Skocz do zawartości

Najwytrzymalszy ciągnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hehehe, dobre foto <_<. Ta pani zaraz zarwie błotnik biednemu C 330...

racja swietne zdjecie, ale to chyba nie jest c-330, przypomina t-150k tylko w mniejszym wydaniu.

tez kiedys wracalem na 3 kolach gdy tryby w zwolnicy w same poszly, tylko zamiast baby zaczepilem przedni obciaznik 400 kg na tylny tuz

Opublikowano

Najpowazniejsza usterka w naszym zetoże od 20 lat była pompa paliwowa gościu mówił że wymienił wszystkie sekcje a wymienił tylko 1 i za pół roku znów musieliśmy naprawiać i 500zł w plecy <_<

Opublikowano

Z tego co spraktykowałem to najmocniejsze są U 1212, 1222. Jeżeli się miało te ciągniki od nowości i pracowało nimi jak należy to wytrzymywały po 12000 mth do remontu.

Opublikowano

cheali się to co się ma.c-355 z72r w oryginale.1 remont kapitalny na 25 lecie.pracowała kiedyś na ok.20 ha ojca+pół wsi.teraz na ponad 30 ha.Dbamy o oleje,filtr powietrza,bez ingerencji w silnik i wygląd ,bo jest ok.Teraz co prawda elektryka nawala,ale to przecież nic dziwnego na te lata.Takich już nie robią!

muszę wrzucić fotę to się przekonacie-nie bardzo wiem jak to się robi ;)

Opublikowano

a mój sąsiad ma U 912. jak na razie na liczniku prawie 17. tys. motogodzin, i silnik nie ruszany, a chodzi jak nowy, ale fakt, że gość dba o sprzęt, a jak dba to ma.

Opublikowano

c330

ursus 912(z kabiną od zetorka wymiata)

no i oczywiscie zetor 7211

ten ostatni ,najbardziej wytrzymały i prawie nie awaryjny

Opublikowano

ZETOR 7211. Pracuje w SKR okolo 20 kierowców nim jeżdziło. Na liczniku dokladnie 5500 mtg z tym, że już raz się obrócił. Rok 88 maszyna nie do zdarcia, zero tapicerki w srodku, wygląda jak 7 nieszczęść a nadal chodzi jak burza, nie kopci i nie bierze oleju, nie mial remontu!!

Opublikowano (edytowane)

Ten który się nie psuje. A każdy ciągnik ma awarie, jeden powie że jego 360 15 bez awarii tylko ile pracował i przy czym wszystko się zużywa w zależności jak było eksplatowane.

Edytowane przez robertbara
Błąd
Opublikowano

No tak widze ze generalnie zetor i naly ursus gola :P I popieram!!! Zetor 7245, od nowosci u mnie (a w zasadzie u ojca) rok produkcji 1989, 8500 mth jeszcze nie "dotykany" ,bierze od tego sezonu okolo 1l oleju jak ciagam nim 5 polowe bromy mocno dociazone. Nadmienie ze byl to ciagnik glowny jak ojciec mial 60 ha. C-360 1971, po 1 remonci glownym ladnych pare lat temu, w tej chwili oleju nie dolewam od zmiany do zmiany (tez sie naciagala brony o ktorych mowilem, jak zetorek oral). Chyba nikt nie podskoczy tym markom!!! W sumie, to dlatego miedzy innymi Ursus padl ....za dobre robil ciagniki. Teraz to traktor ma sie psuc, zeby nastepnego sprzedac :D

Opublikowano

Ja uważam swój ciągnik za najwytrzymalszy Ursusa 3512 1997rok 6tyś mtg drobne naprawy(tuleje,belki) a tak czego on w życiu nie robił i nigdy nie zawiódł ojciec powiedział ze ten traktor zostanie w gospodarstwie do tego czasu aż sie rozleci

Opublikowano
Ja uważam swój ciągnik za najwytrzymalszy Ursusa 3512 1997rok 6tyś mtg drobne naprawy(tuleje,belki) a tak czego on w życiu nie robił i nigdy nie zawiódł ojciec powiedział ze ten traktor zostanie w gospodarstwie do tego czasu aż sie rozleci

To trochę potrwa, ale gdybys miał tak mf 255 :P:D ten to dopiero wytrzymały, jak go ojciec kupił cała wieś sie śmiała aż dusiła palcami wytykali co to za nosiłki zaczepy że wszystko takie delikatne, a teraz majątki wydają na 20 letnie mf-y, bo każdy teraz mówi że jak u mnie tyle w d*pe dostaje i praktycznie nie stygnie i silnik jak lala chodzi to musi być dobry traktor, mam jakieś 15 tyś mtg było kilka problemów, ale w tym samym roku sąsiad miał przyznany mf ale był mądrzejszy :D zmienił na c360 ( bo jego zdaniem mf to gówno i za ro dwa w pokrzywach bedzie stał tak twierdził w 87r) a teraz on by chętnie zamienił c360 na mf-a bo po 4 tyś myg silnik był do roboty sprzęgło i jakiś wałek w skrzyni, a u niego ta c360 ic się nie przemęcza na 8 ha bez hodowli.

Co do c330 też posiadam i zachwycają się na tym forum że taka wytrzymała, owszem jest wytrzymała a to dlatego że nic poważnego nie da się do niej uczepić ale zużycie podzespołów i ogólne wygiełdanie szybciej i to dużo szybciej postępuje jak w mf 255

Opublikowano

Jak sie nic nie da podczepić do C-330 jak podczepi sie 2pługi brone5 itp. to ma ciezko ale na swój mały silnik to jak dla mnie i tak jest bardzo silna. A co do tematu to myśle ze C-330 jest naj wytrzymalsza u mnie jest z 92r i tylko tarcze sprzegła wyminiłem bo to sie zużywa a w silniku to sie nic nie dzieje i sie nie zapowiada zeby cos przestało działac.

Opublikowano
Jak sie nic nie da podczepić do C-330 jak podczepi sie 2pługi brone5 itp. to ma ciezko ale na swój mały silnik to jak dla mnie i tak jest bardzo silna. A co do tematu to myśle ze C-330 jest naj wytrzymalsza u mnie jest z 92r i tylko tarcze sprzegła wyminiłem bo to sie zużywa a w silniku to sie nic nie dzieje i sie nie zapowiada zeby cos przestało działac.

C 330 to obraźcie się lub nie ale to takie same g*wno jak c360 z tym że większość podzespołów jest masywniejszych i stąd troche pochodzi, dobrze że wspomniałeś o sprzegle bo sprzegło w tym ciągniku to porażka ślizga się wom główne również rozpada się co kilka mc trzeba regulować może i skrzynia mocna ale już mam duże luzy na zwolnicach a jak popracuje ostro z rotacyjną to zaraz coś się sypie w skrzyni ( koleś ma to co rok co 2 skrzynie robi), mf 255 z ursusa to dla mnie w pełni zachodnia jakość i o wiele bardziej dopracowana konstrukcja.

A cóż to za praca orka czy brony 5tki, co roku 200 rozrzutników 3,5 t niech twój ciaper wywiezie i kilkanaście ha z kopaczką zrobi, jeszcze rotacyjną i zobaczymy czy dalej będzie tak wytrzymała