Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Chciałbym zasięgnąć informacji czy ktoś tu na forum miał styczność z fosforanem ultra dap typ black, nawóz jest podobno cały czarny, wie ktoś skąd on pochodzi i czy warto go kupić?

Opublikowano

lubelskie sciana wschodnia ceny w kojpaszu w wisznicach u przedstawiciela ceny brutto

saletra 1030 zł

polifoska 6 1530 zł

mocznik 1420 z

saletrosan 910 zł

Opublikowano

No... tak jak pisalem w lubelskim ciezko o cene ponizej 1000 zl brutto. Po niedzieli taki znajomy ma mi zrobic ponowna oferte z cenami na Rsm 28 i saletre bo powiedzialem ze moge kupic saletre 1000 zl brutto i rsm 26+s po 700 brutto a niego byla saletra po 1020zl brutto a Rsm 28 777 zl brutto. Zobaczymy co zaoferuje mi w poniedzialek.

Opublikowano

Daleko masz do Zamość bo chyba gdzieś w okolicach jest temagro kuczynska ta sama firma co u mnie jest i tam saletra tańsza bo niedawno pytałem to chyba niecałe 900 netto a teraz to nie wiem

Opublikowano

No... tak jak pisalem w lubelskim ciezko o cene ponizej 1000 zl brutto. Po niedzieli taki znajomy ma mi zrobic ponowna oferte z cenami na Rsm 28 i saletre bo powiedzialem ze moge kupic saletre 1000 zl brutto i rsm 26+s po 700 brutto a niego byla saletra po 1020zl brutto a Rsm 28 777 zl brutto. Zobaczymy co zaoferuje mi w poniedzialek.

Jakbyś brał całą cysternę RSM to mogę Ci dać namiary gdzie w lu belskiem po 777 RSM32. 

Opublikowano (edytowane)

lubelskie sciana wschodnia ceny w kojpaszu w wisznicach u przedstawiciela ceny brutto

saletra 1030 zł

polifoska 6 1530 zł

mocznik 1420 z

saletrosan 910 zł

cena czystego N w saletrze nie wiele sie rózni od ceny N w moczniku. przy tych cenach brałbym tylko saletre jest uniwersalniejsza

Edytowane przez WOJTUNIO
Opublikowano

Jakbyś brał całą cysternę RSM to mogę Ci dać namiary gdzie w lu belskiem po 777 RSM32. 

Całej cysterny mi nie potrzeba jedynie calą tysiączke. RSM 32 tez odpada bo trzeba rozcienczyc do 28. Zobacze co jutro mi zaproponuje. Powinien coś z ceny zejść. 700 brutto RSM z siarką u Caryka to chociaż u niego żeby była 28 po 740 brutto to cena czystego skałdnika wyszła by na korzyść 28

Opublikowano

60 km mam do Zamościa ale firma Kuczyńska chyba nie rozwozi ilości 2-3 ton a Caryk, Agrobit, Agrotech rozwożą.

Teamagro też rozwozi , a teraz jeszcze nie ma  zbyt dużego ruchu to szybciej przywiozą , przed siewami rzepaku bedzie trudniej i dłużej trzeba czekać

Opublikowano

To taka polifoska 8 tylko z ultra wiem tyle że polifoska 6jest zawsze tańsza od 8 o jakieś 40 zł brutto ja kupiłem na początku lipca ultra 8 za 1400 brutto przy 6 tonach ale teraz już pewnie drożej

Opublikowano

ansu kiedy kupujesz dany nawóz i ile płacisz np. w tym roku?

NPK 8 19 29 w czerwcu 1220PLN netto, w ubiegłym roku początek lipca, miesiąc tylko leży. Azot kupuję na jesieni ~~październik, listopad już 4 miesiące przechowuję Organizacyjnie mi tak pasuje i cena kiedyś była dobra.

Cykają nas na całej linii -koszty przechowywania buraków rolnik, -koszty przechowywania zboża rolnik, nawozów rolnik i jeszcze udzielamy firmom kredytów na 0%.bo chyba się nie zdarza by płacili od ręki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v