Skocz do zawartości

Obręcz koła tylnego, stary typ.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam.Mam pewien problem związany z ciągnikiem c-330M.Otóż dziś, gdy wszedłem do garażu, zauważyłęm że rozerwało mi obręcz tylnego koła.Konkretnie wygląda to tak.

post-22426-0-56761200-1298303409_thumb.jpg

post-22426-0-75009100-1298303452_thumb.jpg

Musze ją wymienić.i tu pojawia się problem, bo takiej obręczy nie mogę nigdzie znaleźć, wszędzie są tylko jednolite ( nowy typ).

obrecz-kola-tylnego-z-uchwytami-c-330.jpg

Jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć, czy gwiazda od starego typu obręczy pasuje do nowego, to byłbym bardzo wdzięczny.Jeśli by ktoś miał taką obręcz jak moja, a byłby z pogranicza woj. Wielkopolskiego i Łódzkiego ( Okolice Sieradza), to proszę pisać. Pozdrawiam, i z góry dziękuję.

Opublikowano (edytowane)

Na moje oko wszytko powinno pasować, u siebie w jednym ciapku mam właśnie taką jak u Ciebie nitowaną na środku, a w drugim juz całą i kiedyś coś tam robiłem z nimi i nie było problemu. Ale niech koledzy sie jeszcze wypowiedzą.

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Z używaną jest problem, bo ciężko znaleźć, a doszedłem do wniosku, ze jeśli będzie ten nowy typ pasował, to taki założę.Wg. mnie pewniejsze rozwiązanie.

Tylko nie jestem pewien czy gwiazda spasuje, a nie mam możliwości porównania.

Opublikowano

ja bym się z tym chwilkę pobawił i zespawał z wewnętrznej strony,i też była by jednolita.

nawet od innego ciągnika np.360 na gwiazdę przykręcisz,czyli jak chcesz mieć nową śmiało możesz kupić.

szkoda kasy ja bym pospawał(troszeczkę roboty ze ściśnięciem do pierwotnych rozmiarów).

Opublikowano (edytowane)

Temat już nie aktualny,2 lata temu felga została pospawana i skręcona śrubami utwardzanymi.. Na razie trzyma. Temat do zamknięcia.

Edytowane przez Kuba1212