Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

mówisz, że warto kupić traktor bez przedniego napędu?

Opublikowano

Zależy co kto oczekuje, czasami przedni napęd może być nie potrzebny- kwestia do czego ciągnik jest potrzebny.

Zależy co kto oczekuje, czasami przedni napęd może być nie potrzebny- kwestia do czego ciągnik jest potrzebny.

Opublikowano

Ta Renia w miarę za tą kasę, bo reszta to 15 tys max. Ja kiedyś też się bałem zachodnich sprzętów, dziś pozbyłem się ursusów, bizonów itp i dopiero czerpię jakąś przyjemność z bycia rolnikiem, argumenty typu "części tanie do polskich i ruskich " nie działają na mnie

Opublikowano (edytowane)

Żadnego z tych bym nie kupił same zbuki. Za takie pieniądze nic porządnego z napędem nie kupisz.

oglądałeś je? znasz te traktory? Po zdjeciach tak po prostu stwierdziłeś że to zbuki?

Gdyby któryś z nich był odmalowany i odpicowany do sprzedania to nie był by zbukiem?

Edytowane przez andrejus
Opublikowano

Ja kupiłem trochę mniejszą Renówkę w dużo gorszym stanie wizualnym i za dużo mniejsze pieniądze ( bez napędu ale z turem) i po dołożeniu ok 1.5tys zł w parę pierdół jestem bardzo zadowolony

Opublikowano (edytowane)

andrejus wtedy to by była laleczka nówka nie śmigana :D :D :D Raz że cena by była o jakieś 8 tysi wyższa a dwa tutaj widać jak te ciągniki pracowały... Lakierem się nie pracuje i zawsze we własnym zakresie można pomalować ... Ale ludzie wszystko na oczy kupują :D

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Andrejus juz po zdjeciach mozna wiele wywnioskowac zdarte opony co oznacza duzy przebieg. Samo zaniedbanie lakieru tez swiadczy o wlascicielu jak dbal.

Opublikowano

widocznie słabo znasz zycie, bo ja z ojcem o lakier nigdy nie dbam, ale stan technicczny zawsze był na 5

Moją 1224 którą sprzedałem już wygląd zostawiał wiele do życzenia. lakier nie świecił się oppony tez juz troche zjechane ale chodziła świetnie, wszystko w niej działało jak powinno.

Wiec jeśli ty kupujesz oczami to zaliczasz się to szerokiego grona że tak nazwę "ślepców"

Opublikowano

zdarte opony nie musza oznaczac duzego przebiegu, jesl ciagnic caly czas pracuje w transporcie, badz ladowaczu, a wiadomo ze zachod ma place utwardzone, opony szybko poleca

sam nie wiem dlaczego, ale duzo osob patrzy na wyglad, co z tego ze mm nowy lakier, jak nie da sie nim pracowac, najbardziej "podziwiam" ludzi zkaladajacyhc nowe blachy na 60 a opony zostaja lyse, silnik zajechany, o komforcie pracy nie wspominajac, ale ma radosc bo wydal 10 czy 20 tys.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Gdy by pasowała do ursusa 3512... :( Może kiedyś zaczną robić do nich kabiny z podłogą.

Edytowane przez zenekc330
Opublikowano

Będzie pasować do 3512 bo tył jest przecież ten sam co w 4514 itp i z przodu jest przykręcana do skrzyni pewnie, a oryginalnie to ta kabina była przeznaczona do 3724.

Opublikowano

No tak ale te ciągniki z linków to są ciągniki z polski. Jak my wymienialiśmy opony w c360 to przy przebiegu ponad 10tyś opony wyglądały o niebo lepiej a też dużo w transporcie robiła kiedyś kursy po 100-200km w jedną stronę także opony też świadczą o przebiegu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v