Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

według mnie jak tarczę są zimne to hamują bez żadnego poślizgu a jak trochę pojezdzisz to się nagrzeją i hamują poślizgowo nie tak gwałtownie . hemi teraz nie dostaniesz azbestowych tarcz chyba ze pojedziesz do naszych wschodnich sąsiadów

Opublikowano

Czy tarcze TARA są dobre jakościowo? Jasne, nitowane, coś na wzór sprzgłowych, produkcji ukraińskiej. Były tylko jakieś jak plastikowe nalewane czy klejone i te tara.

Opublikowano

Jak C-385 składałem to ten szrot z komfortu frufał po warsztacie ni jak zwolnicy założyć bo frezy toporkiem ciosane tam samo sprzęgłowa tarcza do MTZ nie szło zjechać silnika do skrzyni a na ruskich albo w przypadku ursusa tarczy z chełmna tego problemu nie ma. Tą fabryke niech lepiej zamkną bo mam dosc tego ścierwa 

Opublikowano

Chyba się poprawili, zamawiałem bezpośrednio u producenta i gość na produkcji mi mówił, że mieli dużo reklamacji i teraz robią inne więc zaryzykowałem . W każdym bądź razie jestem zadowolony, a przerobiłem chyba wszystkie rodzaje tarcz dostępnych  w sieci. 

Opublikowano

Powiem ci że nie miałem problemu ze sprzęgłem. Frezy są grube i temu trochę ciężej trafić cała filozofia. Hamulce w ruskim robić to już w ogóle majorka.

Tarcze hamulcowe cóż są faktycznie lepsze i gorsze ale ogólnie 80-ka i mtz mają z hamulcami identyczne problemy. Taki szajsowaty patent.

Chociaż ja muszę powiedzieć że ogólnie mam spokój na nitowanych szarych.