t

Saletra Amonowa : 1280 zł/t

Jeszcze nie kupowałem, ale z tego co patrzyłem na cenę soli potasowej to byłą 1880 więc coś chyba facet przedobrzył skoro u was po ok. 1500-1600 zł/t

Opublikowano

dzis zamówione kilka nawozów ceny brutto detal małe ilosci w workach 50kg został tylko fosforan do kupienia

saletrosan 5,5t 1150

sól potasowa 4t 1470

mocznik 3t 1480

NPK wschodni 1t bb 5-20-30 1500

fosforan polidap - 2000-2200 ( zalezy w jakim punkcie)

fosforan litwa 18-46 1800 ( nad nim sie zastanawiam bo wyglada praktycznie jak polski wziałem garstke na test rozpuszczalnosci jesli bedzie podobnie jak polski to biore litewski)

Opublikowano (edytowane)

KoNiU4718

Napisany Dzisiaj, 12:16

Łódzkie :

Mocznik : 1540 zł/t

Saletrzak : 1050zł/t

Saletra Amonowa : 1280 zł/t

Jeszcze nie kupowałem, ale z tego co patrzyłem na cenę soli potasowej to byłą 1880 więc coś chyba facet przedobrzył skoro u was po ok. 1500-1600 zł/t

podaj namiary na tą składnice... :rolleyes:

Edytowane przez crative
Opublikowano

Podzwoniłem wczoraj po dilerach i o dziwo cena saletry wszędzie taka sama (1260) ale za to cena mocznika różni się (1470-1540)

Z wszystkimi z którymi rozmawiałem mówili mi że od stycznia nawozy w góre o jakieś (40-70 zł).

Zdecydowałem jednak że kupie u pobliskego sprzedawcy żeby nie było kłopotu z transportem.POdał mi cennik dogadalismy sie i zaklepałem stara cene a po nowym roku pojade do niego i zamowie konkretnie dane ilośći.Oto ceny:

Saletra Amonowa Puławy-1260 zł Brutto

Saletrzak Tarnów (Podobno granulacja taka jak saletra dlatego taka cena)-1260 zł Brutto

Mocznik Pulrea - 1460 zł Brutto

Wszystko w 50 Kg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v