Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polifoska Plus - 1200zł/netto Pomorskie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jeśli ktoś szuka saletry, mocznika, rsm - min 24 tony - mogę pomóc

Opublikowano

Kochani

Znajomi bułgarzy rozpoczeli produkcję nawozu z suszonego obornika kurzego.

Chcą aby sprzedawać go na terenie Polski.

Mają badania i dopuszczenie ich odpowiednika SGGW

Czy to ma sens przy cenie ok. 1200 netto za 1 tonę

Odpowiedcie proszę

ptak958@wp.pl

Opublikowano

Wczorajszy zakup pod spóżnione żyto po kukurydzy

Polidap 199zł

Sól potasowa 172zł

Ilości detaliczne i narazie w mojej okolicy to tylko te nawozy potaniały widze bo

mocznik 160zł

Saletra 128 zł

chociaz są składy gdzie Polidap kosztuje jescze 230 :( czy saletra 145

Opublikowano (edytowane)

Oferty

Mocznik puławy 1270zł/t

Mocznik Import 1100zł/t

RSM 32N 810zł/t

Saletra 34N 1064zł/t

Saletrosan 1070zł/t

Ceny netto, ostatnie 2 loco gospodarstwo.

Oczywiście przy 24T.

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

Kolego Tomek,rownież mieszkam w woj.podlaskim i jestem ciekaw gdzie masz tak niskie ceny nawozów.Mógłbyś podać nazwe firmy oraz miejscowość.Z góry dziękuje.

Opublikowano

a ma ktoś niższą cene saletry amonowej 34%N z Puław w łódzkim niż ja znalazłem bo przy zamówieniu 8 t cena 1250zł brutto w workach 30kg z dostawą

a ma ktoś niższą cene saletry amonowej 34%N z Puław w łódzkim niż ja znalazłem bo przy zamówieniu 8 t cena 1250zł brutto w workach 30kg z dostawą

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie, dostałem wczoraj palete wieloskałdnika z terminem ważności na lipiec 2013, date zauważyłem jak pół palety było już w rozsiewaczu, teraz pytanie czy jest jakaś szansa na ugranie czegoś- zbicie ceny?? Bo za nawóz oczywiście jeszcze nie zapłaciłem.

Opublikowano

kolego z jakiego jesteś regionu w łódzkim

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam takie pytanie, dostałem wczoraj palete wieloskałdnika z terminem ważności na lipiec 2013, date zauważyłem jak pół palety było już w rozsiewaczu, teraz pytanie czy jest jakaś szansa na ugranie czegoś- zbicie ceny?? Bo za nawóz oczywiście jeszcze nie zapłaciłem.

Najpewniej to data produkcji i nr partii. Przeczytaj na worku okres przechowywania. Nie spotkałem sie aby dawali datę przdatności do użycia, tylko datę produkcji a na worku piszę ile można przechowywać

Edytowane przez Merkoo
Opublikowano

kolego co do tego granulowanego obornika kurzego z Bułgarii to warto spróbować. Ja kupuję granulowany kurzak z PRO-CAMu i niby on jest importowany z Francji tylko cena inna niż u ciebie 1850 brutto.

Opublikowano

no to się zaczyna, jednak dobrze że we wrześniu kupiłem. Ja jestem zdania, że w dużej mierze klient kształtuje cenę, w sierpniu i październiku było nieco taniej ale ze zbytem problemu nie było wręcz przeciwnie i z tego względu kupiłem wtedy bo kiedy jest dobre "branie" to z cenami nie zejdą. Pozatym w tym czasie hurtownie mocno się zatowarowują i ciężko liczyć aby w październiku wbili im nóż w plecy (choć i tak bywało ale później i tak rekompensowali). Niestety branża jak każda inna liczą się tylko wyniki i końca zysków nie widać. Liczyłem że z nawozami NPK trochę im utrzemy nosa tylko co z tego, że parę osób kupiło mniej nawozów w tym ja bo pół dawki tylko dawałem skoro reszta wali ile wlezie, aż nie nadążają wozić tirami, widać ceny pasują.

Opublikowano

Najpewniej to data produkcji i nr partii. Przeczytaj na worku okres przechowywania. Nie spotkałem sie aby dawali datę przdatności do użycia, tylko datę produkcji a na worku piszę ile można przechowywać

chodzi o to że na tym nawozie jest data produkcji lipiec 2012 i termin ważności 12 miesięcy

wiem że na nawozach jest termin przydatności bezterminowo, tu wyraźnie jest napisane że 12 miesięcy

dlatego zadałem pytanie na forum - chodzi o to że też mnie to zdziwiło. Wyszedłem z założenia że jeżeli jest określony termin przydatności to pocoś go tam umieścili, jeżeli to błąd to ich problem

Myślałem że ktoś już takie coś przerabiał. Doradca z Agroloku mówi że sprzedali tego dość dużo i że tylko ja zgłaszam problem- widocznie inni nie czytaja co na worku jest napisane

Nawóz to wieloskładnik z za wschodniej granicy pakowany przez jakąś tam firme w warszawie

Opublikowano

zgłoś się z fakturą do PIORiN, albo do puław (nie wiem kto zajmuje się nawozami) i oni Ci pomogą w tej sprawie

Nawozy krajowe azotowe w październiku droższe o jakieś 10-15zł na tonie.

chyba tylko puławy, saletra anwil 1080zł/t netto

Opublikowano

Czy jeszcze stanieją ...? Ja bym na to zbytnio nie liczyła . Są punkty sprzedaży ,gdzie saletra kosztuje już 1390zł/t brutto .

Mi się udało w takiej cenie zakupić nawozy :

Saletra Anwil- 1280 zł/t brutto

Saletrzak -1180 zł/t brutto

Lubofoska 4-12-12 - 1100 zł/t brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v