Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z jakiego wojewudztwa jesteś bo z chęcią bym sprawdził czy owych drgań niemadz przedstawiciel John deser Polska powiedział że problem dotyczy każdego modelu nowej serii jaki masz rocznik jelonka

Opublikowano

W naszym JD 6150M również występują drgania a mamy miekka oś wiec komfort powinien być trochę lepszy, a jedzie się gorzej niż starym ursusem. Trzeba to reklamować i domagać się wymiany opon, bo ponoć dzieje się tak tylko na oponach fireston.

Opublikowano

Testowałem u dilera na michelinach i też drgania są podobno to poduszki u mnie zrobiliśmy także mocowania tłumika trochę pomogło bo tak nie lata domagajcie się przeduzenia gwarancji ja no rok otrzymałem dodatkowo

Testowałem u dilera na michelinach i też drgania są podobno to poduszki u mnie zrobiliśmy także mocowania tłumika trochę pomogło bo tak nie lata domagajcie się przeduzenia gwarancji ja no rok otrzymałem dodatkowo

Opublikowano (edytowane)

John deere 6090RC i przy transporcie są wibracje ale tylko słyszalne nic nie drży. Opony fireston 480 tył jest TLS. Podczas pracy do 15 km/h nic się nie dzieje dopiero po przekroczeniu tej prędkości.  Traktor ma 5 miesięcy rocznik 2014 wrzesień odebrany.

W takim wypadku domagać się czegoś?? Przedłużenia gwarancji? Mi to nie przeszkadza i teraz jak ma 200mht jakby trochę zelżało. A jeszcze jedno to nie drży bez przerwy tylko jak pewnie wpada w rezonans. Zobaczę jak rozpocznie się nowy sezon i co się będzie działo dalej. 

A tak moim zdanie przecież koła nie są wyważane bieżnik na pewno też ma coś wspólnego z trakcja. Nowe opony to też cętki i takie tam bulwy. Jeżeli wiecie coś więcej to piszcie. 

Z czasem od tych drgań może zaczną szyby wypadać :P

Edytowane przez kiler
Opublikowano

6090 rc to nie 6150 m inna rama u mnie trzęsie się ciągnik lata tłumik i odkrecaja się podzespoły np zbiornik i wspomniane szyby czyli dzwi jak tu nie przeduzac gwarancji a potem co każda pier**la do jelona kosztuje majatek

Opublikowano

ja woj podlaskie i nic sie nie trzesie nic nie odpala smiga az milo jezdzilem kumpla 6150m na firestonach i tez nic nie odpada i sie nie trzesie wiec nie bardzo wiem o co wam chodzi ;/

Opublikowano

Jaki ciagnik wczesniej uzytkowales moze niemasz poruwnania jak powinno byc ja u dilera jezdzilem trzema i kazdy trzasl chodzi mi tylko oto czy ktos ma jakis sposub na to jak mozesz to sprawdz jakie cisnienie masz w kolach i odp

Opublikowano

sluchaj to moj drugi jd i oba chodza dobrze dzisiaj smigalem erka i nic nie trzesie jutro sprawdze cisnienie jak nie zapomne ale to napewno nie jest zadna wina ciagnika albo opony jakies kartoflaki masz a nie radialne albo felga przygieta a jak pelna to moze zle wspawana nawet nie wiem co to znaczy trzasl silnik pracuje to sie trzesie ale zeby cos sie odkrecalo to ja nie wiem a jak stoisz w miejscu i gazujesz to trzesie ?? czy tylko w czasie jazdy

Opublikowano

W niejscu tylko troche ale podczs jazdy juz czuc fakt nie zawsze tylko przy niektorych predkosciach najgozej jak zwalniasz z maxa do prawie zera wczesniej mialem 6430 i 5090 r i tego nie bylo

Kola byly sprawdzane przez pana z warszawy z firestona i nic nie stwierdzil

Opublikowano

u mnie też był pan z Firestone i stwierdził że opona jest ok był również pan z John deere z poznania, pojeździł sobie tylko ciągnikiem po okolicy i stwierdził że to wina opon i John deere za opony nie odpowiada zresztą sam takie opony chciałem kompletna olewka ciągnik chodzi fatalnie

Opublikowano

Pytanie czy opony które chciałeś tak mają bo ten typ tak ma. Czy jest to jakaś wada. Jeśli ten typ tak ma to nic nie zrobisz masz co chciałeś. U znajomego dealera jd co bardziej rozgarnięci klienci wybierali continentala przy zakupie ciągnika. Firestone nawet wzrokowo według continentala wyglądało na gorsze badziewie. 

Swoją drogą jd, którego wielu porównuje do fendta jeśli chodzi o opony wpycha ludziom badziew. Fendta czy nawet mf a na takich oponach nie zobaczysz.

Opublikowano

jeśli nie masz preferencji co do opony John deser daje albo Firestone albo continental. ja jako klient mogę się nie znać na oponach dlatego zaufałem mojemu deelerowi z radymna zapewniali mnie że wszystkie opony jakie daje firma są super. nie było słowa o jakich kolwiek drganiach. czuje się zwyczajnie oszukany i nie rozumiem kompletnie takiego podejścia

Opublikowano

Bardziej chętnie wpychają firestone jeśli klient się nie pyta. Nie łudź się, że dealer zadba o twój interes. To jest biznes i tu sentymentów nie ma. Z drugiej strony jd kreujący się na jedną z bardziej prestiżowych marek powinien dawać do swoich ciągników lepsze ogumienie. 

Opublikowano

u mnie też był pan z Firestone i stwierdził że opona jest ok był również pan z John deere z poznania, pojeździł sobie tylko ciągnikiem po okolicy i stwierdził że to wina opon i John deere za opony nie odpowiada zresztą sam takie opony chciałem kompletna olewka ciągnik chodzi fatalnie

ja już przy 60mth wymieniłem opony na michelin bo nawet na ładnym asfalcie takie drgania miał jak by się po bruździe od pługów jechało lub przez miedze ;] teraz chodzi prawidłowo