Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena z początku grudnia i jeszcze podałem złą, bo była 1220 brutto. Dostawa była dziś a jeszcze czekam na RSM zamówiony też na początku grudnia po 920 netto. To i to zamówione u lokalnego dilera Azotów, firma Stampol. Ilości całosamochodowe. Dziś takich cen już na pewno nie ma niestety.

• Like 1
Opublikowano

Naprawdę dobra cena mocznika, ja brałem wschodni i policzyli mi go po 1270 netto, no ale ilość nie-całosamochodowa. Wielkie dzięki za info o tej firmie, tylko ciekawe czy wożą na śląsk... Cena RSM-u standard, ja zamawiałem całkiem niedawno (915 netto - 32) i juz go mam u siebie.

A co do RSM-u z siarką - cena jest tak niska, gdyż ten RSM zawiera więcej mocznika (który jest tańszy w produkcji/kg N) - na pierwszą dawkę wcale się nie nadaje, na kolejne jak najbardziej.

Opublikowano (edytowane)

jężeli rsms nie nadaje się na pierwszą dawkę to by nie miał racji stosowania 26%N ogulnego fakt 15%amidowej formy, ale ta forma jest szybciej dostepna w rsm niż w moczniku granulowanym, zastosuje ocenię i się wtedy wypowiem, zastanawiam się czy nie mieszać na połowę z rsm 32?

Edytowane przez rafalwwe42
Opublikowano

No tu się przyrody nie oszuka - ureaza rozkłada formę amidową N od temp. 6-8*C (zależy też trochę od usłonecznienia). A to że jest w formie płynnej - granulowany mocznik czy jest +1*C czy 8*C rozpuści się pod wpływem wody tak samo - gorzej później z dostępnością do roślin. Jeśli masz RSM 32 to radziłym go dać na 1 dawkę, RSM z siarką będzie super na 2gą dawkę - duża ilość mocznika spowoduje, że nie będzie trzeba jechać 3 raz, wystarczy wszystko (dawaka N: początek krzewienia + flagowy/kłos) wylać na 2gi zabieg.

Opublikowano

mocznik-146, saletra-125, sól pot.-148, superfosfat 20-760, brutto

Opublikowano (edytowane)

to jest saletrzak węgierski granulacja taka jak saletry kędzierzyńskiej BB 700 kg 5% magnezu 7% wapna w workach 50 kg cena 999 zł brutto

Edytowane przez Szymek123
Opublikowano

Sądząc po cenie, składzie i ilości niemal na 100% rosyjski. Też go brałem ale jeszcze po 1480 brutto na początku grudnia. Cały kraj tym zawalony tej jesieni i chyba troszkę robią konkurencję Policom. I dobrze.

• Like 2
Opublikowano

Wczoraj zamówiony nawóz npk 8-20-30 (mówią że to z Yary?) w Chemirolu w Kutnie (łódzkie),

9t z dostawą po świętach po 1517.60 zł za tonę.

yara to to napewno nie jest nawóz ciągniety jest ze wschodu

Opublikowano

A macie wiadomości co do podwyżek od 1 stycznia ,mogę jeszcze w tym roku sobie przywieżć nawóz jutro potem wigilia po swiętach nie będę się babrał z nawozem bo sprzedawca nie wiedział jaka będzie cena w 2014 może ta sama a może pójdzie w styczniu w górę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v