Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@biały2005 Na czysto wychodzi Cie tyle za tone saletry czy doliczasz jakis trransport jeszcze? U mnie w okolicy proponują mi po 1200 ale może nawet do 1180 by zeszło

Edytowane przez zyga2905
Opublikowano

U mnie akurat odbiór włąsny paliwo + kierowca to jakies 10zł/t. Jesli na podwórku to normalna cena. JA mam 75km do puław :) Powiedzmy do poznania koszt transportu około 55-60zł/t netto. WIem że włocławek ma o 10zł tansza saltre zawsze ale u mnie transport droższy wiec na jedno wychodziło.

Opublikowano (edytowane)

Ma ktoś namiar gdzie kupić najtaniej nawozy azotowe saletra i mocznik woj. Podlaskie interesuje mnie cały samochód 24t, jest mozliwość zamówienia towaru z zakładu?

Edytowane przez Merkoo
Opublikowano

Dziś zakupione nawozy w następujących cenach brutto worek 50kg, trnsport własny, ceny i tak niższe od 50 do 100zł na tonie niż w innych okolicznych punktach

saletra kędzierzyn 1190

saletra anvil 1250

salmag/saletrzak 1100

polifoska 21 1150 tutaj cenna troszkę wygórowana myślę w porównaniu do pozostałych nawozów

Opublikowano

U mnie ;) bezpośrednio z zakładu mogą Ci przywieźć, ale w zakładach nic nie zamówisz indywidualnie. Musisz przez punkt sprzedaży.

wyczyść skrzynkę bo nic nie mogę wysłać

Opublikowano

u mnie za mocznik 1480zł/t z dowozem na podwórko, sól potasowa 1610zł/t, polidap 2260zł/t

oplaca sie brac ten mocznik ?

w hurcie powyzej 15t moge zalatwic mocznik pulawski za 1210zł/t a importowany taniej

Opublikowano

Panowie dostałem dziś propozycjie nawozu zzaa Wschodniej Granicy NPK 6 20 30 za 1430 zł Brutto co sadzicie o nawozach za wschodniej granicy?Znajomy mówi ze z Pewnego źrudla i sam bierze 500 ton takiego nawozu.

RSM na dziś 900 zł żrudło Polska Puławy

Opublikowano

to bardzo dobry sposób przechowywania nawozów, większość pośredników niczym nie przykrywa bagsów i jeszcze zarabiają na sprzedaży brył

Panowie dostałem dziś propozycjie nawozu zzaa Wschodniej Granicy NPK 6 20 30 za 1430 zł Brutto co sadzicie o nawozach za wschodniej granicy?Znajomy mówi ze z Pewnego źrudla i sam bierze 500 ton takiego nawozu.

taka cena to relewelacja, przy tej skali warto zlecić zbadanie nawozu i wszystko stanie się jasne, a to jest blending czy jednorodna granula?

Opublikowano

Kolego w bigach ładowany granulowany nawóz .Kupie mysle ze 100 ton i wstawie do magazynu będę miał na dwa lata to lepsze niż lokata :)Znajomy mówi ze robił badania i wszystko jest na tym pozimie jak napisane i mówi ze Przywiezie mi 4 tiry zrobie badania i wtedy mam mu zaplacic a jak mi nie będzie pasować mam mu je odstawić bez Problemu mówi.Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v